✍Kak očistite tepih od vune: jednostavne metode i preporuke

Anonim

Tepisi uvijek zahtijevaju dodatnu skrb, kao i svaki materijal. Samo pravovremeno čišćenje jamči očuvanje ovog izgleda na proizvodu. To posebno vrijedi za stanove i kuće u kojima žive životinje. U ovom članku, mi ćemo pogledati kako očistiti tepih od vune kod kuće, koje metode postoje i koji od njih su najučinkovitiji.

Opće preporuke

Važno je da se životinjska vuna redovito uvlači od više pažljivije - bolje. Inače, čak i zdrava osoba može pojaviti alergije (osobito u djece).

Količina vune od kućnih ljubimaca može se smanjiti ako slijedite jednostavne savjete:

  • Tepisi trebaju usisavati s vremena na vrijeme. Optimalna opcija je jednom tjedno. Ako bi životinjska veza, tada bi se trebala povećati učestalost izvršenja takvog postupka.
  • Na onim mjestima gdje životinja spava, vuna se posebno nakuplja. Bolje je odabrati poseban kutak za to i naučiti kućnog ljubimca da bude tamo.
  • Važno je i ispravno brižno za psa ili mačku. Da biste to učinili, potrebno je povremeno kupati i češljati životinju, bolje je provesti posljednji postupak na ulici tijekom hodanja.
  • Monitor se preporučuje za zdravlje životinje. Često mokrenje mogu biti znakovi ozbiljnih bolesti.

Kako ukloniti vunu iz tepiha

Bez obzira na način čišćenja tepiha, druge će preporuke biti neophodne:

  • Prije nanošenja na bilo koji način da biste dobili osloboditi od životinjske vune preko tepiha, preporuča se proći kroz usisivač pomoću uobičajene mlaznice. Pomaže se nositi s prašinom i velikom smećem. Tada se tijekom dodatnog čišćenja ne pojavljuju prepreke. Usisač uklanja villi, koji se nalazi na vunenoj površini.

Kako brzo skupljati vunu od tepiha

  • Prije liječenja tepiha, vune se prvo uklanja sa svih površina koje su iznad (tapecirani namještaj, tablice, otvorene police). Podovi bi trebali biti dopušteni, obrišite vlažnom krpom. Inače neće raditi savršeno.

Kako skupljati vunene mačke iz tepiha ili kauča

  • Zlostavljani mokro čišćenje je neprihvatljivo. Tepisi ne toleriraju previše češće vlage. Viskozozi i prirodni materijali pretrpjeju svoje najmanje. Jednom tjedno - optimalna frekvencija je za mokro čišćenje. I svaki put kada je članak potreban temeljito suhi.

Kako očistiti tepih od vune

Na videu: Kako se nositi s mokrenjem mačaka.

A sada možete ići na konkretnije savjete o tome što znači da se može koristiti za rješavanje problema s vunom za vlasnike mačke ili psa.

Metode čišćenja

Kako očistiti tepih od mačke ili pseće vune? Postoji nekoliko dokazanih metoda koje će biti korisne za sve: to je upotreba konvencionalnih četkica, a uz pomoć usisivača deterdženta i konvencionalne pjene spužve, pa čak i vrpce. Odabrana je posebna opcija čišćenja na temelju kojih su vam od tih sredstava dostupna.

Članak o temi: Dječji tepih zagonetka: Kakve su njegove prednosti i što bolje izabrati?

Pjenavica je vrlo pogodna za situacije kada trezor nije jako dug. Ali čišćenje lobi tepiha je vrlo jednostavan - ovdje ćete reći opciju s valjkom, viski. Načela ostaju oko istog svugdje, pretpostavlja se da sredstvo za čišćenje nakon mačke samo nekoliko puta potrošiti na površinu i izbrisati sve.

Turbo četkica usisivač

Mnogi moderni modeli usisavača imaju posebne četke koje se rotiraju. Prilikom čišćenja tepiha, ovaj se uređaj može primijeniti umjesto običnih mlaznica, jer radi brže. No, potrebno je sve ukloniti sve polako, samo u ovom slučaju, dovoljna količina psa ili mačke je montirana na površinu rotirajuće četke.

Važno je napomenuti da svile i vuneni tepisi neće presjeći prečešće obrade na ovaj način.

Usisivač s turbo

Pranje usisivač

Ova obrada će omogućiti ne samo da ukloni vunu ili kosu, već i druge čestice izlivene na površinu. Usisavač deterdženta ima posebnu vakuumsku mlaznicu - automatski kontrolira dovod deterdženta, a četkica je pažljivo i intenzivno ispire svaki tepih mlin. Ipak, sva vuna, akumulirana u deblju, neće biti u mogućnosti prikupiti čak i kada se koristi takav oprema, dok će tepih morati biti potrebno da se osuši nakon svakog čišćenja.

