Koji konvektor je bolje izabrati?

Anonim

Koji konvektor je bolje izabrati?

Kako odabrati konvektor za davanje?

Do danas je tržište ruskih konvektora nevjerojatno velik: predstavlja i europske i azijske proizvođače. Uz tako raznolikost, pojavljuje se problem zbog kojih je konvektor bolji odabrati za kolibu. Glavni kriteriji pri odabiru ovog uređaja su: sigurnost, učinkovitost, dugi vijek trajanja, kao i njezin trošak. Svi parametri podataka (osim vrijednosti) određuju se konvencionalnim značajkama konvektora.

Koji konvektor je bolje izabrati?

Glavni parametri pri odabiru konvektora: Sigurnost, ekološka prijateljstvo, dobra operacija, niska cijena.

Električni ili plinski konvektor?

Treba razumjeti, što konvektori postoje danas i ima ima smisla reći da je najbolje električno, a ne bilo koji drugi. Takav uređaj može raditi u sljedećim vrstama tvari:

  • s vodom;
  • pomoću električne energije;
  • S prirodnim plinom.

Zbog troškova prirodnog plina, neki potrošači vjeruju da se najbolji plinski konvektori mogu kupiti u Rusiji. Međutim, nije sve što izgleda tako jednostavno s ovom vrstom opreme. Pronalaženje takvih baterija su prilično teško kada se električne jedinice prodaju svugdje.

Kakav konvektor je bolje izabrati za davanje: zidni ili pod?

Koji konvektor je bolje izabrati?

Faze instaliranja zidnog konvektora.

Prije svega, potrebno je odrediti kako se planira električni konvektor. Najčešće se električni konvektori instaliraju stacionarne na zidu, ispod prozora ili na poseban nosač koji dolazi u kompletu. Ako postoji želja da dobijete mobilni grijač, koji se može pomaknuti po sobi, morat ćete dodatno kupiti skup nogu (u većini slučajeva za zidne konvektore prodane odvojeno) ili kupiti konvektor, koji je namijenjen posebno za pod montaža. Takve baterije koje su u početku namijenjene za podne instalaciju opremljene su valjcima za noge i senzorima za prevrtanje, što je prilično važan čimbenik za iskorištavanje takvog instrumenta. Visokokvalitetni vanjski električni konvektori mogu se naći u rasponu modela nekih njemačkih proizvođača.

Vanjski električni konvektori su uska, niska (20 cm) i duga. Oni koji su pričvršćeni na zidove imaju visinu od oko 40-50 cm. Postoji razlika u opskrbi topline. Najučinkovitiji su uređaji za grijanje koji se nalaze bliže poda. To je zbog činjenice da će topli zrak ići gore. Prema tome, oprema na zidu nije previše profitabilna za kupnju.

Pročitajte više o takvoj bateriji

Koji konvektor je bolje izabrati?

Konvektor uređaj.

U procesu odabira slične baterije morate obratiti pozornost na kvalitetu proizvodnje tijela konvokretnika i veličine koju ima. Izgled i dizajn električnih konvektora, koji su prikazani na ruskom tržištu, nije drugačiji. Slučaj ovog uređaja izvana je metalna kutija, koja je izrađena od nehrđajućeg čelika, u njemu je postavljen grijaći element i termostat. Njegova glavna razlika je visina konvectorskog trupa, koji u većoj mjeri određuje njegova konvektivna svojstva. To jest, brzina struje zraka s kojim će hladni zrak proći kroz grijaći element. Baterije 0,4-0,6 m visoke i više imaju visoku brzinu protoka zraka (zahvaljujući rasu) i brže zagrijavanje.

Članak o toj temi: Što je vodootporna boja - njezine prednosti i značajke

U slučaju konvorektorske visine od 0,2-0,4 m, toplinska jedinica iz grijaćeg elementa bit će niža, jer je duljina takvih konvektora u odnosu na prethodne značajno veće. Električni uređaji za plutanje koji imaju visinu od 0,15-0,2 m karakteriziraju brzi stope toplinske fluksa. U takvim modelima, temperatura grijaćeg elementa je niža od viših uređaja. Za očuvanje performansi imaju veliku duljinu (do 2,5 m).

