Sve o zavjese pješčani sat: Kako šivati ​​i osigurati

Anonim

U svijetu modernog dizajna uobičajeno je koristiti različite tehnike koje vam omogućuju stvaranje jedinstvenih dizajna interijera. Stručnjaci primjenjuju sve vrste opcija ukrasa. Jedna od popularnih metoda za stvaranje izvorne interijere je korištenje neobičnih modela zavjesa, zavjesa, portera. Zavjese prikazane u obliku rezanja tkanine, koje se povuče u sredini sa širokim vrpcom, nazivaju se sendvič. Ova opcija je zavjesa, možete ukrasiti prozore, vrata, vrata posuđe. Ovi proizvodi su prikladni za primjenu u kuhinjama, u spavaćim sobama, terasama, zimskim vrtovima.

Sve o zavjese pješčani sat: Kako šivati ​​i osigurati

Prekrasne časovine zavjese

Odaberite tkaninu

Za model zavjesa "pješčani sat", nije uobičajeno koristiti teške, zavjese tkanine. Najbolji izbor je lagana, prozirna plava, ružičasta, bež, karamel, mliječna boja. Izgleda u kuhinjski interijer, proizvodi s cvjetnim ukrasima i prugastim. Gotovi proizvod uključuje traku, koja se preporučuje da se nadopunjuje vrpcom, lukom, vrpcom boja, kontrastnim tlom. Ako zavjese modela bijelog, ukrasa "pješčanog sata" može biti plava, crvena, zasićena zelena. Za tkanine u cvjetnim motivima možete koristiti dodatni ukras u obliku cvijeća od tkanine vlastitim rukama.

Sve o zavjese pješčani sat: Kako šivati ​​i osigurati

Zapamtite, za šivanje ovog modela zavjese, ne preporučuje se odabrati guste, tamne tkanine. Značenje modela "pješčani sat" leži u lakoći dopire do pomoći tilske tkanine.

Šitili smo vlastite ruke

Šiti pješčani sat za zavjese nije teško. Glavna stvar se ne smije zagrijavati u uklanjanju mjere od otvora, koji bi trebao ukrasiti proizvod. Važan indikator je udaljenost između gornjih točaka otvora. Trebalo bi se mjeriti što točnije, a gotove zavjese će imati potrebnu napetost. I to je moguće samo s pravim uzorkom platna.

Sve o zavjese pješčani sat: Kako šivati ​​i osigurati

Da bi se izračunala širinu tkiva, širina otvora je potrebno da se pomnoži koeficijent od 1,5 ili 2. Ovaj indikator ovisi o tome kako bujna mora biti zavjesa, plus nekoliko centimetara tkanina tkanina. Pogodno je koristiti materijal čija se širina podudara s željenom širinom gotovog proizvoda. U tom slučaju ne možete obraditi bočne dijelove i ostaviti ih u netaknutom obliku.

Članak o temi: 3D pozadinu za kuhinju

Pravilan izračun duljine weba je sljedeći: na broj koji označava udaljenost između streha i donje točke otvora prozora, potrebno je dodati 20 cm za obradu donjeg i gornjeg rezanja, kao i na formiranju srednjeg dijela proizvoda. Da bi se srednji dio uzorka pokazao lijepo, a tkanina nije izgledala rastegnuto, potrebno je uzeti u obzir stupanj materijala istezanja. Ako se tkanina dobro proteže, duljina dodaju manji broj centimetara, u drugom slučaju - maksimalnu rezervu. Za one materijale koji nisu osjetljivi na istezanje, duljina se određuje eksperimentalno.

Sve o zavjese pješčani sat: Kako šivati ​​i osigurati

Radni proces

Nakon odabira tkanine, prelazimo na šivanje proizvoda. Napravljen je uzorak na kojem su postavljene mjerenja. Početni šavovi, zavjese "pješčani sat", predstavljen na fotografiji. Prema shemi, označavajući na tkanini, a prazno se izrezuje.

Sve o zavjese pješčani sat: Kako šivati ​​i osigurati

Na platnu, ako je potrebno, bočni dijelovi se provjeravaju i lepršaju se, preklapaju se. Vrh i donji rez uzorka se obrađuju, tako da se ispostavi da je redak. Potrebno je, za pričvršćivanje štapa, na kojem će se gotovi proizvodi objesiti.

Sve o zavjese pješčani sat: Kako šivati ​​i osigurati

Štajene zavjese "pješčani sat" s vlastitim rukama, morate popraviti na otvor prozora. Na vrhu i dnu okvira morate popraviti posebne držače za gotove zavjese. Udaljenost između pričvršćivača trebala bi biti dovoljna i ujednačena za pouzdanu fiksiranje proizvoda.

Kako montirati zavjese "pješčani sat"

Nakon instalacije nosača morate okrenuti šipku u šipke i osigurati gornji dio u držaču. Trčanje ravnomjerno tkaninom, okrenite utor na 3600 i pričvrstite donju šipku u tom položaju. U središnjem dijelu trebao bi biti uska dio sličan pješčanom pjenom. Vrlo je važno da nakon pričvršćivanja proizvoda ravnomjerno ležao tkanina, nije sjaj. Ako tkanina ne stvara jedinstvene nabore, zavjesa nije ispravna.

Sve o zavjese pješčani sat: Kako šivati ​​i osigurati

Video prikazuje detaljne upute za šivanje.

Dakle, zavjese su pješčani sat, su najčešći model koji se koristi u interijerima uređenim u različitim stilovima. Ovaj model nije kompliciran u izvršenju i stoga se može stvoriti bilo koju ljubavnicu s vlastitim rukama kod kuće. Da biste osigurali proizvod, nisu potrebne posebne vještine. Cijeli dizajn je jednostavan i jednostavan izveden. Hrabro upotrijebite ovaj model za ukrašavanje interijera. Unatoč vanjskoj jednostavnosti, takve zavjese će izvorno uređivati ​​bilo koju sobu.

Članak o toj temi: unutrašnjost drvene kućice. Stilovi dizajna. Fotografija

Čitaj više