Drvena vrata Proizvodnja vlastitim rukama: Video tehnologija

Anonim

Proizvodnja drvenih vrata zahtijeva pažljivo odabir materijala. Možete samostalno obavljati vrata od ploče, a niz se lamela koristi u proizvodnji.

Značajke proizvodnje drvenih vrata

Drvena vrata Proizvodnja vlastitim rukama: Video tehnologija

Iako u modernoj proizvodnji postoji trend želje za mashines, standardizacija i jeftining proizvoda, prirodni materijali ostaju u cijeni. Korištenje visokokvalitetnih proizvoda od drva je znak luksuza i naglašava rafinirani okus domaćina. Stoga je proizvodnja drvenih vrata je usluga koja je uvijek u cijeni i koristi dosljedno visoku potražnju.

Da biste dobili jako visokokvalitetno vrata, morate pažljivo pripremiti ploču ili drveni niz. Ponekad ovaj proces traje više od godinu dana. Veliki proizvođači ekskluzivnih proizvoda kao prve faze sušenja, koristim tajni željeznički ogranak, koji se pomiče vagone natovarenim s rezanim drvetom.

Jedan ciklus traje oko godinu dana. Tijekom tog vremena, ploča se oslobađa neravnom sadržaju vlage, karakteristike u granicama svih volumena su poravnate. Osim toga, mehanička naprezanja su nestala u strukturi vlakana.

Druga faza pripreme leži u formiranju nizova. Odabrana je ploča izrezana iz jedne barele, prazno je zalijepljen i poslan na sušenje, što može dugo zauzeti dugo vremena, ovisno o tehnologiji lijepljenja. U pretposljednjoj fazi, stablo nužno prolazi obrade ultraljubičastog kako bi se riješilo vlage na površini i uništavanju bakterija.

Završna faza leži u vakuumskom sušenju. To osigurava odsutnost pukotina i drugih problema. Već mnogo mjeseci pripremljena, stablo je savršen materijal, bilo da je to proizvodnja ekstra-klasa vrata, Froda namještaja ili proizvodnju vrata-coupe za otvaranje skroom.

Opća metoda

Postoji standardna metoda proizvodnje vrata, koja se koristi za mnogo godina. Već je teško odrediti što je nastalo ranije - općenito prihvaćene značajke dizajna ili metoda proizvodnje platna. Metode rada stolara za mnogo godina nisu se promijenile. Proizvodnja iz odbora je najčešći način.

Članak o temi: Tehnologija i faze šokantne pozadine

Strukturno drvena vrata, koja se mogu izraditi vlastitim rukama, sastoji se od pet skupina glavnog

Drvena vrata Proizvodnja vlastitim rukama: Video tehnologija

Detalji.

  • horizontalne šipke;
  • vertikalne šipke;
  • križ;
  • longitudinalne police;
  • Pilenki ili stakleni umetci.

S standardnim proizvodnim procesom, koji se može koristiti u uvjetima bilo koje radionice, pojavljuje se sljedeći postupak:

  • Rezati trake željene veličine. Najčešće - vlastitim rukama pomoću kružne pile na stroju za rezanje.
  • Formiraju se datoteke. Da biste to učinili, također koristite stroj za rezanje, podešavanje visine tablice.
  • Stvorite utore za instaliranje dijelova. Obično se koristi rezači za proizvodnju vrata, omogućujući vam da formirate izrez, stvorite sliku različitih konfiguracija, odaberite dio dubine velikog područja.
  • Uz pomoć spojnih veza i dijelova ljepila na webu zajedno. Da bi se spriječilo razbijanje mjesta, priključci su ojačani kliješta.

Drvena vrata Proizvodnja vlastitim rukama: Video tehnologija

Metoda proizvodnje platna

Proces formiranja lista vrata može pružiti postupni sklop s intermedijerom fililenom ugradnjom ili montiranjem potporne konstrukcije bez palemask. Najnoviji pristup se koristi u slučaju kada se napravi proizvodnja staklenih vrata. Ukupni proizvodni proces može se vidjeti na videu.

Klasičan način stvaranja vrata svima je dobar:

  1. Sve možete učiniti s vlastitim rukama.
  2. Potrebno je minimizirati opremu - stroj, ručni alati i rezači nekoliko vrsta.
  3. Mostala vrata imaju dobre pokazatelje snage.

