Uređaj podruma pod logom i balkonom na prvom katu

Anonim

Sposobnost organiziranja podruma pod balkonom na prvom katu pojavljuje se ako je baza mjesta koja služi fasadi kuće je niska iznad cesspoola stambene zgrade. Ova lokacija balkona često se nalazi u devet-kata kuća građevinarstva 70-ih - 80 godina prošlog stoljeća. Pod ložom u takvoj kući nemoguće je dogovoriti podrum, jer se njezin temelj oslanja na temelj zgrade. U ovom članku ćemo reći kako napraviti podrum vlastitim rukama na prvom katu multi-kata kuće.

Dokumentarni uređenje rekonstrukcije balkona

Uređaj podruma pod logom i balkonom na prvom katu

Svaka promjena u rasporedu stambenog prostora mora se potvrditi odgovarajućom razlučivošću kontrolnih tijela. Neovlaštena konstrukcija može dovesti do velikih nevolja. Dakle, sve treba učiniti službeni način. U relevantnim dozvolama (to može biti Odjel za arhitekturu i izgradnju tijekom Izvršnog odbora Distrikta), primjenjuju se za aranžman podrum s aplikacijom Projekt Redevelopment. Nakon primitka relevantnih dozvola, možete nastaviti na izgradnju podruma na balkonu na 1. katu. Na kraju izgradnje izrađuje se čin prihvaćanja rada. Tehnička putovnica apartmana uključuje odgovarajuće promjene u veličini ukupne površine stanovanja iu planske sheme stana.

Treba imati na umu da s povećanjem ukupne površine stana, najam će rasti u skladu s tim.

Faze građevinskog rada podruma

Ako postoji i mali doživljaj u izgradnji vlasnika, stan neće uzrokovati posebne poteškoće za postavljanje podruma na balkon. Bacite cijeli tijek izgradnje podruma u sljedeće korake:

Uklanjanje igara

Da biste započeli zemljani rad, morate ukloniti doručak. Gornji asfaltni sloj je srušen perforatorom ili otpadom. Zatim uklonite sloj slomljenog kamena, pijeska i hidroizolacije.

Iskopavanje

Kotlo je pečen oko perimetra balkona na dubini, koji će omogućiti stanovnicima stana slobodno u podrumu, bez savijanja. Tehnika sigurnosti treba slijediti u provedbi zemljanih radova. Potrebno je obratiti pozornost na strukturu tla i spriječiti kolaps podrumskih zidova. Ako se takva opasnost nastaje, površine tla zidova moraju se privremeno ojačati drvenim trakom ili drugim izdržljivim materijalom.

Pavla podrum

Uređaj podruma pod logom i balkonom na prvom katu

Podrum od poda

Potrebno je dogovoriti pod podruma od polaganja sirovine na zemlju baze podruma. Ruberoid će poslužiti kao pouzdana plodna izolacija poda. Tada ruberoid zaspi s slojem pijeska. Za veće povjerenje u snagu baze, sloj ruševine se izlije na baznu pijesak, a oni su također podložni temeljitom traam. Napuštanje se može napraviti vlastitim rukama iz komada debelog metala s zavarenim uklapanjem s poprečnom ručkom. Rezani zapis s drvenom dvostranom ručkom za njega također može poslužiti kao dobar povratak.

Članak o temi: Uređaj namještaja u maloj sobi

Drugi i završni sloj posada izrađeni su u dvije verzije:

  • Premaz asfalta
  • Cjedilo cementa

Premaz asfalta

Podovi iz ovog materijala za snagu i praktičnost nisu niže od premaza cementa. Složenost je da je potrebno pronaći vrući asfalt i bitumen i brzo ih dostaviti na mjesto polaganja. Ako postoji takva prilika, mora se koristiti. Prednost asfalta ispred cementnog estriha je da nije potrebno čekati 3 do 4 tjedna poražavanja cementnog morta. Uređeni asfaltni pod je prikladan za uporabu gotovo odmah nakon njegovog uvođenja.

Cjedilo cementa

Sloj morta cementa postavljen je na gotov sloj pijeska i ruševina. Da bi se dobila glatka i glatka površina estriha, koriste se posebne smjese rasutih samonivelirajućih podova.

