Mali interijer s WC-om

Anonim

Mali interijer s WC-om

WC soba je jedna od najproblematičnijih soba u apartmanu, ako govorimo o popravku. Ona postaje prava glavobolja za vlasnike: male, s različitim cijevima, pa čak i zahtijeva prisutnost mnogih potrebnih detalja. Zapravo, odabirom prikladnog dizajna možete uključiti i najnišnu kupatilu u elegantnoj i udobnoj sobi.

Povećati sobu

Ako želite stvoriti mali dizajn toaletosti, bez uništavanja kupaonske particije, možete pribjeći trikovima koji vizualno povećavaju veličinu sobe.
  1. Temeljito razmislite o paleti boja WC. Neke boje mogu povećati veličinu prostorije, dok druge, naprotiv, smanjenje.
  2. Zaboravite na masovne predmete, bez obzira na to koliko vam se činili moderni. Za malu sobu za WC, odaberite samo minijaturni dekor i elemente namještaja.
  3. Pokušajte instalirati sve vodovodne uz jedan zid, to će pomoći u uštedu prostora.
  4. Ako živite u privatnoj kući, napravite mali prozor u zahodu. To ne samo da će povećati prostor, već će i uštedjeti na plaćanju električne energije.
  5. Stroga geometrija, jednostavne ravne linije - sve to će stvoriti osjećaj prostora i naručivanje u vašem wc.
  6. Ugrađeni i šarki ormari su još jedan način spašavanja prostora.
  7. Vrata do toaletne sobe mora se otvoriti malu veličinu.
  8. Korištenje ogledala vizualno će proširiti sobu.
  9. Bijeli vodovod je uvijek moderan i elegantan. Izgleda u rasutom stanju, dobro u kombinaciji s drugim elementima dekora i pogodan je za malu sobu.
  10. Hingirani WC će spasiti mjesto i olakšati čišćenje.

Završna obrada zidova, kat i strop

Dizajn toaleta tradicionalno uključuje hladne tonove. Najbolja pozadina za zidove bit će svijetlo zelena ili nježna plava nijansa. Međutim, ako kušate pastelne boje, možete odabrati bež boju. Ali crvene, crne, smeđe i druge vrlo svijetle boje za malu toaletnu sobu ne vrijedi odabrati.

Najbolja opcija za zidnu dekoraciju i strop uvijek je bila keramička pločica, jer je ovaj materijal otporan na vlagu i dobro je čist. Boje otporne na vlagu i perive pozadine također su dopuštene, ali ne i poželjne, jer će se zidovi u zahodu oprati s upotrebom dezinfekcijskih sredstava. Plastične ploče koje su nedavno koristile u toaletima sve više i vjerojatnije, proračun i, kao što se čini na prvi pogled, vrlo uspješna opcija. Zapravo, bilo koji deterdženti vrlo negativno utječu na izgled takvih panela.

Članak o temi: Kako ukloniti ručku s vrata: Spremnik ili ulaz

Treba napomenuti da pločica nije samo praktična, već je također vrlo lijepa. Uvijek možete odabrati bilo koju nijanse, teksture i dizajn pločica. Jedini minus ovog materijala u njegovoj hladnoći. Međutim, ovaj se problem lako rješava. Keramičke pločice mirno prenosi susjedstvo s podnim grijanjem.

Stretch stropovi dobro se uklapaju u unutrašnjost toaletne sobe. Oni su praktični, kao i izdržati visoku vlažnost i pouzdan. Stretch strop će vam poslužiti mnogo godina. Međutim, budite oprezni, ne biste trebali koristiti višestruke strukture, jer će smanjiti područje toaleta još više.

Mali interijer s WC-om

Izbor WC-a

Nitko neće raspravljati s činjenicom da je toaletna soba "kralj" sobe za toalet. To je kada njegov izbor treba uzeti u obzir mnoge male detalje. Vrlo je važno da WC u maloj kupaonici ne samo da se uklapa u unutrašnjost i nije pokvario dizajn, već je i bio praktičan. Sljedeći savjeti će vam pomoći da odaberete WC, s obzirom na sve svoje karakteristike:

  1. Materijal. Postoje dvije najpopularnije opcije koje se koriste za proizvodnju toaletnih zdjela: faience i porculan. Unatoč činjenici da se u većini kuća, faience još uvijek koristi, porculan je stalno dobivanjem bodova u njihovoj korist. To je porculan koji je mnogo duže. Uz dobru skrb, on će vam poslužiti 50 godina! Osim toga, za ljubitelje "ekstremne" na modernom tržištu nalaze se plastični toaleti, staklo, kamen. Oni izvorno mogu ukrasiti dizajn, ali možete raspravljati o njihovoj praktičnosti.
  2. Visina. Odabir toaleta, ne zaboravite uzeti s vama najniži član obitelji. Sjednite na odabrani proizvod: noge ne bi trebale objesiti u zraku, a slabina bi trebala biti opuštena što je više moguće.
  3. Oblikovati. WC školjke su na otvorenom i suspendirane. To je druga mogućnost da će mali zahod savršeno uklopiti u unutrašnjost.
  4. Vrsta ispiranja. Tip je izravan i obrnut. Pravo pranje ispire samo stražnji zid toaleta, suprotno je cijelo područje toaleta u krugu. Naravno, druga opcija je poželjnija u higijenskim namjenama.
  5. Vrsta odvoda. Postoje tri varijacije: jedan gumb, dva gumba i aquastop. Dvočladni sustav odvoda pomoći će vam uštedjeti vodu.
  6. Vrsta vode koja spušta u kanalizaciju. Može biti koso, horizontalna i vertikalna. Vrsta podrijetla vode ovisi o dizajnu u vašem zahodu. Ne zaboravite se upoznati s njom prije odlaska u trgovinu.

