Sve nijanse postavljaju pločice pod opekom za unutarnje uređenje

Anonim

Zbog raznolikosti umjetničkih svojstava obične zidove opeke, unutrašnjost odmah dobiva prepoznatljive značajke: može biti luksuzna ili radikalno suprotna - nepažljiva i neznatno brautana. Ali zidanje od opeke u stanu će dovesti do ozbiljnog smanjenja stambenog prostora, tako da dizajneri pokušavaju na svaki mogući način za postizanje željenog rezultata bez gubitka. Izvrsno rješenje problema je korištenje pločica za opeku za unutarnje uređenje, s kojima možete izvorno organizirati sobu.

Primjena u unutrašnjosti

Tijekom godina, cigla je korištena isključivo kao građevinski materijal, ali dizajneri su ga pronašli manje zanimljive uporabe. Sada je učinak cigle raskošeni dekorativni tečaj, dopuštajući prostoriju da daju sobu razne stilske orijentacije - klasike ili čak moderne. Jednostavno rečeno, to je izvrstan unutarnji ukras, koji se u svakoj kući ne može ponašati drugačije, zahvaljujući brojnim umjetničkim svojstvima. Na primjer, pločica ispod opeke za unutarnju dekoraciju može dati najviše obični ugođaj atmosferu diplomiranim sergovima ili, naprotiv, stvoriti udobnost i udobnost svojstvenom aristokratskim stanovima obiteljskih parova. Usput, izbor soba je gotovo neograničen, jer se pločica može koristiti i kupaonica te u kuhinji, te u hodniku, te u uredu, pa čak iu spavaćoj sobi.

Sve nijanse postavljaju pločice pod opekom za unutarnje uređenje

Posebno obilježje ovog materijala je mogućnost njegove uporabe ne u cijelom području zida, već samo za dodjelu svojih pojedinačnih fragmenata. Kako bi se poboljšala efekt opeke, može se koristiti dodatno pozadinsko osvjetljenje ili bojanje pojedinačnih fragmenata završne obrade u drugoj boji. Pločica se može koristiti kao pozadina za dodatnu opremu - ogledala ili slika, ako stilistika sobe zahtijeva.

Želim reći da je na Zapadu već dominirao moda za takav prilično mračan i neobičan stil dizajna prostora: apartman studiji s velikim područjem, osvijetljen panoramskim prozorima, čiji je unutarnji izgled stvoren upravo s pomoć pločica ispod opeke ili izravno ukrasne cigle. Mnogi od stvaranja u svom domu ovaj učinak zaustavlja samo činjenicu da cigla može "jesti" unutarnji prostor. Potrebno je potražiti blagim i ekonomskije povoljnijim završnim materijalom, a pločica s ciglanim imitacijom odmah dolazi na pamet.

Članak na temu: Strop zrcala u kupaonici: Foto primjeri

Sve nijanse postavljaju pločice pod opekom za unutarnje uređenje

Strah kako bi vaš dom pružio pogleda cigle na stari dvorac ili tamni caasemat potpuno neosnovan, jer uvijek postoji veliki kompromis za rješavanje problema. U slučaju da je opeka unutarnja izgled sobe prilično atraktivna opcija završava, preporučujem počevši od obloge samo jedan zid ili niša. Ako razvijete pravi dizajner koncept i stvoriti uspješan sastav, onda ovaj potez dodaje originalnost u dizajnu sobe, a učinak tamne kamene zgrade neće dati.

U slučaju da su vaši planovi dugotrajniji i odlučili ste unutarnji izgled sobe da se ne samo imitacija opeke, nego stvoriti učinak govora na nekim mjestima ispod sloja žbuke, onda je takav ideju se odvija, ali budite spremni za činjenicu da konačni rezultat može nestati, jer obično izgleda prilično neprirodno. Kombinirani završetak je izvrsno rješenje ako soba ima kamin ili cijelu peć. U takvim slučajevima, unutarnji izgled sobe će se kombinirati s cigle u polaganju kamina. Ali to ne vrijedi pretjerivati, jer na zid pozadini, koji je solidan keramički sloj, oponašanje cigle, kamin jednostavno je izgubljen.

Drugi način da se izbjegne previdjeti atmosferu, omogućujući vam da napravite unutarnji pogled na sobnu svjetliju i svijetli je ispravan odabir sheme boja. Nije potrebno koristiti klasičnu nijansu cigle.

