Applique "jesen tepih" od listova i obojenog papira s fotografijama i videozapisima

Anonim

Aplikacija je odličan način da se dijete pošalje u energiju u ispravno red, a također ga nauči novim i zanimljivim. Osim toga, stvaranje aplikacija, dijete razvija ruku malog čovjeka, uči razlikovanje boja i oblika, raditi s papirom i drugim materijalima. Zato su aplikacije toliko popularne u vrtićima. I jesenske teme daju širok opseg za fantaziju, možete napraviti obrt od povrća i voća, od lišća, od bilo kojeg podnesenog materijala, na primjer, možete napraviti s djecom čak i 2 razreda Applicé "jesen tepih".

U ovom glavnom razredu postoje opcije za obrt od listova, od obojenog papira s kojim će se djeca nositi u srednjoj skupini, starješinama iu pripremnim skupinama.

Primjenjivati

Primjenjivati

Obrt od lišća

Primjenjivati

U jesen, pronalaženje palih listova - uobičajena stvar, vrijedi samo pogledati pod nogama. Ovdje možete vidjeti lišće raznih stabala: obiju javora i hrasta i breze i topola. Svi su se proširili na nas s Motley tepihom. Applique "jesen tepih" od lišća na posao u višoj skupini vrlo je jednostavan u svom izvedbu.

Za svoju proizvodnju trebamo list kartona za bazu, lišće raznih stabala i ljepila.

Takva se aplikacija izvodi na sljedeći način: djeca su predložila najprije organizirati lišće na kartonu tako da između njih nema slobodnog prostora. Nakon što se letke nalaze, moraju biti zalijepljeni na karton s ljepilom.

Preostala prazna mjesta mogu se ukrasiti perle, boje ili kuglice, kao što se može vidjeti na slici.

Od obojenog papira

Prije nego što nastavite na proizvodnju aplikacije, prva djeca moraju naučiti izrezati lišće papira u boji. Da biste to učinili, potrebno je unaprijed pokazati unaprijed pripremljenih listova različitih stabala za vizualni primjer, a također objasniti da su svi listovi nerazdvojni.

Za proizvodnju aplikacija s papira trebat će nam obojeni papir, karton za bazu kvadratnog oblika i ljepljive olovke.

Primjenjivati

Odabiremo jesenske boje. Može biti crvena, narančasta, žuta, tamnocrvena, tamno zelena i tako dalje. Izrežite s odabranih papirnatih kvadrata.

Članak na temu: Cross vezenje sheme: "Božićno novogodišnje čizme" besplatno preuzimanje

Primjenjivati

Veličina kvadrata ovisi o veličini kartonske baze. Potrebno je da se kartona nalazi od 9 do 16 kvadrata. Zalijepimo ih na karton.

Primjenjivati

Kako bi se smanjili letci oblika koje nam treba, koristit ćemo predloške. Obojeni papir za listove, presavimo dvaput, primjenjujemo uzorak, zaokružite konturu i izrežite. Dakle, imamo letke.

Primjenjivati

Izrežite toliko različitih lišća, koliko kvadrata smo zalijepili na kartonu, a onda smo lijepili rezane plahte svaki u vašu kutiju.

Važno je zapamtiti da se boje lišća i pozadina ne spajaju.

Primjenjivati

A posljednji barkod - nacrtajte moždani udar na lišće. I naš jesenski tepih je spreman!

Primjenjivati

Aplikaciju možete izvršiti i na "jesen tepih papira" kako slijedi.

Prvo ponudite dijete da se pronađe drugačije u obliku i boji listova na ulici. Nakon te kuće zaokružite plahte na conturu na obojenom papiru, izrezati i pucati na bijeli list papira ili kartona u tom redoslijedu u kojem želite dijete.

Baš kao iu prvoj verziji ove aplikacije s papira, morate objasniti djetetu da lišće ima drugačiji oblik i izgledaju lijepo kada su glatko uredan tepih, tako da ih nije potrebno zalijepiti u bazu, i to nije kaotičan i pronađite svoje mjesto za svaki list. Listovi se mogu međusobno staviti jedan drugome ili ostaviti slobodan prostor za naknadni dekor.

Primjenjivati

Primjenjivati

Dakle, ispali smo neobične sažetke nastave s djecom predškolske dobi na appliques. Zadaci ovih razreda su razvoj interesa za dekorativnu primjenu, obuka djece bira željeno lišće u skladu s uzorkom, izmjenjuju ih u boji i obliku, učvršćuje već stečene vještine odabira i lijepljenja suhog lišća, i razviti kreativne sposobnosti i maštu kod djece.

Članak o toj temi: Patchwork: Ideje za inspiraciju radom od malih zaloga za početnike s fotografijama i videozapisima

Rezultat takve aktivnosti postaje lijepa primjena ručke djece, koje se mogu ukrasiti grupom, kuću ili prisutni kao dar roditeljima, bliskim ili odgajateljima i nastavnicima.

Primjenjivati

Video na temu

Također nudimo i za gledanje odabira videozapisa na ovoj temi.

Čitaj više