Kamen u hodniku: načine za završetak fotografijama

Anonim

Ako želite pogoditi svoje goste originalnost interijera, prije svega trebate razmisliti o dizajnu prostora, što čini prvi dojam kada posjetite bilo koji stan - naime, hodnik. Okus koji je napravio "lobi" uvijek zadovoljava, ali osim dekorativnih svojstava, hodnik mora biti praktičan. Standardna završna pokrivenost vrlo brzo gubi pristojan pogled pod utjecajem prašine i prljavštine, koju donosimo u kuću s ulice. Možete biti moderni i relativno jeftino sa zidovima pomoću umjetnog kamena - ovaj jednostavan i plemeniti materijal uvijek izgleda prikladno. Dakle, ako se odlučite završiti zidove u hodniku s umjetnim kamenom, zadovoljni smo vam ponuditi neke zanimljive ideje.

Odabir kamena

Iako se ovaj materijal naziva umjetnim, to uključuje prirodne kamene mrve. Osim toga, pripravak je karakteriziran prisutnošću poliesterskih smola, glinenih i mineralnih aditiva. Također u različitim vrstama cementa, pijeska, šljunka i svih vrsta pigmenata, koji savršeno maskiraju takvu završnu obradu pod prirodnim. Postoje tri glavna sorta umjetnog kamena, a svaka od njih se odlikuje svojim jedinstvenim svojstvima i svrhom:

  • Ceramografski

Za proizvodnju ovog materijala koristi se posebna metoda pod nazivom "vibraciranje". Proizvodni proces je pod znatnim pritiskom, a na kraju je rezultat fiksiran na korijen. Baza porculanskog kamena sastoji se od polja pljuvanje, razne gline, kao i mineralne aditive i pigmente za bojenje.

Čini se da je ova završetka vrlo lako zbuniti s pločicama ili staklom - to može biti tako glatka. Popis njegovih prednosti uključuje visoku čvrstoću, otpornost na temperaturne razlike, trajnost. Ako vjerojatno volite porculanski kamen, onda možete pronaći razne varijacije: sjajni, mat, reljefni, ostakljeni.

Članak o toj temi: Kako i zašto se koristi dowel-leptir

  • Aglomerati

Ovaj materijal karakterizira dodavanjem poliesterske smole, koji se odnose takve komponente kao granita, mramor mrvica kao i vapnenac. Aglomerati su popularni zahvaljujući nevjerojatnom raznolikosti boja, kao i priliku da oponašaju bilo koji prirodni kamen. Oni se također hvale dobrom snagom i neosjetljivošću na niske temperature.

Kamen u hodniku: načine za završetak fotografijama

Nedostaci aglomerata također imaju - takav umjetni kamen radije će brzo izgorjeti, to je znatno izbrisan tijekom vremena, ne tolerira učinke određenih kemikalija, a također je kategorički nije prikladan za raspored sustava "topli kat" , Isto vrijedi i za radijatore ugrađene u zid - ako je završna obrada podložna čestim i dugim zagrijavanjem, može se deformirati i izgubiti početnu atraktivnost.

Karakteristike čvrstoće aglomerata ovisi o prisutnosti kvarcitisa - ako bilo što, to znači da završetak nije inferiorna snagom porculana.

  • Kamen u boji betona

Ima prilično raznoliku kompoziciju: pijesak, cement, mrvicu, ceramzit, plavac, plastifikatore i druge elemente. To je ovaj materijal koji se najčešće koristi za završetak zidova - unutar i izvana. Umjetnički kamen od obojenog betona ima zanimljivu i jedinstvenu teksturu, izgleda prilično skladno u svakoj sobi, a to je njegova glavna prednost.

Sve ove vrste završnih obrada karakteriziraju ekološki prihvatljivost, jer u najvažnijem prirodnim sastojcima se uglavnom koriste. Ali preporuča se odabrati kamen od obojenog betona kako bi dovršio zidove - budući da se koristi samo u takvoj sferi i ima najprikladniju strukturu.

Sada kada smo se odlučili o vrsti dekorativne obloge, možete nastaviti s proučavanjem praktičnog dijela popravka, koji je temeljni čimbenik u kvalitativnom i lijepom rezultatu.

