Applique "Plodovi na tanjuru": Predlošci za djecu od mlađih do viših skupina

Anonim

Zrela plodovi i povrće su podsjetnik na vruće ljeto, tako da sva djeca poput njih. Voćni obrti uvijek se dobivaju vrlo lijepe, sočne i svijetle. Ali postoji jedan problem - takvi obrti brzo pogoršavaju i prestaju isporučiti radost. Iz ove situacije postoji izlaz: Aplikacija plodova od papira! Appliqué "Voće na tanjuru" može se izvesti u bilo kojoj tehnici, od kojih su neki predstavljeni u ovom glavnom razredu.

Djeca bilo koje dobi - u mlađoj skupini, srednji, stariji ili u pripremnoj skupini - moći će se lako nositi sa sličnim aplikacijama. Osim toga, tehnika takvih primjena za djecu u srednjoj skupini iu starijoj grupi omogućit će im da razviju finu motoričku vještinu, a također brže zapamtite imena, poglede i boje omiljenih voća.

Primjenjivati

Počinjemo s jednostavnim

Za proizvodnju "voća na ploči" Applix, trebat će nam:

  1. Ljepilo;
  2. Papirnati tanjur;
  3. Papir u boji;
  4. Škare.

Prvo morate crtati uzorke voća. U ovom glavnom razredu nudimo korištenje takvih plodova poput grožđa, šljiva, jabuke i kruške.

Izrežite predloške za svaku sliku. Slijedimo ga na pola, a zatim opet na pola. Primijenite uzorak kruške i opskrbu. Ostaje samo da ga odrezate konturu. Za jedno voće trebate četiri pojedinosti.

Primjenjivati

Primjenjivati

Primjenjivati

Kada se detalji režu, moraju se presaviti na pola, čime se dobivaju 4 polovice svakog voća. Zatim zalijepite polovice tako da druga polovica ostane prazna, kao što je prikazano na fotografiji.

Primjenjivati

Tako dobivamo rasute plodove koje smo "stavili" na naš tanjur. Ostaje samo smanjiti zeleno lišće i zalijepiti ih do voća.

Primjenjivati

Primjenjivati

Vase s iznenađenjem

Primjenjivati

Za proizvodnju aplikacije "voćne vaze", trebat će nam iste elemente kao i za prethodne apatikcije "plodovi na ploči", naime: karton, ljepilo, obojeni papir, škare.

Također smo odrezali plodove četiri presavijenog papira, zalijepite polovice kako biste dobili volumetrijske figure voća.

Članak o temi: Karantura od papira s vlastitim rukama: Glavni razred s fotografijama i videozapisima

Također je potrebna vaza za rezanje. Napravljen je u obliku pola ovalnog. Prvo prvo lijepimo bazu vaze.

Primjenjivati

Onda smo lijepili naše plodove preko vaze kako bismo ostavili dojam kao da leže unutra.

Primjenjivati

Onda nadopunjujemo apliciranje ruku nacrtanih rukama plodova, a vaza ukrašava put. U ovom glavnom razredu korišteno je cvijeće uz pomoć kovrčavih rupa. Možete koristiti različite ukrase dobivene pomoću rupa punch ili rezati šupu. Također možete ukrasiti vazu s šljokicama ili elementima nacrtanim bojama rukom.

Tako voće u vazi od papira, spreman!

Košarica s hranom

Primjenjivati

Košarica s voćem može biti ne samo zanimljiva rukotvorina, već i uređenje ljetnog stola. Za njezinu proizvodnju trebat ćemo:

  1. Velika lubenica;
  2. Oštar nož;
  3. Voće za punjenje.

Primjenjivati

Počnimo raditi!

Osnova naše košarice bit će lubenica, tako da je prva stvar koju trebate pažljivo ispitati na štetu. Onda treba dobro isprati i osušiti ručnikom. Sada uzimamo bootable predložak ručke buduće košarice da biste znali kako ga odrezati. I nježno ga izrežite na uzorak.

Primjenjivati

Zatim je potrebno očistiti unutrašnjost lubenice iz pulpe i kamenja.

Obratite posebnu pozornost na ono što učiniti to je vrlo uredno i pažljivo, pokušajte ne oštetiti osnovu.

Nakon što se lubenica očisti od pulpe, treba se temeljito osušiti iznutra. Da biste to učinili, prvo s mršavim s papirnatim ručnicima, a zatim postavite unutar novina ili papira kako biste apsorbirali vlagu. Najbolje je mijenjati papir nekoliko puta dok lubenica ne postane apsolutno suha iznutra.

Dok se lubenica osuši, možete otići na vanjsku završnu obradu. Možete izrezati razne predmete izravno na kore, a možete koristiti boje i obojiti lubenicu u bilo kojoj boji.

Članak o temi: Srce papira Origami: Kako napraviti s shemom i videom

Primjenjivati

I na kraju, idite na posljednji korak. Napunite košaru voćem i bobicama.

Primjenjivati

Primjenjivati

Primjenjivati

Dobivanje očuvanja

Primjenjivati

Ispred zimskog razdoblja, odrasli se obično bave očuvanjem povrća i voća, a djeca s originalnim kamatom se uočava. Pa zašto ne dati dijete da sudjeluje u procesu kondiranja voća u obliku aplikacije?

Da bismo izvršili aplikaciju "konzerviranje voća", trebat će nam karton, obojeni papir, škare i ljepilo.

Iz kartona, izrežite lik u obliku limenke i od obojenog papira - voća. Voće može biti bilo gdje god želite. Također ne možete odrezati posudu, ali ga nacrtati na karton, kao što je učinjeno na slici.

Primjenjivati

Tada morate "pokušati" mjesto izrezbarenog voća "unutar" banaka: razgraditi brojke tako da izgledaju zanimljivo i ne previše se preklapaju. Dimenzije vašeg rezbarenog voća ovisit će o veličini banke i o tome koliko voća želite "staviti".

Kada su plodovi pronašli svoja mjesta, vrijeme je da ih počnete držati u banku. Za to, svaki plod treba temeljito razmazati ljepilom i pričvrstiti na banku. Višak ljepila može se ukloniti s ubrusom.

To činimo sa svakim rezbarenim plodom dok se ne napuni banka.

Primjenjivati

I tako, applique "konzerviranje voća" je spreman.

Video na temu

Također predlažemo da se upoznate s odabirom videozapisa na ovoj temi da biste nadahnuli još više!

Čitaj više