Skladištenje odjeće i obuće na balkonu

Anonim

Često pitanje stanovnika stanova visokih zgrada: je li moguće pohraniti cipele na balkonu. U kući svake moderne osobe dobiva mnogo prostora. To se događa, jer gotovo za svaku prigodu života imamo vlastitu vrstu cipela.

Za jutro trčanje - tenisice, za rad - cipele, za svakodnevne čarape - još jedan par, a drugi. Osim toga, nekoliko seta zime i demi-sezone. I sve to je samo jedan član obitelji, a ako četiri osobe žive ili još više, gdje je sve to postignuto?

Osnovni zahtjevi za spremanje cipela

Skladištenje odjeće i obuće na balkonu

Postoji niz uvjeta koji se primjenjuju na pitanje pravilnog skladištenja cipela. Neuspjeh u skladu s čak i jednom od njih može dovesti do činjenice da kada je vrijeme za uklanjanje sezonskog parica iz rezerve, neće zadovoljiti zahtjeve, jer će morati kupiti novi.

U najboljem slučaju, izgled će se jednostavno slomiti. Kako biste to spriječili, morate uzeti u obzir sljedeće:

  1. Prije čišćenja dugoročnog pohrane, temeljito oprati i suha. Svježe mrlje za prljavštine mnogo su lakše ukloniti od onih koji su već "ušli" u materijal. Inspejte cipele, očišćene u ormaru, mogu pljesnivi u samo nekoliko dana.

    Skladištenje odjeće i obuće na balkonu

  2. Čizme ili sportske cipele za spremanje ispravnog oblika moraju se odrezati papirom. To će izbjeći stvaranje savijanja i fraktura.
  3. Koža se liječi kremom. Upotreba kemijskih ili voskovnih spojeva spriječit će stvaranje pukotina i neće dopustiti početku procesa sušenja.
  4. Stavite kutiju. Camelirani u jamstvu za gomilu zajamčeno je da ogrebotine ili dobivaju drugu površinu.
  5. Uklonite na tamnom mjestu (ormar). Ulazak sunčeve svjetlosti u odvojena područja kože može podrazumijevati postupno izgaranje područja pod utjecajem ultraljubičastog zračenja.

Članak o toj temi: Spajanje hladnjaka do mreže

Skladištenje odjeće i obuće na balkonu

Zatim biste trebali reći nekoliko riječi o ovom "tamnom mjestu":

  • Preporučena razina njegove vlažnosti mora biti oko 50 - 55%;
  • Trajno održavanje prosječne temperature okoline u rasponu od +15 do +25 stupnjeva Celzija;
  • Mjesto mora imati minimalnu količinu prašine.

Uspoređujući sve ove nijanse, trebali biste odlučiti: je li moguće pohraniti cipele na balkonu zimi u mrazu ili tijekom ljetne vrućine.

Sukladnost s balkonom

Skladištenje odjeće i obuće na balkonu

Samo grijani balkon može biti mjesto za pohranu cipela.

Ako analizirate prethodno spomenute zahtjeve, kao i usporedite s uvjetima skladištenja balkona, možemo sigurno reći da je samo s punim, visokokvalitetnim ostakljenjem i ugradnjom grijanja, dopušteno je skladištenje cipela na loggiji. U svim drugim slučajevima - ne!

Ali ako detaljno razmislite o ovo pitanje možete doći u potpuno drugačiji zaključak.

  1. Prvo, ako je soba na južnoj strani, gdje sunce neprestano sja. Temperatura zraka tijekom cijelog dana zagrijava do 40 - 50 stupnjeva Celzija, što negativno utječe na materijal i adhezivne pripravke. Rezultat će se sušiti i prskati potplat.
  2. Drugo, kada se loggia nalazi na strani sjene, suprotna situacija. Relativni sumrak izvorno mora skladištiti, ali iza njega leži mnogo veće zlo. Ovdje će uvijek biti lagana hladnoća, koja je svojstvena malu vlažnost. Tijekom vremena, akumulira, a do kraja sezone, cipele će uzeti pristojnu količinu vlage. Takve karakteristike sobe također nisu tako optimalne kako bi podijelili zimsku ulogu cipela.

Na ovom primjeru, skladištenje zimskih cipela smatra se samo grijanom lođom, koja služi kao produžetak stana.

Moguće opcije

Skladištenje odjeće i obuće na balkonu

Ljetne cipele i papuče trgovine mnogo lakše

Unatoč svim kontraindikacijama, zadržite zimske i demi-sezone cipele na balkonu. Ali za to vam je potrebna stalna kontrola. S intervalom, jedan i pol - dva tjedna morat će ga ukloniti i ventilirati. Ali to je samo ako je zrak na loggiji nije podijeljen na visoke temperature.

Članak o toj temi: Kako napraviti ogradu na balkonu

Ako se ozbiljni problemi nastaju s pohranom zimskih cipela, onda s ljetnim kopijama, sve je mnogo lakše. Činjenica je da s početkom hladnog vremena, loggia počinje čuti, mikroklumatski uvjeti prostorije postaju relativno stabilni. Stoga, skladištenje škriljca, papuče, tenisice i cipele mogu biti bez straha za njihovo stanje. Savjeti za skladištenje zimske cipele Vidi u ovom videozapisu:

Ove informacije potvrđuju da možete pohraniti cipele na balkonu samo kada se dobro zagrijava. No, u ovom slučaju, treba se periodično prozračiti, au nekim slučajevima suhi. Ostale opcije su izuzetno nisu dopuštene, inače s početkom sljedeće sezone morat ćete kupiti novi par, a možda i ne jedan.

Čitaj više