Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Anonim

Moderne vikendice su udobne, udobne seoske kuće, gdje dođete do vašeg odmora ili vikenda s cijelom obitelji. Županijske kuće su dugo prestale biti slične malim saradima za skladištenje ekonomskog inventara. Danas vlasnici prigradskih nekretnina razmišljaju o dizajnu interijera, pažljivo pokupiti namještaj i pribor. Stoga, u sve češće, mnogi misle o tome koje zavjese stječu u zemlju kako bi tamo stvorila udobnu situaciju?

Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Zavjese u kućici

Glavni parametri odabira državnih zavjesa

  • Praktične zavjese.
  • Stupanj gustoće materijala.
  • Funkcionalnost i jednostavnost.
  • Jednostavno pričvršćivanje.

Zavjese u zemlji trebaju biti ušiveno iz prirodnog materijala koji ne akumulira prašinu i lako čisti. Osim toga, zavjese trebaju proći zrak, što je relevantno tijekom razdoblja vrućih ljetnih tjedana. Najbolja opcija će biti pamuk, posteljina ili sorti.

Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Ovisno o tome hoće li prozori izaći na solarnu ili zasjenjenu stranu, pokupite gusti ili lagani materijal. Ako velika količina sunčeve svjetlosti prodire u sobu, onda spasiti hladnoću na vruće ljeto poslijepodne, preporučuje se utopiti prozore s gustim zavjesama. Za sobe koje se nalaze u hladu, prozori su hodali od strane tille zavjesa, omogućujući preskočiti topli zrak s ulice.

Vikendica nije mjesto gdje vrijedi koristiti zavjese s lambrequinima i drugim ukrasnim elementima. U ovom slučaju, jednostavnost dizajna je cijenjena. Važno je da zavjese štite sobu od komaraca, višak sunca i nacrta.

Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Često su ljetne kuće opremljene verandom ili sjenicu. Za takve prostore potrebno je odabrati zavjese iz tkanine koja ne propušta vlagu. To će se zaštititi od iznenadne kiše.

U rustičnoj kući ne biste trebali koristiti složene zavjese za zavjese. Idealno za prstenje ili štićenice, od kojih se zavjesa lako uklanja.

Članak o toj temi: Kako napraviti kut od profila za suhozidom - domaća radionica

Odaberite stil zavjese

Idealno rješenje za davanje, bit će kupnja zavjesa u rustikalnom stilu s mlaznim tiskanjem, kao što je prikazano na fotografiji. Svijetli crtež cvijeća, povrća i voća organski će se uklopiti u dizajn zemlje. Kao dekorativni cilj, možete koristiti traku koja daje brigu o zavjesi na obje strane.

Za unutrašnjost DACHA možete kupiti zavjese u kockaste ili prugastom uzorku. Takav dizajn će biti savršeno u kombinaciji s pletenim stolicama i domaćim kukama. Za unutrašnjost s kaminom, zavjese će biti najbolja opcija.

Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Naravno, nisu sve seoske kuće sastavljene u rustikalnom stilu. Za interijere u stilu high-tech, crno-bijele varijante zavjese s sjajnom površinom su prikladne, kao što je prikazano na fotografiji. Također možete koristiti sjajne tkanine u drugim kombinacijama boja koje su pogodne za opći dizajn kuće.

Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Ako je kućica uokvirena u luksuznom, pompoznom stilu, tada se zavjese mogu ukrasiti tassols, baršunasti suspenzije.

Modne opcije

Svaki domaćica ne želi ne samo stan, već je i vikendica izgledala elegantna. Stoga je vrijedno obratiti pozornost na moderne nove stavke koje se nude ove sezone. Neki od njih su vrlo moguće pokupiti seosku kuću.

Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Izvrsna opcija za seosku kuću postat će sjenila. Danas su izrađeni od različitih materijala, u različitim bojama i otisacima. Za vikendicu se preporuča kupiti bambus modele koji se lako čiste, prolazi zrak i savršeno se uklapaju u unutrašnjost dizajna zemlje.

Zavjese u rolama savršeno su zaštićene od sunca, ne akumuliraju prašinu i lijepo ukrasite sobu. U tome možemo biti sigurni ako pogledamo fotografiju.

Za one koji vole minimalistički stil, preporuča se obratiti pozornost na japanske modele zavjesa. Oni stvaraju mirna, lakonska situacija, koja vam omogućuje da se u potpunosti opustite od urbanih problema.

Članak na temu: MIXBOORDER s vlastitim rukama: Kućni dizajn ideja s fotografijama i shemama

Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Skladno u pozadini prirode zemlje, pletene zavjese izgledaju. Takvi proizvodi mogu biti izrađeni od različitih niti i boju niti, s kukom ili govor. Bijeli otvoreni ili višebojni pletene zavjese omogućuju vam da nadopunite unutrašnjost u bilo kojoj stilskoj.

Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Dakle, podižući zavjese na vikendicu, treba dati pozornost snage i stabilnosti na spaljivanje materijala. Zavjese u zemlji trebaju se lako služiti, sigurno štiti od komaraca i prekomjernih količina sunčeve svjetlosti. Osim funkcionalne strane pitanja, važno je uzeti u obzir stil kućnog dizajna, prema kojem je odabrana tekstura i boja tkanine za zavjese. Zapamtite da je vikend mjesto gdje je okolna priroda od velike važnosti. Dakle, svi elementi dekor i zavjese, uključujući, mogu biti u svijetlom cvjetnom ili voću i povrću. Ovaj dizajn će omogućiti stvaranje lagane, udobne i nenametljive atmosfere.

Čitaj više