Izrada okvira za slike s vlastitim rukama s fotografijama i videozapisima

Anonim

U svakom interijeru, bilo da je to skup klasični ili običan minimalizam, možete pronaći ukrasne stavke na zidovima. To se događa da su to reprodukcije slika izvanrednih umjetnika, a jednostavno je obiteljske fotografije. Važan dodatak slici je njegov okvir za uokvirivanje - naglašava i stvara određeni fokus na sve izgleda. Ovaj članak će biti opisan i prikazan, kao proces izrade okvira za slike vlastitim rukama.

Izrada okvira za slike s vlastitim rukama s fotografijama i videozapisima

Počinjemo s jednostavnim

Vrlo je lako napraviti neovisan okvir za slike, ako malo upoznate ovaj posao, onda više nećete trebati bagrenu radionicu. Njegov rad je mnogo jeftiniji od redoslijeda profesionalnog bageta i da budem iskren, lakše je utjeloviti okvir sami, koji će u potpunosti ispuniti vaša očekivanja.

Da biste razumjeli koje su materijale potrebni za početak rada, morate odgovoriti na dva pitanja. Prvo: Koje platno želite postaviti? A drugi: Kako izgleda procijenjena soba i dizajn? Kada odlučite s tim, možete sigurno početi pokupiti boju, svjetlinu, materijal i ne bojati se neugodne disonance između rezultata i željenog.

Najoptimalnija opcija koja može pristupiti različitim interijerima je klasični okvir za slike. Njegova razlika je monotona uokvirivanja, standardna širina i nenametljiva shema boja. Takvi su okviri izrađeni od drvenih materijala, i prirodne i umjetne imitacije. Ako je okvir male veličine, onda to može biti učinjeno ne s drveta ili stabala, već iz kartona. Takvi okviri su prikladni za male fotografije na radnoj površini.

Drveni okvir sa staklom

Izrada okvira za slike s vlastitim rukama s fotografijama i videozapisima

Treba odmah napomenuti da su određeni alati potrebni za rad s drvetom, ako ne postoji poseban stroj, a zatim prisutnost pile, kao i čekić i ljepilo za drvo. Nakon završetka grublja rada s drvetom, materijali će trebati materijale za svoju dekorativnu obradu - laka ili boje. Lak će vam omogućiti da sačuvate izvorni tip drva, boja će dati učinke boja. Budite sigurni da imate takve alate koji su svakako u kući - olovku, rulet, linija.

Članak o temi: Zrakoplov iz plastelina: Upute korak-po-korak s fotografijama

Okvir je izrađen od drvene tračnice, širina je odabrana veličina pogodna za vaš slučaj.

Izrežemo ga na četiri dijela, dva jednaka. Uzmite u obzir da za dobru montažu platna u okvir treba biti dodijeljeno 5 mm na unutarnjem rubu. Budući da pripremamo okvir sa staklom, trebat će vam veličina stakla nešto manje od perimetra okvira i šperploča, koja će se vratiti sliku. U veličinama uzorka od 30/20 cm, staklo će biti iste parametre od 30 x 20 cm, a šperploča 33 * 23 cm.

Da bi se staklo čvrsto potrebno pripremiti udubljenje u tračnicama. Cijene 3 cm, malog nizina je iskopana. Za zglob svih ploča zajedno, kutovi trebaju biti tretirani, odrezati nepotrebne dijelove dijagonalno. Za jasnoću je bolje koristiti kutak. Za gusto pristajanje, svi se dijelovi obrađuju brusnim papirom, a zatim zalijepljeni. Kada ljepilo u potpunosti suši, možete početi sudjelovati u dekor slike, pokrivajući ga lakom ili bojom. Nakon svakog obloženog sloja važno je osigurati potpuno spaljivanje.

Kada se čini da je okvir potpuno spreman, posljednja faza ostaje - brtvljenje. Okvir se stavlja na čistu površinu lica, okvir se stavlja na njegovo mjesto, staklo i platno su složeni, sve je jasno poravnato. Da bi svi elementi za bolje postavili, dodajte mali pritisak, jer će se uobičajeni karton uklopiti. Stija veličine sa slikom postavljena je na platnu, a šperploča se stavlja na ovaj supstrat. Kada je sve kompatibilno, rubovi okvira tretiraju se ljepilom. U prisutnosti klamerice namještaja, pričvrstite sve kutove ili postižu male karanfile. Sada je vaš okvir slike potpuno spreman. Primjer stvaranja drvenog okvira može se vidjeti na videozapisu:

Male opcije

Ako trebate male okvire za fotografiju, oni, kao što je gore spomenuto, mogu se izraditi od kartona ili iz malih regija. Učinite takve okvire s više slatka tkanina, koja se može koristiti kao tapacijska i pamučna vuna, koja se može ispuniti takavm okvirom. Također je potrebno: olovka, škare, ravnalo, termopistol, igla, niti i karton. Od rijeka odrezane željene dimenzije dasaka.

Članak o toj temi: Božićne igračke iz osjećaja - mnogo ideja

Oni su povezani u okviru, a budući da će sve to biti uznemiren tkaninom, to apsolutno nije važno s obzirom na vrstu palube. Karton će zamijeniti šperploča, a na backstage je izrezana. A trake su izrezane iz tkanine, koji odgovaraju veličini rijeka, ali za svaku takvu traku, doda se 3 cm, od kojih je 1 na šavovima i 2 ispunila pamukom. Strikovi za fisure su zajedno zajedno i nose na okvir okvira. Sve praznine su ispunjene pamukom, ujednačena je. Nakon što ostane samo da umetnete fotografiju, pričvrstite kartonsku zidu iza i idite na krajolik.

Video na temu

Čitaj više