Svi moderni električni konvektori su proizvedeni u skladu s drugom klasom električne zaštite (posjeduju dvostruku izolaciju dijelova za dijeljenje struje), što ih omogućuje da ih ugradite bez izvođenja uzemljenja. Drugi parametar je stupanj zaštite. U osnovi, slični uređaji imaju stupanj zaštite IP 24 (splash-otporna verzija može se instalirati čak iu vlažnim prostorijama), IP 21 (zaštita od kapljica vode), IP 20 (Dizajn nije zaštićen od vlage).

Grijaći element konvektora

Koji konvektor je bolje izabrati?

Električni konvektor uređaj.

Najviše jeftini konvektori, koji su predstavljeni na ruskom tržištu, proizvedeni su u Ukrajini i isporučuju se s grijačem igle. Sličan grijaći element može značajno smanjiti održavanje. Međutim, on ograničava njihov opseg, jer ima nižu klasu sigurnosti (IP 21).

Moderniji električni konvektori isporučuju se s tubularnim elementom za grijanje. Tubularni električni grijač je nichrom nit, koji je ugrađen u čeličnom cijevi s keramikom, kvarcnom ili magnezijem punjenjem, na kojem su aluminijske peraje fiksne. Služi kao učinkovit izmjenjivač topline. Temperatura takvih grijača znatno je niža od igala, osim toga, oni su više nepretenciozniji i izdržljiviji. Konventori s cjevastim grijačima u većini slučajeva izvodi se u verziji koja je otporna na prskanje (IP24): mogu se instalirati u vlažnim prostorijama na udaljenosti od najmanje 60 cm od otvorene vode (bazen, kada, kade i tako dalje).

Pokazatelj učinkovitosti uređaja je veliko područje završetka grijaćeg elementa. Najoptimalniji parametri su 0,5-0,7 m² / kW. Što je površina grijaćeg elementa veći kontakt s zrakom, stoga je bolji učinak. Nisu svi proizvođači konvektora mogu se pohvaliti optimalnim parametrima.

Dodatne pogodnosti mogu osigurati konvektore koji imaju mogućnost prebacivanja napajanja. Neki od sličnih uređaja su opremljeni, na primjer, grijaći element s 3 koraka snage. Sličan monolitni grijaći element s povećanim područjem i krutošću omogućuje maksimalno povećanje brzine zagrijavanja prostorije s punim očuvanjem zračne ekologije.

Članak o temi: Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Prisutnost termostata u konvektoru

Koji konvektor je bolje izabrati?

Termostat uređaj u konvekteru.

U modernim električnim uređajima koriste se i elektromehanički i elektronički termostati (koji imaju osjetnik temperature zraka). Svi konvektori, bez obzira na vrstu termostata, opremljeni su zaštitom pregrijavanja.

Slični uređaji s mehaničkim termostatom imaju sljedeće značajke:

  • pristupačna cijena;
  • točnost u mjerenju temperature zraka (+ / 0,5-1 ° C);
  • Kada je grijanje isključeno i uključeno, podijeljen je karakteristični klik;
  • Visoka pouzdanost u procesu rada u uvjetima nestabilnog napona napajanja (vikendica, sela i tako dalje).

U elektroničkih termostatora instaliran je mikrokontroler termostat. Njegovi temperaturni senzori redovito izmjeru temperaturu hladnog dolaznog zraka i signal se dovodi na kontrolu koja je sposoban za održavanje određenog načina s točnošću od +/- 0,1-0,3 ° C.

Značajke sličnih uređaja s elektroničkim termostatima:

  • viša cijena;
  • potpuno tihi rad;
  • Dobra točnost mjerenja temperature.

Zbog veće točnosti mjerenja temperature, upotreba konvektora s elektroničkim regulatorom može uštedjeti električnu energiju u 3-5% u usporedbi s elektromehaničkim strukturama. Modeli koji imaju elektronički termostat najčešće se održavaju nekoliko načina rada: ekonomično, udobnost, anti-massisag (redovito održava temperaturu + 5-6 ° C) i automatski.

Izračun snage ovog uređaja za grijanje

Tablica izračunavanja struje sličnog grijanja.

