Kako napraviti hammock s vlastitim rukama

Anonim

Prije stotina godina, plemena Maya izmislili su hammocks. Kao osnova materijala, uzeli su kore drveća "Hamaka", dakle, ime dolazi od stabla. Danas se u mnogim domovima i vrtovima nalaze ležaljke i vrtoza. Dizajn hammock omogućuje vam da opustite mišiće vrata, leđa i ramena. Radimo se s time kako napraviti hammock rukama.

Opća pravila za sve modele ležanja.

Hammak to radiš sami

Pouzdane potpore i privitke. Ako se visječak skriva između dva stabla, debla moraju imati promjer od najmanje 20 cm. Ako su uloge stupovi, moraju ići na zemlju na dubinu više od jednog metra. Što više dajemo potpisivanje viseće, to manje opterećenje podržava.

Kako napraviti hammock s vlastitim rukama

Hammak visi na visini od jednog metra od tla. Između nosača, udaljenost se odabire do tri metra. Ako se sami učinimo, tada se udaljenost odabire na duljini viseća i doda se 35 cm. Ako koristimo gotove potpore, onda jednostavno podesite samu ležaljku - oni spuštaju ili se protežu ili dajemo veću otklanjanje i veća kravata.

Krepim Hamac. Užad treba biti izdržljiv i gust (od 8 mm). I nezaboravno, ojačati tkaninu s zapisima (ako je u modelu).

Odabiremo tkaninu. Bolje je koristiti kamuflažnu, madracu ili tkaninu od cerata. Nemojte koristiti sintetiku, iako je jači i lakši. Sintetika neće dati tijelu da diše i opustite se u tako da je viši je neugodno. Hammock nije vječna, ionako nakon 2-3 godine će je promijeniti.

Kako napraviti hammock s vlastitim rukama

Hammock iz shoelarsa. Za to se koriste pamučne niti. Za takve niti, tijelo je ugodnije dotaknuti nego Katronov. Glavna stvar je zategnite čvorište. Na mjestima, ugradnja navoja staviti na stezaljku iz cijevi (bolje kategorizirati).

Članak o toj temi: Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Idite na razmatranje nekih modela.

Gamak Meksikanac

Uređane neće biti potrebne, potrebna je samo robusna tkanina. Ova hammock izgleda kao čahura, od kojih je teško ispasti (kako bi se usput mogao dogoditi). On je vrlo dobro opušta tijelo. Pripremite dva komada materije (širine od 1,5 m i duljine 3-3,3 m). Mi pretvoriti i provesti rezove oko perimetra. Držite dva metra duže strane. Istražite usku stranu za 2-3 cm i pojačajte se. "Tunel" je nastao, u njemu je stavio kabel. Prekrižite kabel i zategnite njegove krajeve. Tkanina ide na čvor. Gledajte mjesto pritezanja dva puta više krajeva kabela i odgodite čvor. Stavite cijev na uže i omotajte stablo nekoliko puta. Podebljano uže - suspenzija do čvora, koji daje fiksiranje tkiva visećeg ležaja pomoću "Ukloni" čvora.

Kako napraviti hammock s vlastitim rukama

Brazilska ležaljka s drvenim štapićima

Ove hamgock može uživati ​​u starijoj i djeci. Uzmite dva segmenta tkiva 95 * 200 cm. Dva štapića (bolje ručke od lopate) duga 95 cm, kabel od 20 m (možete kapron). Ostanite jedna s drugom tkaninom. Izrežite 2 cm kratke rezove i posjeduju. Napravite oznaku za krede svakih 8,6 cm. Ugradite snimke na označene mjesta. Ako nema zapisa, onda je 20 kvadrata izrezano iz ove tkanine oko 20 * 20 cm, vi ste dva puta, pojačani i sigurno ušiveni na rubove. Ali još uvijek pouzdani metalni zatvarači. Napravite oznaku na štapićima: od rubova povlačenjem 2,4 cm za 2,4 cm, a zatim 8,4 cm. Izbušite rupe promjera od oko 20 mm (kabel mora slobodno ići u dvije dodatke). Izrežite kriške kabela s metra i preskočite u rupu u štapiću, a zatim ljubavnik i natrag kroz štap. Prikupite sve kabele od 0,5 m od štapića, vezati u čvor i čvrsto se zategnuti.

Članak o temi: Kakav brtvinjak je bolji za kupaonicu

Kako napraviti hammock s vlastitim rukama

Pletena ležaljka

Trebate male vještine makame. Pripremite jake tračnice. Napravite rupe nakon 5 cm. Uzmi pamučni kabel. Sada razmislite o duljini: Mjerite duljinu od jedne željezničke na drugu i pomnožite tri, mislite koliko rupa imamo i umnožavamo ovu brojku. Učvrstite kabele u štapu i čvrsto tkati. Uz pomoć četiri kabela prati svaki čvor. Stanice ne bi trebale biti više od 8 cm. Kada mreža razbija, potrošite ga u rupe u štapiću i spojite četiri do čvorova.

Kako napraviti hammock s vlastitim rukama

Kolijevka

Pripremiti: metalni obruč, 8-9 metara trake remena, tkanina (3 x 1,5 m), sintegon. Uklonite tkaninu po uzoru. Napravite nekoliko slojeva sinteze između slojeva tkanine. Šitili smo slučaj (bolje je šivati ​​dva komada poklopca, umetnite obruč i zatim šivati ​​ova dva komada). Osigurajte naše trake za kolijevke, za to, zategnite jake čvorove na obruč.

Kako napraviti hammock s vlastitim rukama

Kao što vidimo, od jednostavnih primjera, ne samo Indijanci ne mogu napraviti ležaljku, a mi smo s vama. Sve je vrlo jednostavno i genijalno. Sretno s ležaljkom.

Čitaj više