Prostor saune: Odaberite materijal

Anonim

Ako se odlučite izgraditi tako zgodnu i korisnu stvar kao parnu sobu, onda ćete definitivno naići na pitanje - kakva bi trebala biti sauna. Ovo pitanje je vrlo važno jer prijenos topline i udobnost, a stil sobe i mnogi različiti parametri ovisi o tome, što bi trebalo uzeti u obzir. Stoga ćemo u ovom članku reći što vrijedi odvojiti, kako i za što. Sve u redu i početi s izborom materijala.

Što bi dovršili završnu obradu

Sauna se može izvesti koristeći širok raspon materijala. Ali većina svih stabla pogodna je za takav rad. Može lagano prenositi toplinu, izdržati velike temperaturne razlike, ne brzo se ohladiti i može stvoriti ugodnu aromu. To je miris koji može privući najzahtjevnije goste u kadu ili saunu.

Prostor saune: Odaberite materijal

Razmotrite kakve vrste drva može se izvršiti unutarnju završnu obradu saune:

  1. Aspen. Veliki plus takvog materijala je jeftiniji na dovoljno malih nedostataka. Glavno je tendencija stabla na milost i gubitak njihovih početnih vizualnih kvaliteta. Osirinsko obloge može uhvatiti neželjene bolesti drva. Naravno, postoje sredstva za zaštitu aspen završiti od zamračenja i bolesti, ali je vrijedno razmišljati o tome unaprijed. Velike prednosti imaju saunu Aspena. Ova završetka je vrlo mekana, vrlo je lako čistiti i oprati. U šumu se praktički ne može se bojati iznenadnih viđenja tekućine iz dasaka. Ako vlasnik saune odluči o izboru jeftine prerade zidova - tada će se dolina Osiin sauna biti najteže rješenje.

    Prostor saune: Odaberite materijal

  2. Cedar. Ako ste zainteresirani za završnu saunu vlastitim rukama pomoću cedra - onda je definitivno dobar izbor. Vrlo estetski i lijepi, takav cilj će se uklopiti u unutrašnjost. Tekstura odabranog stabla stvorit će učinak prirodnosti i sofisticiranosti. Vrlo veliki plus ima cedra saunu - ostatak u takvoj sobi će biti vrlo ugodan miris. Miris cedra širi se u cijeloj sobi. Važno je odabrati kanadsku ocjenu za završnu obradu, jer sadrži minimalni broj smola koji se mogu razlikovati i razmazati odmor. Kada kupujete, obratite pažnju na to i konzultirajte se s specijalistom - europska vrsta drva imat će loše kvalitete za doradu saune.
  3. Lipa. Za razliku od cedra, takav cilj će biti malo jeftiniji. Unutarnji pogled na saunu izgledat će dobro zbog lagane nijanse stabla. Ovo je nježna vrsta drva, a Linden soba će biti dobro da se toplo. To je unatoč činjenici da takav materijal nema visoku toplinsku vodljivost. On je nerealiziran da gori na limenku, čak i ako je sauna bila vruća na vrlo visokim temperaturama.

    Prostor saune: Odaberite materijal

  4. Palmino drvo. Unutarnji završetak saune s takvim materijalom neće tražiti standard. Vrlo malo vlasnika zaustavlja se u ovom obliku. To se događa zbog rijetkosti dlana i njezinih troškova. Potpuno glatka površina, bez kuja i sjetve, savršeno polirana i izgleda kao lak. Takva sauna brzo će se zagrijavati jer je drvo vrlo porozno. Ali s bilo kojim dodirom na njega, materijal će odmah uzeti tjelesnu temperaturu ostalih. Takva soba će u potpunosti biti u skladu sa zahtjevima tehničke i vizualne.
  5. Joha. Stablo ima rijetku nijansu boje - lako narančasti drvo ton može se nadopuniti drugim šarenim elementima. A onda se sauna može pretvoriti u pravi posao ljudskih ruku. Pozitivne kvalitete ovog mekog stabla je predispozicija za čišćenje i bilo koju obradu, bez predispozicije za trulež, bolesti, gljivice. Posebna značajka takvog stabla je da tijekom procesa sušenja ne gubi svoj oblik i izgled je sačuvan kao i isto. Unutarnji završetak saune neće biti skupo, jer je to europska vrsta drva koja ne zahtijeva dostavu iz inozemstva.
  6. Smreku i bor. Odmah napomenuti da bor nije povoljan materijal za završnu obradu. Iako će odmor biti popraćen mirisom jele, ali će biti vrlo teško zaštititi smolu. Ne preporučuje se da ne koristite borove. Ali o otkaznima ne govore ovo. Da bi unutarnji pogled bio spektakularan i dao miris bora - možete kupiti finsku jelu. Ova vrsta obloge se često koristi u kupalištima. Ovdje je važno obratiti pozornost na prisutnost sunčanih naočala - oni su bolje ne koristiti, još jednom ne izazivaju odvajanje smole. Sauna Završetak takvih materijala zahtijeva gust i temeljito liječenje sredstvima koji štite od vlage. Finska smreka može se srušiti pod utjecajem vode i pare. Stoga će se specijalizirana sredstva morati povremeno koristiti.

