Uređaj za zaključavanje vrata: Što je to?

Anonim

Zaključavanje zaključavanja pojavila se zajedno s izgradnjom stanova i pojavom razdvajanja imovine u društvu. Čim se pojave privatna nekretnina, postojala je potreba za njegovom zaštitom. Naravno, još uvijek postoje mala naselja ljudi, gdje ne govorimo o zaključavanju vrata, ali je to prilično iznimka. Za veliki period, mehanizmi blokiranja modificirani su okvirom vrata, proizvođači su pokušali natjerati opstipaciju pouzdanije, povećavajući svoje svojstva blokiranja. No, funkcija uređaja za zaključavanje nije promijenjen - zaključavanje vrata i zaštitu imovine.

Uređaj za zaključavanje vrata: Što je to?

Unutarnji uređaj dvorca

Struktura mehanizma dvorca

Ako pogledate različite fotografije struktura vrata, možete vidjeti da je zatvor instaliran ne samo na ulaznim vratima, ali i unutarnje strukture su ponekad zaključane.

Svako učvršćenje za zaključavanje sastoji se od mehanizma za zaključavanje, metalnu posebnu kutiju za zatvor, ventila i stavka za pomicanje riglela.

Ovisno o uređaju za zaključavanje, određuje se njegova funkcionalnost. Po metodi pričvršćivanja do dizajna vrata, blokirajući mehanizmi mogu biti:

  • režiji pričvršćeni na unutarnjoj strani vrata;
  • Curl zidovi ugrađeni unutar ploče vrata.

Uređaj za zaključavanje vrata: Što je to?

Najčešći uređaj zaključavanja vrata - pokopavanje, čiji je organizacija izgrađena od:

  1. Trup;
  2. Dio lica dio;
  3. Pogon poluge;
  4. Lijevanje s posebnim zasunom;
  5. Lijevanje s glavnim akcijama.

Bez obzira na pričvršćivanje na vrata, dizajn modernih uređaja za zaključavanje uključuje dvije komponente: tajnu i aktuator.

Korištenje tajnika, ključ se prepoznaje u bravi, a izvršna komponenta se zaključava.

Vrste tajne

  1. Mehaničke tajne se izrađuju u različitim verzijama, ovdje su najvažnije od njih:
  2. Cilindričan. Temelj ove opcije je poseban detalj - cilindar. U njegovoj jezgri je elementi koji sprječavaju hakiranje dvorca. Dvorac s ovom tajnom naziva se engleski i najčešći je.
  3. Suwald - sastoji se od nekoliko zuba na ključu koji određuje broj Suwalda.
  4. Kod - otvara strukturu na skupu brojeva tijekom unosa ključa.
  5. Elektronski - na temelju pogona koji je ugrađen unutra.

Članak o temi: Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaj za beton, mekani, video

Uređaj za zaključavanje vrata: Što je to?

Vrste uređaja za izvođenje

Sljedeći sustavi koriste se kao pokretač:
  1. Elektromehanički - električni pozornici.
  2. Elektromagnetska - magnet kao mehanizam za isključivanje.
  3. Mehaničko - zaključavanje se provodi metalna šipka uključena u poseban utor.

Organizacija dvorca SUWALD verzije

Pouzdanost takvog sustava zaključavanja ovisi o broju ploča nego što će biti više, učinkovitije će biti zaštitna funkcija.

Sustav tipa Suwal sastoji se od sljedećih elemenata:

  1. Poprečni mehanizam za Grasov - Reiguel;
  2. Metalna ploča - Suwald;
  3. Poseban otvor ključ u ruke.

Uređaj za zaključavanje vrata: Što je to?

Načelo rada ovog sustava je zauzeti sve ploče određenih pozicija, nakon čega postaje moguće uključiti ključ.

Struktura sustava za zaključavanje cilindra

Takav dizajn zaključavanja može biti uskrsnuo i fakturiran, predstavlja tajni mehanizam u jezgri - larvi. Takve brave ovog tipa mogu biti jednostrane i bilateralne. Prvi tip se može otvoriti s ključem samo s jedne strane, drugi sadrži dva cilindra. Nemoguće je otvoriti iznutra bez ključa.

Rad na zaključavanju prostora s cilindričnim uređajem se svede na određene radnje: ključ se uvodi u žlijeb s ograničenom izbočinom, koja je u cilindru. Dio cilindra uvijek se okreće. Ali samo ako će se ključ umetnuti. Ostatak dizajna ostaje i dalje - ovo je stanovanje. Kao aktuator, oni služe igle koji podižu ključ. Ovisno o položaju igala, naš će se zatvor otvoriti ili zatvoriti. Otvaranje mehanizma javlja se samo s slučajnošću svih elemenata šifriranja.

Uređaj za zaključavanje vrata: Što je to?

Sustav dizajna brava unutarnjih vrata

U unutarnjoj verziji, zaključavanje nije osobito u potražnji, ali ako je takav dizajn potreban, odabran je poseban dvorac ugrađen u platnu vrata, koja se sastoji od okretne ploče, zatvarača, izvora, poluge za zadržavanje, zasun, kućište, zasun, kućište pokriti.

Uređaj za zaključavanje vrata: Što je to?

Čovjek napušta svoj stan, navikao ga je zatvoriti na poseban mehanizam - dvorac. Ako prije sustavi zaključavanja su jednostavni, danas u vrijeme računalnih tehnologija, pojavljuju se nevidljive brave, koje mogu zaštititi bilo koji apartman od hakiranja. Jeftini mehanizmi zaključavanja lako su izbušiti i izbaciti, a sustav za zaključavanje skriven u platnu radi samo od radiofrekvencije posebnog keychain. Dizajn zaključavanja može imati izazovan ili jednostavan sustav, ali iskustvo sugerira da je bolje odabrati jedan kvalitetan zatvor na ploči vrata nego pomalo jeftino i jednostavno.

Članak o temi: šahov stol radi sami iz vlaknastih ploča

Čitaj više