Decoupage dječje stola učiniti sami: priprema, ukras

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Priprema za rad
  • Dekoracija dječjeg stola

Decoupage je jedna od popularnih tehnika za uređenje svih vrsta objekata.

Decoupage dječje stola učiniti sami: priprema, ukras

Za rad, akrilne boje, ljepilo, četkice i translacijske decoupage slike su potrebne.

Prilično jednostavna izvedba i nevjerojatna krajnja rezultat napravio je navijače za dekupor puno ljudi.

Doista, uz pomoć običnih slika, možete stvoriti bilo koji crtež na površini promjenom neprepoznatljive ili davanje drugih životnih stvari. Ova tehnika je savršena za uređenje dječje stola s zabavnim i šarenim slikama.

Priprema za rad

Prije svega, morate odlučiti na crtežu koji će biti ukrašen dječjim namještajem. Najbolje je koristiti posebne decoupage kartice ili troslojne salvete , Ali ako prikladna slika nije uspjela pronaći, čak možete uzeti isječke iz časopisa, razrjeđivanje rubova s ​​brusnim papirom. Osim slika za decoupage, bit će potrebno:
  • škare;
  • mali brusni papir;
  • ljepilo;
  • prajmer;
  • akrilna boja;
  • lak;
  • Nekoliko četkica.

Za moždani udar malih dijelova crteža, bolje je koristiti usku tvrdu četku.

Tablicu se može koristiti bilo koji: novi, kupljeni u trgovini ili stari. Prethodno korišteni drveni stol mora biti oduzet brusnim papirom, poravnavajući sve ogrebotine i nepravilnosti. Ako je površina tablice glatka (laminirana), nemoguće je obraditi ga emery papir. U tom slučaju, to će biti dovoljno za pranje dobro koristeći sredstvo za pranje posuđa koji će pomoći u odmašćivanju površine i osigurati dobru primjenu akrilne boje. Nakon što površina tablice postane potpuno suha, pokrivena je sa svih strana pored uređaja i ostavite do potpunog sušenja. Osim toga, možete ponovno hodati brusnim papirom za glačanje svih nedostataka i hrapavosti. Na ovoj pripremi za dekonstruget će biti dovršen, možete ići izravno na uređenje.

Natrag u kategoriju

Dekoracija dječjeg stola

Uređenje stola vlastitim rukama izvodi se u takvom nizu:

  1. Pripremljena površina je prekrivena akrilnom bojom. Dječji namještaj trebao bi biti svijetao i vedar. Stoga, boje treba odabrati zasićenu boju prikladnu za cjelokupni stil sobe. Možete koristiti nekoliko boja, kombinirajući svijetle i neutralne ili boje jedne boje, ali različite tonove. Slikanje površine slijedi nekoliko puta, dajući svaki sloj da se osuši.
  2. Dekorativni motivi iz decoupage kartica ili salventi su izrezani, položite ih na radnu ploču kako biste odabrali najbolju opciju lokacije.
  3. Ako su slike izrezane od salveta, morate pažljivo razdvojiti gornji sloj koji će biti zalijepljen na površinu tablice. Slika izrezbarena s kartice za dekupor je potrebna nekoliko sekundi u vodi.
  4. Novčanice su zalijepljene na radnu ploču. Ako u ovom poslu nema velikog iskustva, možete koristiti malo lukavosti. U uobičajenu datoteku sipajte malo vode i stavite sliku na njega (licem prema dolje). Kada je impregniran vodom, višak tekućine treba spojiti i lagano ispirati sliku s krpom. Tada je sve jednostavno: okrenite datoteku, stavite na mjesto odabrano za sliku (pre-nestalim s ljepilom) i izgladite datoteku s krpom. Tada morate pažljivo podići datoteku, a slika će ostati na stolnom stolu. Koristeći ovu metodu, ne možete se bojati oštećenja slike. Nakon što su slike na njihovim mjestima, dodatno ih skida odozgo, vodeći četkicu od centra do ruba. Kolent se pripremljena na ovaj način ostaje neko vrijeme do potpunog sušenja.
  5. Završna faza decoupage je premaz tablice s lakom. Kada se primjenjuje prvi sloj, ostavi se da se osuši i u slučaju hrapavosti uklonite ih s brusnim papirom. Nakon toga se primjenjuju još dva sloja laka.

Članak na temu: Zavjese za kuhinju - unutarnji grožđica

Da bi dječja soba izgledala elegantna i svečana, uopće nije potrebno kupiti skupi namještaj. Malo strpljenja i vremena čudesno proveo običan dječji stol u omiljenu stvar s decoupageom.

Čitaj više