Kako napraviti vrata gipsane ploče: upute od majstora

Anonim

Danas se građevinski materijal od gipsane ploče (ili hipokarton list, GKC) nalazi na vrhu svoje popularnosti. Gdje se samo taj završni materijal ne primjenjuje: u izgradnji particija, poravnanje i izolacija zidova, ugradnja granica s više razina.

Kako napraviti vrata gipsane ploče: upute od majstora

Dizajn particije gipsa kartona

Ovaj jednostavan za korištenje i jeftini materijal može čak biti otporna na vlagu i koristi se u kupaonici, u kuhinji. Zidovi iz GCL ne moraju biti pušili, a vrata se mogu izvesti u bilo kojem obliku. Samo u zidu gipsane ploče može se lako otvoriti otvor. Vrata u otvaranju suhozida su ugrađena vrlo jednostavno, samo ovdje morate odabrati dizajn krpe vrata lakše. A što ako pokušate učiniti vrata od GLC učiniti sami?

Ako pogledate fotografiju na internetu, gdje su postavljeni razni plastični objekti, onda svaka neovisna struktura može biti izrađena od suhozida, čak i ormar, samo je potrebno u skladu sa svim značajkama rada s ovim popularnim materijalom. Proces stvaranja neovisnog proizvoda suhozida sastoji se u slijedećem redoslijedu: stvaranje okvira i kućišta sa svojim materijalom.

Kako napraviti vrata gipsane ploče: upute od majstora

Odaberite mjesto

Prije planiranja veličina naših vrata, morate zakazati vrata.

Pravilno ukrašeno otvaranje vrata - to je pojačani profil ili rabljeni drveni bar, koji može poboljšati prostor oko otvora, vidjeti fotografiju.

  • Prvo, odlučite o mjestu gdje će se nalaziti dizajn vrata i instalirati vrata.
  • Da biste stvorili bilo koji objekt iz krpe od gipsane ploče, razmatra se uporaba metalnih profila. Samo tako možete napraviti tvrdi okvir za bilo koji dizajn.

Prikupljamo list vrata iz liste gipsa

Nakon što smo odlučili s veličinom dizajna našeg lista vrata, odabiremo završne ploče za instalaciju; U idealnom slučaju prikladan materijal s debljinom od 9,5 i 12,5, to je najrastrijalniji i traženiji.

Članak o temi: Chicken Coop unutra: Što je potrebno i kako napraviti

Veličina lista nije bitna, možete koristiti i pristojne ostatke za izgradnju strukture, zglobovi se još uvijek stavljaju.

Kako napraviti vrata gipsane ploče: upute od majstora

Baza građevinskog okvira

Obično se UD profil koristi za bazu s veličinom od 50x25 mm, stoga se ne izbriše, dizajn će biti jednostavan.

Koristeći unaprijed stvorenu shemu planiranja sa svim izračunima, nastavite do rezanja profila. Zanimljiv video na ovoj temi može se vidjeti na internetu. U instalaciji baznog sklopa koristite skakače na profilu stalka, češće montiran odvijačem, dizajn će biti teži. Ponekad u mjestima pričvršćivanja petlje na vratima, bit će potrebno ojačati okvir baze uz pomoć malih drvnih traka.

Kandže s rušenjem

  1. Za ukrašavanje okvir baze, ovaj moderni materijal će zahtijevati stolarsko nož, hacksaw ili električni bicikl. Uz njihovu pomoć ćemo izrezati plahte platna ploča. Ako se rubovi proizvoda ispostavi da se neravnomjerno može liječiti svojim rubnim planerom.
  2. Da biste stvorili čak i liniju, stručnjaci koriste Reposhin. List za suhozid pada na rub stola, a linija na kojoj će se materijal biti izrezan trebao biti u inozemstvu. Samo pogodite na izbočeni kraj dlana, a plaht će se probiti kroz ravnu liniju. Papirni premaz ostaje neočekivan, ali se može rezati škarama.

Kako napraviti vrata gipsane ploče: upute od majstora

Šivaći listovi će biti 25 mm s vijcima, a sve operacije bušilice moraju se izvesti vrlo pažljivo, jer se može oštetiti krhki materijal.

  1. Idealna površina se može postići ako koristite armaturni papir, metalni kutak ili gipsanu mrežu. Šiti list vrata trebaju s dvije strane.
  2. Svi uglovi budućih vrata moraju biti ojačani perforiranim kutom, sadnjući ga na kiputni kit. Takav je kutak potreban kako bi se izbjeglo oštećenje kada su vrata zatvorena, površina i dobiti bolji i privlačniji tip površine. Štoviše, to će olakšati naš rad prije konačne završne obrade. Putt se primjenjuje na kut, ugao se mjeri i mjeri se veličina.
  3. Pritisni smo kutak na primijenjeni kit, a njegov višak se uklanja.

Članak o toj temi: Kako odrediti i eliminirati kvarove kotla vlastitim rukama

Kako napraviti vrata gipsane ploče: upute od majstora

Viter

  1. Nakon što se perforirani kut osuši, nastavite do završne obrade proizvoda površine premaza. Sherry-Car Mesh je savršen za ugradnju zglobova. Ponekad je dopušteno instalirati u dva sloja.
  2. Nakon sušenja prajmera, površina je narezana.
  3. Prije instaliranja vrata morate pričvrstiti petlje sa samo-crtanjem i obojiti platno.
  4. Možete ukrasiti površinu suhozida uz pomoć pločica, mozaika i moguće je ograničiti se na sliku.

Proizvodi iz GCL mogu diverzificirati vaš interijer, danas nećete iznenaditi bilo koga police, ormarića, kamina od GLC-a. Proizvodi su uvijek lagani, zrak i najvažnije - jedinstveni.

Čitaj više