Nedostaci Tu su i:

  1. Završeno platno nužno zahtijeva prilagodbe na mjestima kaskadnih spojeva i zglobova pojedinih detalja.
  2. Što se tiče male proizvodnje ili rada, teško je odabrati ploču s istim smjerom vlakana i strukturom.
  3. Točnost obrade nije dovoljna.
  4. Stvorite curvilinear dio ili brtvilo sa složenim reljefom problematičnim, osobito s vlastitim rukama, djelujući pomoću električnih alata.

Kao rezultat toga, gotova vrata treba obraditi, donijeti, za mljevenje vlastitim rukama. Neće imati istinski ekskluzivni izgled, ujednačen površinski uzorak, savršenu zajedničku artikulaciju detalja najtočnijih veličina. Stoga se u visokokvalitetnom segmentu proizvoda koristi drugačiji način proizvodnje.

Članak na temu: Burlakovin u modernom interijeru: 50 originalne fotografije za ukrašavanje fotografija s vlastitim rukama

Niz kao izvornih sirovina

Drvena vrata Proizvodnja vlastitim rukama: Video tehnologija

Cvatnje smeđih za platno

Visokokvalitetna platna vrata osigurava ne samo čvrstoću i jasne geometrijske karakteristike. Uvjeti se stavljaju na odsutnost kuja i defekata strukture stabla, kao i na ujednačenosti crteža. Slične karakteristike mogu dati samo umjetni materijal - niz prirodnog drva. Sama se formira ljepljivim smeđim. Koriste se dva pristupa za stvaranje niza:

  1. Tehnologija lijepljenja u jedan sloj - ploča ili bar nalazi se u jednom smjeru.
  2. Nekoliko slojeva drva su bolesni. U isto vrijeme, polaganje se vrši pod kutom od 90 stupnjeva.

Ovaj pristup je idealan ako je potrebna proizvodnja nestandardnih vrata. Za proizvodnju serije proizvoda stvara se željeni skup nizova potrebnih dimenzija, što osigurava visoku uniformnost karakteristika izgleda i fizičkih pokazatelja. Osim toga, za formiranje polja, ploča je vrlo pažljivo odabrana. Uzorak vlakana se pridruži, parcele s čvorovima odbačeni su vlastitim rukama.

Moguće je koristiti polja drva ako je potrebna proizvodnja staklenih vrata. U tom slučaju se formira veličina, na temelju kartice za rezanje. Tehnologija osigurava dobivanje iz jednog liketa od nekoliko gotovih okvira koji će postati prekrasna telefonska klizanja nakon umetanja stakla.

Proizvodnja vrata-odjeljka također zahtijeva korištenje niza, budući da se takvi proizvodi proizvode zahtjevima maksimalne sukladnosti veličine i minimalne razine deformacije u bilo kakvim promjenama u radnim uvjetima. Ova značajka pruža troslojni lijepljeni niz. Tehnologija proizvodnje je takva da se dobije vrlo izdržljivo, gotovo da nije sklon deformaciji i ima bolja karakteristike za obradu.

Proizvodnja drvenih vrata iz niza događa se kako slijedi:

  1. Stvorio prazno. Njegove dimenzije se jasno izračunavaju, na temelju veličine prijenosa vrata i količine rezanja da biste dobili dijelove.
  2. Niz je složen u tisku, podvrgavanjem liječenja temperaturama, ultraljubičastom i finalom

    Drvena vrata Proizvodnja vlastitim rukama: Video tehnologija

    Proizvodnja i brušenje

    Faza sušenja vakuuma.

  3. Izrezana na detalje. To je učinjeno na strojevima visoke precizne. Osigurano je minimalnim otpadom.
  4. Detalji su glodanje. Oprema stroja se koristi od postignute točnosti, kao i sposobnost stvaranja složenih prstiju i kovrčavih elemenata.
  5. Skup je napravljen u čeličnom obliku. Dakle, korespondencija veličine postiže se u cijeloj seriji proizvoda. Proces se može vidjeti na videozapisu.
  6. Površina gotovog lista vrata je grupirana.

Završna faza je bojanje. Prolazi u nekoliko faza, uključujući prajmera, u komorama, slično slikarskim kutijama u usluzi automobila. Jedna od faza procesa prikazana je u videu. Za sprečavanje pucanja koristi se akrilna boja. S svjetlosnom deformacijom vrata može se protegnuti.

Članak o temi: Kako odabrati i primijeniti teksturu boju za zidove

Čitaj više