Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: štukatura, slikarstvo, foto pozadina

Anonim

Tekst Pritisnite: [Hide]

  • Jednostavne metode dekoracije
  • Slika - sadašnja umjetnost
  • Ukrašavanje žbuke
  • Klasični element - Štucco

Ona ide u prošlu tradiciju kako bi strop učinio u svojoj kući samo lagano i glatko. Njegov dekorativni ukras postaje sve popularniji.

Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: štukatura, slikarstvo, foto pozadina

Neispravan dizajn stropa može pokvariti ukupnu sobu u sobi.

To vam omogućuje da stvorite jedinstvenu atmosferu u apartmanu, radikalno promijeni unutrašnjost: da bi ga udobno i dom ili strog i službeni. Za kreativnost postoji mnogo zanimljivih ideja i materijala koji vam omogućuju da implementirate bilo koju dizajnerskih ideja.

Jednostavne metode dekoracije

Dekoracija stropa može obavljati svakoga, čak ni nikakvo posebno znanje u ovom području. Glavna stvar je znati glavne vrste dekor, odabrati potrebne materijale i uzeti u obzir pravila za rukovanje njima.

Najlakši način za ukrašavanje stropa je korištenje pozadine. Materijal se može odabrati spreman ili pokupiti pozadinu za slikanje. To je prilično jeftin, možete napraviti strop s posebnom pločicom. Međutim, takve jednostavne tehnike već se praktički ne koriste. Za zamjenu, došli su modernije suspendirane i istezanje struktura.

Gipsana ploča - materijal koji se najčešće može naći u dizajnu modernih prostora. Zanimljiv način ukrašavanja stropa - više razina izgradnje od suhozida. Dodatni učinak može se postići postavkom pozadinskog osvjetljenja na različitim razinama ili boje zasebne dijelove u različite boje. Boja pomaže da se stropni ukras u jedinstvenom. To mogu biti višebojne pruge ili individualne udarce, cvijeće, različite uzorke ili ukrase deponirane kroz šablone. Takav ukras strop može se provesti samostalno.

Natrag u kategoriju

Slika - sadašnja umjetnost

Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: štukatura, slikarstvo, foto pozadina

Izvrsno rješenje za strop može biti pozadina slikom oblaka oblaka. Također, oblaci se mogu oslikati pomoću spužve.

Članak o temi: Kako popraviti vrata bliže vlastitim rukama

Okrenite strop u pravu bajku pomoći će takav način ukrašavanja kao slikarstva. Glavni uvjet za takav dekor je potpuno glatka površina. Kao osnova za buduću sliku koristi se akrilni prajmer.

Da biste ukrasili strop slika, morate odabrati prikladnu sliku. Skica se zatim prenosi na papir. Da biste prenijeli strop, trebat će vam olovku ili ugljen. Kada se završe pripremne aktivnosti, možete početi raditi s bojama. Ne biste trebali koristiti mnoge svijetle boje na jednoj slici u isto vrijeme, tako da uzorak ne nalikuje raznobojnim mrljama. Bolje je zaustaviti svoj izbor na opuštenim nijansama.

Korištenje fluorescentnih tonova omogućit će da se dobije jedinstvena luminescencija odvojenih dijelova slike. Za miješanje boje bolje je koristiti paletu ili glatku ploču ovalnog ili pravokutnog oblika. Višak boje ili dodatni razmazi morate odmah obrisati mokrom krpom.

Lak na bazi vode bit će vrijedan završetak muralnog. Osim toga, štitit će crtež, slika će postati izražajnija i svijetla.

Natrag u kategoriju

Ukrašavanje žbuke

Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: štukatura, slikarstvo, foto pozadina

Slikanje stropa je najjeftiniji i jednostavan način za završetak.

Možete ukrasiti strop u stanu uz pomoć dekorativne žbuke: strukturne ili teksture. Ovo je jedan od najčešćih načina dekoracije.

Strukturna žbuka se mora primijeniti na površinu s posebnim alatima: jednostavnim i češljam spajulama ili valjcima. Nakon primjene smjese formira se reljef, koji se može obojiti u bilo kojoj boji.

Teksturirana gipsa razlikuje brojne značajke. To uključuje skup različitih frakcija, što omogućuje da se dobije razne olakšice već tijekom primjene materijala. Dodatni alati nisu potrebni za to. Ready Rezultat se može oslikati. Materijal je bolji za odabir vode na bazi vode i korištenje disperzijskih boja. Ovo je najteže rješenje za rad u zatvorenom prostoru.

Natrag u kategoriju

Članak o toj temi: Kako odabrati zavjese na vratima od muha i komaraca

Klasični element - Štucco

Oni koji vole klasični stil u dizajnu sobe, trebali biste obratiti pozornost na štukatu kao način da ukrasite strop vlastitim rukama. Detalji budućeg dekora može biti izrađen od žbuke ili poliuretana. Ovaj materijal ima dobre dekorativne karakteristike, praktično je i lako je raditi s njom. Da bi dijelovi iz poliuretana razlikuju od gipsa, trebali bi biti prekriveni bojom na razini vode u nekoliko slojeva.

Poliuretan se može koristiti za izradu poslovnica - dekor elemenata koji vam omogućuju da ukrasite strop u blizini lustera, dajući pjesmu završenu i izvorni izgled. Poliuretan je praktičan materijal koji ne gubi oblik tijekom rada. Prije uređenja stropa s takvim elementima morate odabrati odgovarajući oblik: ravan, kupole, okrugli, ukrašen uzorka.

Korištenje oblikovanja pomoći će dopuniti cjelokupnu sliku. Ti elementi mogu imati različite oblike koji ih povoljno razlikuju od konvencionalnih stropnih postolja. Upotreba letaka nema granica. Oni ne mogu samo ukrasiti strop, već i vizualno podijeliti sobu u zone. Poliuretanski lijek i utičnice se lako mogu pričvrstiti na strop vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebat će vam ljepilo.

Kao alternativa tradicionalnim metodama stropova ukrašavanja, mogu se razmotriti takve vrste dekora kao pozadine i aplikacije. Zahvaljujući modernim tehnologijama za tape u pozadini, možete odabrati sve veličine i s različitim slikama, do fotografije koju ste napravili.

Prije uređenja stropa trebate odabrati jednu od metoda dekorata, koji će pomoći maksimiziranju želje za vlasnikom kako bi vaš dom jedinstven. Ne preporučuje se uporaba različitih stilova u istoj prostoriji.

Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: štukatura, slikarstvo, foto pozadina
Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: štukatura, slikarstvo, foto pozadina
Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: štukatura, slikarstvo, foto pozadina

Čitaj više