Članak o temi: Debljina grijača za lođu i balkon

Mali interijer s WC-om

Mjesto elemenata

Što više stavki može primiti dizajn vaše WC sobu, to će biti ugodnije. Na primjer, sposobnost pranja ruku bez napuštanja WC-a, značajno pojednostavljuje život. Nažalost, unutrašnjost standardnih toaleta jedva smještaju WC, tako da sudoper ne može ići i govoriti.

Imajte na umu da je toalet instaliran točno u sredini stražnjeg zida prostorije, a na obje strane je prazno iz njega. Nemojte se bojati premjestiti u jednom smjeru, tako da možete pronaći dovoljno prostora za montažu ljuske. Veličina takvog sudopera može biti potpuno minijaturna, jer je namijenjena isključivo za pranje ruku.

Stvaranjem interijera za mali WC, pokušajte se ne voziti u okvir stereotipa. Pokušajte implementirati WC s ulazom do ulaza, vjerojatno će vam to omogućiti da uštedite prostor što je više moguće. Međutim, zapamtite da minimalna udaljenost između WC-a i zida treba biti najmanje 50 cm (i boljih 75 cm), inače će biti vrlo neugodno koristiti ovu jedinicu. Međutim, ostavite previše prostora, također nije opravdano. Bit ćete barem teško doći do držača toaletnog papira. Usput, interijer je idealan, u kojem je takav držač 20-30 cm od toaletne posude na nadmorskoj visini od 60-70 cm.

Koristimo maskiranje

Unutrašnjost malog WC-a vjerojatno neće postati ljepši ako neće biti crijeva, cijevi i drugih komunikacija. Zato se moraju prikrivati. Najbolje je to učiniti s kutijom gipsana ploča. Međutim, sve cijevi bi trebale biti jednostavan pristup, inače se može dogoditi nepopravljiva. U kutiji morate ostaviti mali otvor ili vrata. Da bi se dizajn od toga ne pretrpio, završite s istim materijalom kao i zidovi.

Osim toga, možete stilski prikriti dobivenu kutiju za gipsanu ploču. Pokušajte, na primjer, stilizirati ga pod umjetnim prozorom, zatvorenim zatvaračima ili ispod uobičajenog kraja. Ako web-lokacija ostaje iznad okvira, ne morate ga zatvoriti višak lista gipsane ploče. Koristite ovaj prostor za uživanje u unutrašnjosti. Napravite nekoliko polica u njemu, postavljajući razne elemente dekor na njih.

Elementi namještaja i dekoracije

Da li ostatak toaleta zahtijeva dodatni namještaj? Već smo odlučili da će prisutnost umivaonika u toaletu biti veliki plus za udobnost. Slično tome, neki drugi namještaj je također potreban, nakon svega, zahod je prikladno mjesto za pohranjivanje mnogih stvari, kao što je čišćenje, prašak za pranje i druge stvari.

Članak na temu: Kako instalirati Windows na balkon (video)

Ako odlučite napraviti toaletnu sobu s umivaonik, možete dati preferencije verziji moudodir tipa. Ovo je umivaonik ugrađen u malu tumbu u kojoj možete pohraniti mnogo korisnih stvari. Osim toga, za toalet možete smjestiti visoku stalak. Stavite ga na takav način da se toac može ugraditi u donji dio stalka. Što se tiče materijala za mojdodin i stalak, klasični zahod je prikladan drveni namještaj, a moderni dizajni dobro ukrasite namještaj od plastike, stakla ili metala.

Mali interijer s WC-om

Unutrašnjost bilo kojeg WC-a podrazumijeva korištenje obveznih elemenata: četka, držač papira, kuka za ručniku, kantu za smeće, osvježivač zraka. Osim njih, možete dodati pojedinosti koji čine vaš WC jači i kućni. Možete objesiti prekrasan plakat u elegantnom okviru na jednom od zidova. Nedaleko od toaletne posude ne pokušavajte staviti male novine za novine, knjige i časopise, jer mnogi ne smetaju čitati u zahodu. Na policama može staviti cvijeće. Odaberite umjetno cvijeće ili nepretenciozne žive biljke u loncima. I, naravno, aromatične svijeće smještene oko perimetra bit će vrlo uređene.

Mali interijer s WC-om

Po cijelom sušilu za kosu

Mnogi ljudi pokušavaju opremiti svoj dom u skladu s pravilima Fen-Shuya. Ako ste jedan od njih, onda sljedeći savjeti za vas (nakon svega, WC je upravo ista soba kao i dnevni boravak ili kuhinja, ima svoja pravila za to):

  1. Pokušajte ne usmjeriti WC na sjeveru. Može donijeti nevolje.
  2. Soba za toalet ne bi trebala odmah žuriti u oči.
  3. Ako je toalet na istaknutom mjestu, pokušajte se objesiti na njegovim vratima od većine strana zrcala. To će stvoriti iluziju nedostatka ove sobe.
  4. Uvijek držite poklopac WC-a zatvoren. Kinezi vjeruju da postoji negativna energija u otpadnim vodama, koja se može probiti kroz otvoreni poklopac WC-a. Pravilo se također odnosi na vrata za zahod. Trebalo bi uvijek biti čvrsto pokriveno.
  5. Gledajte da je toalet dobra ventilacija i cirkulacija zraka. To doprinosi cirkulaciji energije Qi.
  6. Izbjegavajte korištenje crvenih, žutih i narančastih cvjetova u zahodu, tako da ne uzrokuju sukob elemenata vatre i zemlje.
  7. Ne samo pravila higijene, već i pravila Feng Shui savjetuju sve u sobi kupaonice sadrže u savršenoj čistoći.

Mali interijer s WC-om

Čitaj više