Sve o okruglim rukama za vrata s snimljenim sobama

Anonim

Pribor za vrata su multivarijatni i raznoliki oblik i stil. Jedna obvezna komponenta odavno je prepoznata kao ručka s kojom je moguće otvoriti i zatvoriti vrata bez mnogo truda. Ovisno o stilu i cjelokupnom dizajnu interijera, možete razmotriti razne varijante ovog elementa. Unutarnja vrata su obično opremljena mehanizmima koji nisu posebno izdržljivi.

Sve o okruglim rukama za vrata s snimljenim sobama

Koje su ručke na vratima?

Malo je vjerojatno da u vlastitoj kući može biti glavni, tako da pribor obavlja više dekorativne funkcije. Naravno, potrebno je uzeti u obzir i praktičnost i estetiku, kao i jednostavnost instalacije. Razmotrimo najjednostavnije i najpovoljnije vrste zatvora unutarnjih vrata.

Kako odabrati pravo

Morate znati da postoje tri opće vrste olovaka. Razlikujemo ih na načelu djelovanja, na primjer:

  1. S prešanom, to jest, oni premještaju zasun nakon određene manipulacije - pritiskom. Nije jako izdržljiva, ali široko i univerzalno korištena;
  2. Stacionarni s nosačem. Fiksiran na vratima vijcima, imaju elementarni uređaj mehanizma dvorca;
  3. Rotary, ili ako su ispravne ručke - Knoby. Otvorite vratara s room ručkom ili zatvorite sobu s jednostavnim okretom. Imaju ključanicu, obično se nalazi u sredini dekorativne lopte.

Sve o okruglim rukama za vrata s snimljenim sobama

To je gumb koji su najstariji i vremenski testirani opcije za ručke vrata. Pojavili su se mnogo ranije od njihove leverware. Korisne i dekorativne značajke razlikuju ih među čitavom raznolikošću priključaka. Naravno, to nije najbolja zaštita od hakera, ali je najvjerojatnije ova značajka potrebnija od ulaznih vanjskih vrata. Što oni izgledaju, pogledajte fotografiju. Također možete odabrati nekoliko opcija i načina zatvaranja okruglih knobova.

  • S pomicanjem kada se držač može ukloniti u jednom smjeru i otvoriti otvor, a skretanje na drugu naprotiv popraviti mehanizam za zaključavanje;
  • Pritiskom na tipku kada kliknete na šešir u sredini gumba, možete blokirati vrata;
  • Ključ kada se dobro nalazi na suprotnoj strani.

Članak o temi: Korisni uređaji za garažu to čine sami

Otvorite vrata s okruglom ručkom je dovoljno jednostavna. A ako se dogodi bilo kakvo slom, može se lako eliminirati sami. Ali o tome sljedeće. Na fotografiji možete vidjeti dizajn ispisa "lopta".

Glavne prednosti knobova

Ručke okruglog vratima za unutarnja vrata imaju brojne prednosti koje su teške da ne procjenjuju. Da biste se upoznali s njima, važno je pažljivo pogledati, pa čak i bolje ako morate samostalno zamijeniti znanje zbog popravaka. Ovdje su neke prednosti:

  • Pristupačne cijene i razne boje;
  • Jednostavna instalacija, ne uzimajući više od pola sata, čak i ako niste profesionalni;
  • divovski asortiman koji su podnijeli različiti proizvođači;
  • dugi vijek trajanja, čak i uz veliki promet pokreta iz sobe u sobu;
  • može se instalirati na lijevoj strani i desna vrata, u skladu s metodom njegovog otvaranja;
  • Stvarno stjecanje kompletnog skupa, ne doživljava koliko kompatibilan pribor s bravom;
  • Kada se popravite, možete u potpunosti zamijeniti ručku ručicu ili jednu od komponenti dijelova, a drugi je jednostavan.

Sve o okruglim rukama za vrata s snimljenim sobama

Ovo nije potpuni popis, ali još uvijek su navedene najznačajnije. Okrugli ručke za unutarnja vrata su najlakše, a istovremeno izvorni način naglašavanja značajke dizajna interijera. Bilo koji stil dekor, kao i materijal iz kojeg su vrata napravljena mogu imati koristi od takvih spojeva.

Sve o okruglim rukama za vrata s snimljenim sobama

Sami knobo često su izrađeni od metala, vizualno stari element i oponašajući stari mesing, ili plemenite broncu. "Zlatni" i "srebrni" okrugli nobi su uobičajeni, samo rjeđe možete pronaći staklo, porculan i drveni. Gotovo svaki apartman možete otkriti plastičnu verziju okrugle kugle na vratima.

Sve o okruglim rukama za vrata s snimljenim sobama

Kako reagirati na lom

Zapravo, ponekad postaje potrebno za rastavljanje okruglog vrata. Budući da su prema načelu operacije iu komponentama elemenata, oni su isti, tada je proces približno sličan, čak i ako je proizvođač različit. Zašto? Opcije odgovora su nekoliko. Na primjer:
  1. Uobičajeni lom mehanizma. U svakom slučaju, tijekom vremena, to će se dogoditi, tako da se morate nositi s nijansama;
  2. Ažurirajte sam model, poboljšavajući estetsku i funkcionalnu komponentu;
  3. Popravak u sobi, koji podrazumijeva promjenu stila, ili potpunu zamjenu osebičnih unutarnjih platna;
  4. Deformacija ili miješanje na površini okrugle ručice. Pozvan ili srebro premaz može uživati, onda morate podržati izgled zamjene pribora.

Članak o temi: Interijer Design Soba za tinejdžer dječak. Fotografija interijera

Uklonite kvar

Ako se iznenada odlučite zamijeniti okrugle cipele kod kuće, kako biste ažurirali izgled unutarnjeg rentara vrata, ili eliminirati nagli kvar, onda morate slijediti određeni slijed akcija. Naravno, prvo trebate ukloniti okruglu ručku s vrata. To će vam pomoći poseban ključ koji se koristi za oslanjanje izvora mehanizma za otvaranje. Zamijenite ga na gubitku može običan nokte, s dugačkom nogom ili iglom. Da biste rastavili ručku okruglog vrata, potrebno je proizvesti sljedeće manipulacije u ovom redoslijedu:

  • Potrebno je ukloniti ravnu ploču koja okružuje ručku. Zatim kliknu na čep s oštrim suptilnim predmetom. Ručka treba malo izvući i ukloniti jedan dio njega. Odvijemo nekoliko malih vijaka i rastavljajte ručku na dva dijela dijelova. Nakon što trebate odvrnuti vijke koji drže zasun. To je sve radovi.

Sve o okruglim rukama za vrata s snimljenim sobama

  • Ponekad može doći do unutarnjeg vijka. Ne morate se u potpunosti ukloniti ili rastavljati ručku, nakon odvrnuti ploču, možete doći do željenog vijka.

Sve o okruglim rukama za vrata s snimljenim sobama

Postoje opcije kada trebate rasporediti okrugli perilicu. Kako rastaviti okruglog vrata unutarnjih vrata u ovom slučaju, pogledajte videozapis.

Čitaj više