Za uređaj takve katove bit će potreban zupčanik i valjak naffer. Spatula se primjenjuje s tekućim otopinom i ravnomjerno ga raspoređuju preko cijele površine baze. Valjak stisne preostali zrak u otopini i konačno formira horizontalnu površinu. Da biste zaštitili gotov kat od slučajnog oštećenja, linoleum je na njemu. Linoleum se može zalijepiti ili samo staviti.

Pogledajte videozapis kako napraviti podrum:

Hidroizolacija zidova

Podzemna površina zidova mora biti obložena slojem hidroizolacije. Ruberoidni limovi su fiksirani drvenim klinovima ili drugim svećenicima. Debeli polimerni film može se koristiti kao hidroizolacija.

Ventilacija

Uređaj podruma pod logom i balkonom na prvom katu

Ventilacija u podrumu

Da biste izbjegli pojavu vlage u podrumu, trebate dobru ventilaciju sobe. Budući da se vlažni topli zrak nakuplja na vrhu sobe, otvor za odzrači se ispod peći balkona. Horizontalna rupa je slomljena u prizemlju. Vrh označite rupu na dubinu do horizontalnog vrha. Tada spuštaju cijev spojeni s horizontalnim segmentom cijevi koljena. Zemljište ispunjava sinuse oko cijevi i temeljito je došlo do tla. Oštećeni slom oko cijevi je obnovljen.

Hood u podrumu može se napraviti vlastitim rukama iz azbetičke ili metalne cijevi s promjerom od 100 mm. Koljeno je bolje kupiti u građevinskoj trgovini nego izmisliti nešto sami. U podrumu, ispušni otvor je prekriven finom rešetkom. U gornjoj rupi umetnite kišobran pocinčanog metala. Neće dopustiti atmosferskim sedimentima podrumu. Proizvodi za asbatement ne trebaju zaštitu od korozije. Prije početka instalacije ventilacije iz metalne cijevi nužno je obložena antikorozijskim sastavom. Pravilno napravljena ventilacija će uštedjeti proizvode u suhoći i spriječiti pojavu plijesni i gljivica.

Članak o temi: Crteži sjenica iz polikarbonata s vlastitim rukama: Odaberite oblik i način izgradnje

Izgradnja zidova od opeke

Nakon podnice uređaja i hidroizolacijski zidovi podruma počinju podizati zidove od opeke. Zidarstvo čini debljinu polja. Koristite crvenu ili silikatnu ciglu za to. Gotovi zidovi su ožbukani. Treba napomenuti da je crvena cigla jeftinija od silikata.

Zijenje od opeke s razine zemljišta do tanjura balkona mora biti izolirano iz unutrašnjosti podruma. Da ne bi ometali vertikalnu ravninu zidova, izolacija čini po cijeloj površini zidova. Kao termalnu izolaciju, koristi se mineralna vuna, pjena ili drugi materijal slični u svojim svojstvima. Konačno, vertikalne površine su obrubljene s oslikanim plaćnim listovima.

Uređenje zida u određenoj mjeri smanjuje korisno područje podruma. Dakle, debljina okretanja treba biti optimalna.

Luke

Za uređaj, otvor na balkonu bit će potreban perforator i bugarski. Rad se izvodi u nekoliko faza:

Uređaj podruma pod logom i balkonom na prvom katu

  • Obilježavanje dana.
  • Stvaranje rupe u armiranoj betonu.
  • Uokvirivanje koze.
  • Postavljanje poklopca.

Sova

Hatch u peći nalazi se na jednu od njegovih bočnih strana. Obično otkriće čini kvadratni oblik od 50 x 50 cm. Veličina otvora trebala bi osigurati slobodan prolaz osobe s vrećom krumpira.

Stvaranje rupe u armiranoj betonu

Bugarski čine rezove na ploči na marku dana. Zatim izrežite rupu u ojaku s perforatorom. Ojačanje se izrezuje pomoću mlin.

Uokvirivanje flastera

Budući da kršenje okvira za pojačanje slabi kapacitet ležaja ploče, onda je okvir otvora bolji od metalnog profila (kanal ili dva paralelna kutova). To će ojačati strukturu štednjaka.

Okvir dana je također izrađen od drvene trake ili debele ploče. Drveni detalji su fiksirani s tiklima u petlji balkona ploče. Drveni okvir je impregniran antiseptičkom i mrljom s uljnom bojom.

