Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Anonim

Dimenzije i težina krila mogu biti vrlo različite. U pravilu, namještaj ili unutarnja vrata izvode se od relativno laganih materijala, ali ulazak, pa čak i više, vrata se mogu razlikovati vrlo velike. Prema tome, čak i najlakša opcija je prosječni čelični dizajn, teži najmanje 100 kg, što podrazumijeva poboljšanu dodatnu opremu.

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Odaberite petlje

Šarke vrata za vrata

Važno je napomenuti da su takvi priključci potrebni samo s uistinu čvrstim masom - od 70-100 kg. Uz manju težinu, sasvim je moguće raditi s konvencionalnim vrstama, ali od više izdržljivih materijala - čelika, i više - ne 2, i 3 ili 4 nadstrešnice na krilu. U pravilu, za drvenu unutarnju platnu, to je više nego dovoljno.

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Međutim, ulazni poklopac treba više čvrstih uređaja. Podrazumijeva se to toliko posebna vrsta priključaka, iako postoji takav koliko poboljšani dizajn i nemogućnost korištenja svjetlosnih opcija.

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Nadzemne šarke za teška drvena vrata

Nadzemni nadstrešnici pripadaju najlakši i najpoznatiji. Te opcije koje su instalirane na smetnji, a povremeno i na presude namještaja, naravno nisu prikladne za ulazna vrata. Govorimo o posebnim metalnim proizvodima imitirajući antiku i predstavljajući masivan pouzdan dizajn. Za ulaz u stan, opcija je u potpunosti nije prikladna, jer faktura nema zaštitu od hakiranja, ali takvo rješenje je također moguće za privatnu kuću.

Namještaj petlji za teška vrata također pripadaju kategoriji faktura, ali nisu instalirane na ulaznim zaklopkama: težina koju mogu izdržati je mala.

Članak o temi: talijanska pozadina: za zidove, fotografiju u unutrašnjosti, Zabaiti Parati, Sirpi, Emiliana Parati, dekori, Portofino, Limont, Emere iz Italije, Video

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Curling fitings

Opcija je pouzdanija, jer su ploče koje su pričvršćene na vrata mole i nagib okvira ostaju unutra, to jest, zaštita takvog krila je veća. Sport ove vrste su izrezani u drveni proizvod i zavareni na metal. "Učitavanje kapaciteta" od njih je mnogo veći - najmanje 100 kg.

Uz veliko opterećenje instaliran je veći broj nadstrešnica: 3 i 4 su instalirani na teškim ulaza.

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Skrivene nadstrešnice

Hinges vrata za teške drvene vrata ili metala mogu biti skriveni. Za ulazni model, to je najbolja opcija jer se odlikuju otpornošću s provalom. Prilikom zatvaranja krila iznutra se ispostavi i zakretna os, tako da skriveni priključci jednostavno nisu vidljivi i nisu dostupni na vanjskoj strani krila.

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Skrivene nadstrešnice imaju 3 okretne osi - pokretne i 2 fiksne. Ona pruža svestranost proizvoda: moguće je otvoriti i desno i na lijevoj strani. Moguće je instalirati ih samo na list vrata dovoljne debljine, jer staviti naklon morate stvoriti prilično duboku nišu. Nemoguće je instalirati skriveni dizajn na presudu namještaja.

Modeli vijaka

Još jedna mogućnost za drvene ili čelične kriške - brand nadstrešnice. Ovdje samo okretna os, i igle su pričvršćene u okvir i do kraja platna, ili zavareni ako je riječ o konstrukciji željeza. Plus dizajn je da je podesivo: uvijek možete pokupiti petlju ako je krila otpušten.

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Nedostatak rješenja je ograničenje težine: pribor ne izdržati više od 100-120 kg. I za tešku krilu, potrebno je koristiti vijke s brojem igala najmanje 4.

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Potkolje ojačane vrata za teška vrata

Za najteže metalne strukture koriste posebne ojačane nadstrešnice. Oni također pripadaju kategoriji podesiva: nadstrešnica, popravak - sve je moguće.

  • Petlje na ležajevima - valjanje ili klizna. Prvi su dizajnirani za relativno nisku težinu. Drugi s uspjehom ovisi o ozbiljnosti garaže ili ulaznih vrata. Ova se opcija smatra najpouzdanijom i izdržljivijom. Na fotografiji - naklonjene na ležajevima.

Članak o temi: Kako zaštititi uglove na postolje

Vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Čitaj više