Kamen u hodniku: načine za završetak fotografijama

Tehnika

Prije nego što počnete raditi, morate izblijedjeti stanje zidova: Jesu li tako glatki za nanošenje trim? To je posebno važno ako umjetni kamen nije olakšanje, ali glatko - čak i najmanja odstupanja mogu utjecati na konačni izgled. Osim poravnate površine, zidovi moraju imati snagu i temeljitost - da izdrže nadolazeće opterećenje. Dakle, prije primjene potrebno je požuriti sve udarce, bliske nepravilnosti, pukotine i ojačati površinu dobro.

Članak na temu: Krajobrazni dizajn područja područja: neke značajke

Zatim pridajemo zidove, bez zaborava da koristite rešetku za pojačanje. Kada se ovaj sloj vozi, površina se mora obraditi premameru, a zatim pripremiti pripravak koji ste odabrali za pričvršćivanje kamena. Ovdje morate strogo slijediti upute na pakiranju ljepila i ne pretjerujte s omjerima jednog ili drugog sastojka. Osim ljepila, tekući nokti mogu se koristiti za montažu umjetnog kamena - još je lakše, jer nećete morati pripremiti samu adhezivni sastav.

Kamen u hodniku: načine za završetak fotografijama

Također za polaganje trebat ćemo sljedeći popis alata:

  1. Spatula za obradu površine
  2. Gips i svjetionici u obliku križanja
  3. Razina izgradnje
  4. Stajali su za zglobove ili kit
  5. Spužva
  6. Vodonepropusni sloj i posebni valjak koji ga nanose.
  7. Kapacitet za ljepilo

Kamen u hodniku: načine za završetak fotografijama

Proces polaganja je vrlo jednostavan:

  • Pripravak ljepila se nanosi na zid s lopaticom za svaki red naizmjenično. Tada se završni elementi tamo lijepe. Stones treba dobro pritisnuti na površinu kako bi se poboljšala kvačila. Višak ljepila je bolje ukloniti odmah dok ne dobiju vrijeme za zamrznuto.
  • U pravilu, bilo koji sličan rad počinje kutovima sobe. Svaki red je priopćena na kraju i tek onda počinje sljedeći.
  • Način styling ovisi samo o vrsti kamena - nakon svega, neke opcije za suočavanje su bolje za liječenje asimetrično, s blagim premještanjem.
  • Flout se vrši vrlo pažljivo, to je poželjno u isto vrijeme ne koristiti nikakve alate, nego da djeluje s ranom od tkanine na ruci.
  • Unatoč činjenici da je nemoguće nazvati hodnik s visokom vlagom s prostorijama, zaštitni sloj hidroizolacije bolje je da se naziva gotova dekorativna oprema. Trebat će vam poseban sastav koji se primjenjuje pomoću pulverizatora.

Sada morate dati trim vremena da se osuši, a rad je gotov. No, osim instalacijskih uputa, jednako je važno razmišljati o dizajnu zidova, jer ideje dizajna ima mnogo, a svaki od njih se odlikuje svojim neobičnim karakterom.

Članak o temi: Kako napraviti japanske svjetiljke to učiniti sami?

Kamena

Završetak umjetnog kamena daje neograničeno prostranstvo za samoizražavanje - s njom moguće je vješto naglasiti bilo koju zonu, proširiti ili produljiti sobu, učiniti ga više voluminoznim i ima.

Kamen u hodniku: načine za završetak fotografijama

Tradicionalna metoda korištenja takvog dekorativnog premaza je stvoriti dvostruku završnu obradu, kada je dno zida prekriven kamen, a gornji dio je obojen. Ova metoda pomoći će vizualno gurati granice predugačkog hodnika, kao i zaštititi zidove od onečišćenja.

Drugi način ukrašavanja hodnika leži u asimetričnoj oblozi kutova odozgo, ili ugradnja kamena na vratima. Uz to, moguće je istaknuti određene unutarnje predmete - veliko zrcalo ili kutak namještaja, stubište, ako postoji takav hodnik.

Vrlo je elegantan i minimalno određeni dio zida, tretiran s umjetnom kamenom cjelinom. Možete organizirati cijelu izložbu obiteljskih fotografija ili objesiti veliki ukras.

Umjetni kamen se koristi za unutarnje dekoracije niša, mjesta za svjetiljke, prozore i druge elemente - sve ovisi o "punjenju" vašeg hodnika.

Zbraja se, može se reći da je ova vrsta premaza završavanja rijetka kombinacija elegancije i plemstva praktičnosti i trajnosti. Najvažnije je završiti pažljivo i kompetentno.

Video "Dekoracija zidova s ​​dekorativnim kamen"

U ovom videu opisano je kako pravilno ušuljati zidove hodnika s dekorativnim kamen.

Čitaj više