Frameranje treba ispuštati na debljini poklopca tako da raspoređeni otvor nije govorio iznad površine balkona ploče.

Skup otvora

Uređaj podruma pod logom i balkonom na prvom katu

Rama otvor napravljen od metalnog profila

Ako vlasnik zna kako se nositi s opremom za zavarivanje, to mu neće biti teško kuhati vlastitim rukama uokvirivanje dana i okvira otvora iz metalnog profila. U okviru pokrova podruma, ploče ili kvadrat iverice je fiksna. Za zagrade na površini otvora su čvrsto. Lifting petlja neće nastupiti iznad poda površine i neće ometati hodanje. Luke je obješen na petlji napao na okvir dana.

Ako je uokvirivanje dana izrađen od drva, onda se otvor sakuplja iz drvene šipke i ploče. Podešavanje otvora je napravljen pričvršćivanjem dvaju petlje u okvir i na uokvirivanje Brustera, najbliže strani balkona. Učvršćivači su fiksirani vijcima. Površina ulaz u podrum prekriven je istom materijalom kao i cijeli kat balkona ploča je pokriven.

Preporučujemo gledanje videozapisa kako napraviti podrum na balkonu:

Članak na temu: Kako odabrati presjek kabela

Stube

Uređaj podruma pod logom i balkonom na prvom katu

Nagib stubišta ne smije biti strm i nije previše klijav. Jer u prvom slučaju, rizik od pada s stepenica se povećava. U drugoj verziji, također, nježno nježno zauzima puno mjesta podruma, što će značajno smanjiti korisne podrumske površine. Obično su najoptimalniji uvjeti za instaliranje stubišta kada je kut susjednog gornjem dijelu stubišta na zid je 30 stupnjeva, a donji kut od usisavanja na pod će biti 60 stupnjeva. Praska u podrum je izrađen od metala ili drva.

Drveno stubište je sasvim moguće sastaviti vlastitim rukama iz trake i ploče pomoću noktiju i vijaka. Za proizvodnju stubišta, drvo se koristi poprečnim presjekom od 70 x 70 mm i debljine debljine od najmanje 20 mm. Popravite stubište s tiple na pod i zid podruma.

Metalno stubište se vrši električnim zavarivanjem. Ako vlasnik nema iskustva u obavljanju zavarivanja, bolje je naručiti proizvodnju stubišta od profesionalnog zavarivanja. Na dnu stubišta zavarivanje vertikalne cijevi. Navoja kroz donje metalne igle su odvezene u pod podrum. Na vrhu spuštanja, pinovi se jašu kroz zavarene horizontalne cijevi. To će osigurati pouzdano pričvršćivanje i stabilnost cijele metalne strukture.

Slanjene stepenice izrađene su od metala s reljefnom površinom u obliku "leća" ili konveksne mreže. To će spriječiti slučajni pad u čovjeku, zbog klizanja na glatkoj površini metala.

Unutarnje poboljšanje podruma

Uređaj podruma pod logom i balkonom na prvom katu

Podrum je postavljen drveni okvir iz šipke na kojem se postavljaju police iz iverice ili drugog trajnog materijala. Visina polica trebala bi biti prikladna za smještaj očuvanja kuće u pola litre, litre i 3-litrene banke.

Možete kupiti gotov metalni stalak i instalirati ga u podrum. Univerzalni dizajn police omogućuje vam da instalirate željenu visinu visine.

Jedan od zidova nalazi se drvena prsa skladištenja krumpira i kupus. Mrkve se pohranjuju u pješčane kutije. Što se još može postaviti u podrum, ovisi o veličini prostora sobe.

Nepozvani gosti i zaštita od njih

Mirisi iz proizvoda u podrumu mogu privući nepozvene goste kao što su miševi, štakori i insekti. Pojava takve živote može uzrokovati značajnu štetu na gospodarske rezerve.

Prije svega, što treba učiniti kako bi se zaštitili od štetočina, pažljivo je provjeriti integritet unutarnje površine podruma. Pojavila se rupa i praznine su blizu cementnog morta s debelom staklom. Glodavci nisu jako voljeni.

Tada se otvor za oduška mora biti zatvorena plitkom mrežom. Na podu podruma stavite mišap i postavite otrov za glodavce. Sve to pomoći će zadržati sigurne i sigurnosti proizvoda.

Čitaj više