Članak o temi: talijanska pozadina: za zidove, fotografiju u unutrašnjosti, Zabaiti Parati, Sirpi, Emiliana Parati, dekori, Portofino, Limont, Emere iz Italije, Video

Izolacija topline

Sauna je još uvijek važna i zato što je potrebno u skladu s parametrima toplinske izolacije. Mora biti odvratiti po cijelom perimetru - i na podu i strop, te sto posto na zidovima.

Prostor saune: Odaberite materijal

Prije montaže i instaliranja presvlake potrebno je razmisliti o izolaciji. Najpoželjnija metoda izolacije među majstorima i stručnjacima za pare je reflektirajući film s folijom premazom. Ne samo da će zadržati toplinu u sobi, već ga i odražava unutar saune. Vrlo je važno jer će toplinski gubitak kupke biti minimiziran s ovim procesom.

Prostor saune: Odaberite materijal

Film s reflektorom topline može biti i tanki i deblji. Češće takva baza - od pjenastih poliuretana ili drugih kemijskih materijala. Oni pružaju dobru izolaciju. Promjer sloja folije je također temeljno važan. Što će biti gušće - to bolje za termalne izolacijske kvalitete. Ovaj film se široko koristi u običnim kućama i stanovima iza baterija. Vrlo ekonomične obitelji često se zalijepe zajedno za grijače tako da se sva topline ne šalje na ulicu ili balkon, već u stambenim prostorijama.

Proces završne obrade

Tako da je završna obrada bila kvalitativno i dobra - prva stvar koju trebate pripremiti zidove. Trebali bi biti suhi, čisti. Ne bi trebalo biti plijesni ili starih predmeta. Poželjno je nositi zid s antimikrobnim lijekovima. Drugi korak nakon čišćenja i pripreme zidova je stvaranje okvira. Imajte na umu da bi trebala biti savršeno glatka. Korištenje razine prilikom izgradnje okvira je jednostavno potrebno. Okvir mora biti izgrađen u redu: dno, vrh, strane. Njegovi stoji da se popravi samo-ladice ili tiple ravno do zida. Kada je metalni ili drveni okvir spreman - ostaje za male.

Prostor saune: Odaberite materijal

Želio bih obratiti pozornost na to često majstori savjetuju da izoliraju zid s filmom, a zatim napravite okvir. Ali u slučaju da je izolacija debela - može se položiti u okvir, koji je već izgrađen. Vanjska trim je glavna i gotovo završna faza. Detalji obloge pričvršćene na kuhani okvir. Bolje ih je montirati na drveni okvir, ali ovo je amaterska stvar. Ovisno o odabranom dizajnu saune, bit će pričvršćeni dijelovi obloge. Ali pozornost treba prenijeti na njegovu kvalitetu - bolje je ukloniti neravne komade drva, dijelova s ​​čipovima, detalje s kujem i močvarama.

Članak na temu: Workbench to učiniti sami

Dizajn zid

Dizajn zida stvorit će vrstu drva koji će biti izabran od strane vlakana saune. Svako drvo ima vlastitu strukturu, vlastitu mekoću i vrstu vlakana. Stoga će svi ovi parametri stvoriti jedan izgled.

Također je vrijedno razmišljati koliko će razina koraka biti u sauni. To je temeljno važno ako će biti različitih vrsta gostiju u sobi - male ili velike, odrasle ili starije osobe. Na svakoj razini, kao što je poznato, njegova temperatura. Niža osoba će biti - bit će lakše izdržati toplinu. A ako planirate privući djecu - onda trebate najmanje tri koraka.

Prostor saune: Odaberite materijal

Zavod saune može biti i okomita i horizontalna. Ali češće su ove vrste spojene zajedno i stvoriti jedinstveni interijer. Razmislite, kako biste željeli postaviti oblogu tako da je dizajn sobe bio nenametljiv, elegantan i svidio se svim gostima.

Zidovi prema standardu mogu se izvesti vertikalnim trakama, ali horizontalni elementi obloge mogu se pokrenuti na vrhu njih za dekor. Sve ovisi o volumenu fantazijskih majstora i od željama vlasnika. Sumiranje gore navedeno, vi ćete napisati da je sauna izvor zdravlja svake osobe. A za svoju odgovarajuću konstrukciju morate koristiti najprirodnije materijale. Samo u ovom slučaju prostorije donose visokokvalitetni odmor. Želimo vam uspjeh u tako teškom radu i individualnosti u dizajnu dizajna.

Video "Sauna Clap"

Zapis pokazuje kako vidjeti saunu s klapnom.

Čitaj više