Kako odabrati petlju za drvene vrata

Anonim

Stablo kao materijal za ulazna vrata je relevantna vidljivo izgubljena. To je uglavnom zbog činjenice da materijal ne može osigurati zaštitu od hakiranja, jer je vrlo lako izrezati čak i konvencionalnim mehaničkim alatom. Međutim, u zemlji u zemlji, gdje se sigurnosne mjere ne iscrpljuju samo u ulazu, ova se opcija često susreće.

Kako odabrati petlju za drvene vrata

Petlje na drvenim vratima

Hinges vrata za drvena vrata su odabrana uzimajući u obzir značajke i materijal i odredište.

Kaša

Ulazne strukture koje se nazivaju drvena vrata danas nisu tako malo iu strukturi se značajno razlikuju.

  • Shiptar - materijal i sada se koristi na malim vikendicama, gdje žive samo ljeti.
  • MDF - platno se može izrezbaviti iz MDF lista, a može također imati vrlo jednostavan dizajn: okvir koji je prekriven MDF listovima. Izgled takvog modela može biti prilično dobar, međutim, kao zaštita od hakiranja, on nije dobar nigdje. Osim toga, ova opcija ne pruža dobru toplinsku izolaciju, pa za domove koji se stalno koriste, također se ne uklapa. Za ljetne vikendice, ova je opcija sasvim prikladna.

Kako odabrati petlju za drvene vrata

  • Kombinacija drvenog polja i MDF - krila je mnogo teže, ali je, pri čemu su najbolje toplinske i zvučne izolacijske kvalitete. Velika težina zahtijeva korištenje ojačanih priključaka, ali širina i integritet platna omogućuje vam da instalirate pouzdanije i moćne brave.
  • Niz drške je najgledljiviji i skuplji opcija. Vrata imaju veliku masu: tako, platno iz bora teži oko 30 kg, od pepela - do 45 kg, od hrasta - prelazi 60 kg. Glavna prednost nije u snazi, iako će hrast osigurati ovu kvalitetu, te u izvrsnoj toplinskoj i zvučnoj izolaciji. Pa, naravno, u izvrsnom izgledu proizvoda.

Članak o toj temi: Nakit ćemo od bundeve za vrt, vikendice i kuće s vlastitim rukama (38 fotografija)

Kako odabrati petlju za drvene vrata

Petlje za uvlačenje drvenih vrata

Proizvodi su dostupni - ojačani i obični, nehrđajući čelik i kovano željezo, uskrtljiva i iznad glave. Pokupite ih na umu težinu krila, dizajn ulaza je jedna vrata, tambur i parametar koji se smatra najvažnijim.

  • Nevjerojatnost - njihova prednost je nevidljiva. S zatvorenom krilom za otkrivanje dodatne opreme. Pogledajte ovu kategoriju 2 vrste: uskrtljiva i uvijena. Rezanje petlji stavljaju se na vrata s festivalom ili izgledom. Da biste ih instalirali, morate napraviti utore u platnu i kutiji tako da su proizvodi kao da su ojačani u drvu.

Kako odabrati petlju za drvene vrata

Još više neprimjetan način - modeli marke, sastoje se od osi i dva vijka. Potonji su pričvršćeni na kraj platna, što čini armature doslovno nevidljivim. Međutim, ova opcija ne dopušta uklanjanje ulaznog krila s petljima, oni će morati potpuno demontirati.

  • Dekoratativnost je kvaliteta najrelevantnija za nadzemne opcije. Tipično za njihovu opciju, poput leptira, za ulazne strukture nije prikladna: hardverski fitness neće to podnijeti, jer je dizajniran za 20-25 kg. Međutim, u seoskim kućama, posebno u tamburi, gdje se uloga toplinske izolacije provodi druga krivotvorena lažna petlja ispod antike postala popularna. Takvi priključci su vrlo dekorativni, daje izgradnju umreženog starog poglavlja, a izgleda, naravno, mnogo zanimljivije od žičanih proizvoda. Nije potrebno smanjiti nadzemne elemente, ali neće biti moguće ukloniti drvena vrata s petlji i u ovom slučaju - trebate potpuno rastavljanje. U foto - kovanim priključcima.
  • Toplinska izolacija je osigurati ovu kvalitetu, poklopac vrata ili kutiju ili oba moraju imati poseban dizajn zajedno. Govorimo o modelima s plakanjem ili festom. Krista u ovom slučaju ispada nešto više otvaranja vaše kutije i zatvara mjed. Ovaj dizajn omogućuje postizanje dodatne toplinske izolacije, ali zahtijeva posebne priključke.

Članak o temi: boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

Kako odabrati petlju za drvene vrata

Instalirajte za ovu ljuljačku kutu ili šarke vijčanog vrata. U prvom slučaju dodatna oprema mora biti ugrađena, u drugom - vijke u platnu. U oba modela ispada se o osi, koja vam omogućuje slobodno razbijanje krila, dok kada ga zatvarate kako bi se postigla puna susjedna. Boops za teška drvena vrata bit će potrebna od izdržljivih legura - najboljeg nehrđajućeg čelika, osim toga, najmanje 4 proizvoda će morati instalirati umjesto 2. Da biste ih uklonili, morate rastaviti gori.

Ugradnja priključaka

Kako instalirati petlju na drvena vrata ili ih ukloniti ovisi o odabranom tipu i dizajnu modela. Većina mora biti ugrađena, fakture mogu jednostavno objesiti, morat će biti sjebanje u platno.

Kako odabrati petlju za drvene vrata

Tehnologija instaliranja najčešće opcije izgleda ovako:

  • Stavite mjesto za montažu - 20-25 cm od ruba platna. Ako ne 2, ali više elemenata, potonji se ravnomjerno raspoređuju između dvije krajnosti;
  • Nanesite petlje i utrljajte nož;
  • Napominje mjesto pričvršćivanja na kutiju uspon, kako ne bi napravio pogreške. Za to, krila je položena u okvir;
  • Tada je mlin, ili dlijeto s čekićem - prva opcija je značajno bolja, odaberite drvo iz utora do dubine, jednaka debljini ploče;

Kako odabrati petlju za drvene vrata

Čitaj više