Čišćenje tekućine za pranje tepiha

Mokro metla

Obična metla, vlaženje u vodi, pomoći će u uklanjanju većine akumulirane vune. Izvrstan rezultat ovog čišćenja bit će, ako neko vrijeme ne hoda na površini, a zatim ponovno prođite kroz metlu. Zatim tragovi iz mačke ili psa neće ostati.

Ali morate uzeti u obzir nekoliko bodova:

  • Metoda je pogodna za domove u kojima žive dugotrajne pasmine.
  • METHOOM ne može ukloniti kratke dlake koje su postale dovoljno krute.
  • Metla neće očistiti vunu koja se popela u hrpu previše duboko.

Kako skupljati vlažnu metlu vune

Mokre četke

U tom slučaju govorimo o uređajima namijenjenim ručnoj obradi. Četke čekinja moraju biti srednje krutost. Voda zdjelica također treba unaprijed pripremiti. Četka je vlažna vodom, a zatim se vuna uklanja. Čišćenje tepiha od vune provodi se u istom smjeru kao i hrpa tepiha. Soft kružni pokreti pomažu ako prvi put nije moguće postići učinak.

Četka se treba isprati s vremena na vrijeme, a zatim ručno okupiti dlake koje su umotane u čekinju.

Kako očistiti tepih ili tepih od vune

Metoda se karakterizira razmatranje, ali njegova učinkovitost praktički ne uzrokuje probleme. Zahvaljujući tome, lako je prikupiti vunu i srednju i dugotrajnu duljinu. U prisutnosti kratkih prolaznih životinja, čistimo kao jednostavne četke.

Tvrdi pjena

U bilo kojoj trgovini kućanskih dobara možete kupiti tvrde rublja za čišćenje. Oni također brišu u smjeru hrpe. Uz takve radnje, vuna se postupno kotrlja s jednog ruba tepiha u drugu. Pokreti bi trebali biti samo jedan način, kao u slučaju prikupljanja vode od namještaja.

Članak o temi: Kako očistiti tepih s mjesta, žvakanje, živu ili kosu (učinkovite načine)

Spužva pažljivo je valjana u vodi koja je kontaminirana. Samo nemojte stajati nasumično premjestiti uređaj tamo, a inače će psa ili mačka vuna ostati, a površina tepiha će biti lako vjerojatno.

Ova metoda se može nazvati učinkovitim, ali je relevantno pri radu s gustim tepisima opremljenim niskim hrpom.

Kako očistiti tepih iz akumulirane vune

Mop sa spužvom

Ovaj alat stekao je prilično široko popularnost, jer uz njegovu pomoć čišćenje stana pojednostavljeno je ponekad. Instrument podsjeća na uobičajeni mop, samo umjesto drvene baze - pričvršćivanje s spužvom. Takav uređaj je u početku namijenjen za ispiranje podova i pločica, ali se može isporučiti na tepih od vune.

Preporuke će biti nekoliko:

  • Mokra spužva jednostavno pridonosi valjcima kose s površine.
  • Dovoljno je provesti pokrete u jednom smjeru, a onda ostaje samo za skupljanje sobne.
  • Spužva se povremeno očisti od prethodno mačje vune.

Takvo čišćenje ima jednu veliku prednost - ne doprinosi prekomjernom vlaženju hrpe.

Mop sa spužvom

Usisivač i klima uređaj za posteljinu

Klima uređaji namijenjeni za posteljinu mogu se primijeniti na pokrivenost tepiha. Takva sredstva doprinose ublažavanju svih vila (osobito vune psa). Ne samo da se uklapa za posteljinu, nego i klima uređaje za kosu.

Za čišćenje, spremnik s pulverizatorom najprije se uzima, koji izlijeva oko 200 ml klima uređaja i čašu vode. Sve je pažljivo pjeva. Lijek se ravnomjerno raspršuje na tepih, nakon čega morate malo pričekati, a onda smo smijeniti.

Važno! Prvo, testirajte ovu opciju na malom području i tek onda idite na ostatak prostora.

Kako čistiti tepih

Gumene rukavice i posebne rukavice

Gumene rukavice imaju jednu glavnu imovinu - crtanje dlake. Da bi se skupila vuna iz tepiha ili spojke kauča, dovoljno je staviti medicinske modele rukavica od lateksa, vlažiti ih u vodu i uzeti površinu.