Da biste odabrali prosječnu snagu uređaja za grijanje stambenih i usluga, formula treba koristiti: 1 kW topline za 10-12 m² prostorije površine (u slučaju da visina zidova će biti 2,7 m). Ako postoji velika visina zidova, preporuča se dodati 10% snage za svakih 10 cm iznad navedenog. Svaki otvor prozora treba se preklapati s toplinskim tokovima. Konvektor mora biti instaliran ispod njega, preporučuje se odabrati dizajn iste duljine kao i širinu sustava Windows. Za praktičnu uporabu, najuptimalniji je uređaj koji je duljina u stanju potpuno preklapati otvor prozora. Širok toplinski tok s optimalnom brzinom bit će zavjesa i učinkovito zadržava jedinstvenu ravnotežu sobne temperature.

Kako bi se točnije odredio moć konvektora, koja je potrebna za zagrijavanje prostorije, izračun treba provesti u smislu prostorije, na temelju izračuna 35-40 W / m³. Također će biti potrebno uzeti u obzir dodatni gubitak topline, koji postoji u vezi s vanjskim zidovima. Ako postoji kutna soba s hladnim potkrovljem, podrum ili ima veliko staklo područje, preporučuje se odabir opreme s nekim rezervatom. To će uvelike utjecati na brzinu zagrijavanja prostora do potrebne temperature. Ako uzmete model koji ima nisku snagu, može se dogoditi da uređaj jednostavno nije u mogućnosti izaći iz potrebne temperature i kontinuirano će raditi.

Članak o temi: matrice na vratima učiniti sami: odabir vrste slikanja i proizvodnje matrica

Moderni konvektori u većini slučajeva troše samo 30-40% njihove ukupne ocijenjene snage.

Općenito, svaki model konvektora ima svoje prednosti i nedostatke. Međutim, prednosti uključuju sljedeće karakteristike:

  1. Trebali biste odabrati one uređaje koji ne spaljuju kisik.
  2. Morate dati prednost dizajniranju koje se mogu koristiti u potpuno bilo kojoj sobi.
  3. Poželjno, odabirete baterije koje su jednostavne za ugradnju i rad.
  4. Baterije čiji su summit vrednuju više od drugih.

Važno je napomenuti da najbolji konvektor svaki vlasnik stana ili kod kuće odabere za sebe.

Izbor se mora izvršiti na temelju vlastitih mogućnosti i potreba, kao i mjesto gdje se planira instalirati.

Koja je tvrtka najbolje odabrati sličan uređaj za grijanje?

Koji konvektor je bolje izabrati?

Shema bsemer pretvarača.

Kako bi razumjeli koja tvrtka proizvodi najbolje konvektore, potrebno je slušati recenzije kupaca. Na primjer, Delonghi najčešće proizvodi jeftinu konvektorsku opremu koja se proteže od struje. Općenito, recenzije ljudi o ovom proizvođaču su dovoljno dobri, pogotovo ako uzimate u obzir svoje demokratske troškove.

Dobro poznata organizacija Gorenje proizvodi konvektore različitih vrsta. Međutim, potrošači su najviše u potražnji pomoću uređaja za grijanje plina tipa ovog poznatog branda. Recenzije o proizvodima koje proizvode su u većini slučajeva dobri, ali njihove jedinice imaju značajan trošak, koji se mora uzeti u obzir pri odabiru uređaja za grijanje stana ili seoske kuće.

Postoje proizvođači konvektora koji imaju prilično velik broj loših pregleda. Takvi proizvođači trebaju uključivati ​​Ballu, Selenu, Timberk i druge. Sve podatkovne tvrtke su kineski.

Što bi trebalo biti svjesno troškova električnih konvektora?

Općenito, slični uređaji za grijanje apartmana ili kuće su prilično prikladni i imaju veliki broj prednosti u usporedbi s drugim jedinicama grijanja. Za mnoge potrošače, glavna prednost je trošak tih struktura, jer vjeruju da čak i najbolji uređaji mogu jeftino koštati. U određenoj mjeri, ljudi koji žele spremiti, ispravno. Nije uvijek skupa oprema opravdati svoju cijenu.

Situacije se često nalaze kada je niska cijena skriva veliki broj pozitivnih stranaka. Treba biti poznato da cijena nije glavni kriterij za odabir takve opreme za grijanje.

Čitaj više