Koje su brave na plastičnim prozorima i metodama instalacije

Anonim

Metal-plastični prozor - dizajn možda nije savršen, nego blizu njega. Zatvaranje nepropusnosti omogućuje održavanje topline, instalacija različitih naočala osigurava i toplinski zaliha i izolaciju buke, pa čak i zaštitu šoka. Zašto trebate brave s ključem na plastičnim prozorima?

Funkcije brave na plastičnim prozorima

Ti mehanizmi su vrlo jednostavni, jer okvir prozora ne podrazumijeva veliku debljinu, a njegova vrlo struktura otežava instaliranje masivnih uređaja. Posebni proizvodi prilagođavaju i otvaranje krila ne ometaju.

Koje su brave na plastičnim prozorima i metodama instalacije

Postoji mnogo sorti, ali temeljna struktura je približno ista. Zatvor prozora uključuje sljedeće komponente:

  • Vodič za kutak i brtve upozoravaju s nedostacima plastičnih okvira;
  • Korpus s uređajem za zaključavanje;
  • Polaganje za zatvor koji obavlja istu funkciju - plastičnu zaštitu;
  • ključ za otvaranje.

Funkcije mehanizama za isključivanje su:

  • Prije svega, to je zaštita djece. Ručke i spojnice su vrlo prikladne igračke, kao i mnoga djeca. Ali u isto vrijeme, rezultat dječjih šala može biti otečena krila ili zagrijana u pokušaju da povuče ruku. Dječja brava omogućuje vam da to izbjegnete. Dječja brava na plastičnim prozorima prikazana je na fotografiji;
  • Zaštita od hakiranja. Ako metalna ulazna vrata predstavljaju veću složenost za lopova, onda to ne govori o desigraciji metal-plastičnog prozora.

Koje su brave na plastičnim prozorima i metodama instalacije

Ova vrsta isključivanja mehanizama podijeljena je u 3 razreda. Prema razini sigurnosti oni pružaju:

  • Razred 1 - upozorava mogućnost otvaranja okvira bez alata. Stisnite ga samo neće uspjeti;
  • Ocjena 2 nudi zaštitu od hakiranja s odvijačem i kliješta;
  • 3. stupnja ne dopuštaju hakiranje dizajn čak i montažom.

Pravda je razjasniti da se potpuna sigurnost može postići samo kombiniranjem zatvora s drugim uređajima - rešetke, rolete, zaštitni film ili naočale otporne na udarce.

Članak o toj temi: Arnings za Arbors: Izbor i proizvodnja krošnje

Koje su brave na plastičnim prozorima i metodama instalacije

Dvorci na plastičnim prozorima od djece

Glavna funkcija takvog mehanizma od djece blokira slobodno otvaranje krila.

  • Rezava - Ugradite ga izravno u profil, tako da je rad isključen ovdje s vlastitim rukama. Potrebno je formirati mljevenu nišu za mehanizam, te u samom profilu napraviti rupu za ključanicu. To je samo potonje i ostaje na vidiku. Takav uređaj omogućuje otvaranje lista na ventilaciji, ali ne gutljaj. Prilično mnogo tvrtki proizvode mehanizme: roto, babysafelock .. na fotografiji - Roto proizvodi.

Koje su brave na plastičnim prozorima i metodama instalacije

  • Nadzemni uređaji s djece - U ovom slučaju, tijelo mehanizma je instaliran na krilu, a drugi dio je na okviru. Rupe za pričvršćivanje u profilu Izbušite vježbu i sama zatvor je pričvršćena na vijke. Uređaj vam omogućuje da otvorite poklopac na ventilaciji.
  • Gumb s bravom za plastične prozore je najpristupačniji dječji model. Mala cilindarna brava je ugrađena u ručku i zatvara ključ ili fiksiran s gumbom. Ventilacija se ne otvara.
  • Izmjenjiva ručka - ne mehanizam za zaključavanje. A, umjesto toga, učvršćenje za sigurnost djece, nakon zatvaranja krila takav pribor je jednostavno uklonjen, tako da je nemoguće otvoriti krilu.

Ovaj se uređaj može instalirati samostalno. Da biste to učinili, okrenite poklopac na osnovni pribor, odvrnite vijke i izvadite izvorni uređaj. Mehanizam za zaključavanje ima istu veličinu i lako umetnuta. Zatim je ručka fiksirana i umetnite utikač.

  • Model s kabelom - blok izvršava funkciju lanca vrata: omogućuje vam da otvorite krilu, ali ne i otvoren. Kabel je pričvršćen na okviru krila i samog prozora. Da biste ga uklonili, morate otključati mehanizam ključa.

Koje su brave na plastičnim prozorima i metodama instalacije

Njegova instalacija je moguća s vlastitim rukama: ovo je iznad glave, ovdje oba dijela moraju biti osigurani na profil. Za to učinite rupe za pričvršćivanje i pričvršćene blokove. Preporučuje se popraviti ih na dnu okvira kako ne bi se miješati s podešavanjem položaja krila.

Zaštitne mehanizme

Najbolja opcija je klasa važeća 3 klase. Ali ako je brava u kombinaciji s roletama ili rešetkom, lakše možete odabrati model.

Članak o temi: Mali žuti mravi u apartmanu: Kako se riješiti

U pravilu, pljačkaši ne razbijaju staklo - nije tako brzo, jer je potrebno razbiti 3-5 čaša, a štoviše, stvara mnogo buke i privlači pozornost. Slično tome, pozornost privlači dugu vrevu zatvorenog prozora, tako da je glavni zadatak anti-provalničkih spojnica pritvor lopova za 5-10 minuta. Nemoguće je to učiniti uz pomoć isključivanja mehanizma, tako da je brava u kombinaciji s drugim uređajima.

  • Kao takav dvorac je najbolji odabrati cilindar. Ali u isto vrijeme zaštićena metalna ploča tako da je nemoguće izbušiti larvu izvana. Na fotografiji - uzorak uređaja dvorca.

Koje su brave na plastičnim prozorima i metodama instalacije

  • Uređaj se nadopunjuje zatvorenim trakama i pin. Najmanje - 4 osovine u kutovima. Ako se nalaze i oko perimetra, provalu se dizajna značajno povećava.
  • Rezervacija - za ovo staklo zalijepilo je poseban film, vidljivo povećanje otpornosti na udar materijala.

Instaliranje brave na plastični prozor i drugi pribor je moguć i odmah u proizvodnji i kasnije tijekom popravka. Instalacija uređaja moguća je samo stručnjaci. Dodatno podešavanje priključaka nije potrebno. U videu se postupak instalacije prikazuje jasnije.

Čitaj više