Ostali proizvodi su također prikladni za čišćenje tepiha:

  • Ekonomski. Koriste se tijekom mokrog čišćenja u kući, kao i pri čišćenju vodovoda s agresivnim sredstvima.

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

  • Posebne rukavice. Takve rukavice se prodaju u trgovinama za kućne ljubimce i osmišljene su da se brinu za pse. S jedne strane, od guste gume i ima neke šiljke.

Što skupljati vunu iz tepiha

Četke i strugači koji se koriste za Windows

Guma je općenito materijal koji privlači različite vrste svinjetine i dlačica i potiče kosu s bilo koje površine. Dovoljno je uzeti četkicu ili strugač s gumiranom bazom, a zatim proći kroz površinu brzim i kratkim pokretima. Alat se periodično očisti od vune mačke, koji se drži na njemu.

Na videu: Kako jednostavno prikupiti vunu od tepiha i tapecirani namještaj.

Članak na temu: Classic Style Tepih: Obrazac, tekstura, boja - Kako odabrati?

Ljepljivi valjci

Sticky valjci su prekriveni odgovarajućim vrpcom, sve ga se drži, osobito male dlake. U početku, takvi uređaji su dizajnirani za čišćenje odjeće, ali i s čišćenjem tepiha također se ne mogu loše. Dovoljno je poslati jednostavan valjak na tepih u različitim smjerovima i nekoliko puta prođe kroz površinu. Sve zagađenje će sipati na traku, što je jednostavno.

Glavni nedostatak koji takav čišćenje ima - valjci su vrlo mali, osim toga, mogu prestati raditi na svemu ako će se mačka vuna staviti previše na površinu.

Kako sastaviti vunu mačku ili pse s kaučem i tepihom

Viski ili ljepljiva traka

Načelo ostaje isto kao u prethodnom slučaju. Samo je sama prilagodba manje. Možete odabrati traku ili vrpcu s visokim stupnjem ljepljivosti. Za čišćenje samo trebate odrezati mali komad proizvoda i ljepljive strane da se na površini tepiha. Ako je potrebno, vrpca se lako mijenja čista, čim ne zagađuje previše.

Kako skupljati kosu i vunu od tepiha

Metalne četke za podizanje pasa

Metalne četke mogu se računati na tepihe kao i vlasnici to čine svojim kućnim ljubimcima svojih kućnih ljubimaca. Proces traje puno vremena, ali rezultat neće razočarati. Moguće je riješiti čak i čestice koje su vrlo duboko postigle.

S tepisima, koji imaju kratku svinjetinu, takve četke koje su gori gore. I nanesite alat s oprezom tako da se sama tepih ne prekine.

Četka s metalnim zubima za češljanje životinja

Šmirgl papir

Prosječna ili velika zrnatost u ovom slučaju je optimalna opcija. Duga kosa i meka vuna sastavljena su s istom učinkovitošću. Na petlja i tkani proizvodi, tepih dugog lica, nemoguće je koristiti takav uređaj, može oštetiti, a zatim ukloniti nedostatak neće raditi.

Kako očistiti tepih od vune

Građevinska mastiks

Na tepihu možete hodati samo takozvanom "kobasicom" mastik - to je poseban nemogućni brtveni materijal. Takva će masa moći sastaviti doslovno svu vunu. Čim su početna svojstva izgubljena, samo trebate zamijeniti stavku drugom. Masty bi trebao ostati samo malo ljepljiv. Na isti način, možete koristiti bilo koju smjesu s odgovarajućim kvalitetama.

Građevinska mastiks

Četke za odjeću

Četke namijenjene za odjeću nemaju duge i krute čekinje, stoga je izvrsna opcija za delikatne tepihe koji zahtijevaju posebno oprezan odnos. Zahvaljujući ovoj prilagodbi, vuna se jednostavno okreće u kvržice, nakon čega je vrlo lako ukloniti.

Ovo je jedan od dugih i mukotrpnih metoda čišćenja, ali vam omogućuje da dobijete pravi učinak uz minimalne troškove.

Četka za odijelo

Naveli smo osnovne metode čišćenja vune. Vaš zadatak je odabrati varijantu koja će definitivno ne povrijediti hrpu i bazu tepiha. Bolje je kada je moguće uputiti se na stručnjake za rad. Učinit će sve za nisku cijenu, a kvaliteta i rezultati neće uzrokovati sumnju.

Rezultati raznih metoda (3 video)

Što se može prijaviti za čišćenje tepiha (50 fotografija)

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Kako jednostavno i brzo očistiti tepih od vune: dokazane metode i pristupačne

Čitaj više