Ako ste zabrinuti da će završna obraćanja učiniti vašu sobu previše tamnu, pokupite svjetlije opeke i kombinirajte ih s različitim rješenjima za osvjetljenje: instalirajte reflektore ili dnevne svjetiljke.

Koristi i nedostaci materijala

Unutarnja dekoracija ne podrazumijeva prisutnost utjecaja na građevinski materijal negativnih čimbenika, kao što su režim temperature, promjena vlage i druge atmosferske fenomene. Ali čak iu takvim uvjetima preporučujem da pokupite materijal za oblaganje kao pažljivo.

Članak o toj temi: Visokokvalitetni privrženi rafteri za zid od opeke

Sve nijanse postavljaju pločice pod opekom za unutarnje uređenje

Zidanje ciglene pločice ima neke značajne razlike od rada s konvencionalnim kantinom. Prvo, uvijek postoji potreba da unaprijed odabire crtež na pločici: to može biti u obliku jedne opeke ili u obliku nekoliko cigle iz odjednom. Potrebno je odabrati u procesu postavljanja dizajna dizajna. Pločica s simulacijom niza pojednostavljuje proces polaganja na štetu svojih velikih veličina. No, tu su i njihovi minusi - moguća odstupanja načela "šahovskog" na kojoj je cigla naslagana. Naravno, to ne znači da je u potpunosti različita ova opcija, jer ponekad imitacija zidanja bez tradicionalnog dizajna može izgledati prilično impresivno. Također, ne zaboravite da materijal može biti vrlo suptilan u mjestima imitacije šavova, što ga čini krhkom.

Međutim, čvrstoća pločica uvelike ovisi o tome koji su materijali korišteni za njegovu proizvodnju - gipsanu otopinu, keramiku, klinker ili polimerni cement. Clinker pločice se često koriste za završetak fasada, ali je nedavno jednako popularan među majstorima koji se bave unutarnjem oblogom. Zbog svoje početne uporabe može čak i podsjetiti opeku, tako da se najčešće klinker koristi u slučajevima gdje se soba mora biti odvojena visoka kvaliteta i dugo vremena. Ova vrsta pločica je savršeno smještena na bilo kojoj površini i dobro se održava. Među ostalim prednostima njegove uporabe su širok raspon boja i teksturiranih rješenja.

Sve nijanse postavljaju pločice pod opekom za unutarnje uređenje

Poravnajte opeku do ostalih vrsta pločica, nažalost, to je nemoguće. Oni su značajno inferiorni od klinkera i po cijeni, i po glavnim karakteristikama, iako je izgled u unutrašnjosti sačuvan prilično dobro. Gljive ili keramičke pločice s imitacijom, na primjer, koriste ako je potrebno, brz i jeftin dekoracija soba s vlastitim rukama. Ne zaboravite da je stara cigla vrlo teška za simulaciju, pa se nemojte iznenaditi da su najrealnije kopije u verziji pločica prilično skupo. Ali to je vrlo slučaj kada je kvaliteta vrijedna plaćanja.

Članak o toj temi: Frameless kauč to učiniti sami: proizvodna tehnologija

Tehnika

Budući da je razgovor o pločici s imitacijom cigle u nekoliko redova, vrijedno je reći da njegovo polaganje ne predstavlja nikakve poteškoće, za dobivanje kvalitativnog rezultata, dovoljno je da se pridržava klasične tehnologije. Ali posebna pažnja zaslužuje završnu obradu pločicama u obliku jedne opeke. Svi neiskusni tilari odmah se suočavaju s pitanjem šahovskog reda plasmana materijala, jer je u klasičnoj postavljanju moguće regulirati ravnost serije koristeći uporabu križeva, koji u ovom slučaju neće moći pomoći. Nekoliko modificiranih križeva koji imaju samo tri zuba dolaze do spašavanja.

Takav materijal je prilično rijedak može se naći na prodaju, tako da možete učiniti činjenicu da umetanje križa samo u kutove poravnanja, koji će također zadržati glatke zidanje čak i uz šahovsku lokaciju pločice oponaša cigle. Možda je upravo u pružanju glatkog zidarstva da glavni Snag vreba, jer je sve slijedi klasična shema: pločica je fiksirana na površinama pomoću posebnog ljepila koji se može kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini. Šavovi se ne održavaju ne fugiranjem, već uobičajenim cementnim mortom, koji će polagati još realnije.

Video "Polaganje ukrasnih pločica" pod opekom "s vlastitim rukama"

Zapis pokazuje kako se proces polaganja ukrasne pločice ispod opeke.

Čitaj više