Opcije dizajna luka u hodniku

Anonim

Luk u vašem hodniku ili hodniku je odličan alat za vizualnu ekspanziju prostora ili izvorni dizajn stana. Pogotovo jer postoji veliki broj opcija koje omogućuju jednostavan, na prvi pogled, dizajn, zanimljiv i originalni dizajn.

Razne oblike aloka

Sorte lučnih otvora ima mnogo - razlikuju se po veličini, obliku, stilistici. Osim toga, postoji nekoliko stilova: klasična, gotička, moderna, romantika. Glavna razlika između vrsta gore navedenih je prvi u obliku, kao i način na koji se lučni otvori uređuju. Dakle, klasični tip uključuje otvor u obliku luka tradicionalnog radijusa kako bi organizirao luk koji odgovara modernom stilu, morate pribjeći eliptičnim oblicima, gotički stil se obvezuje koristiti glatke linije, stisnute svodove i romantiku je kombinacija glatkih linija koje čine elegantan sastav.

Opcije dizajna luka u hodniku

Naravno, odaberite oblik lučnog otvora trebao bi se temeljiti na tome kako će dizajn cijele sobe biti: u romantičnoj unutrašnjosti, gotički luk će biti neprikladan. Ne zaboravite i oko visine stropova: ako je manje od 2,5 m, tada će instalacija i uređenje ulaznih lukova, neizbježno "sofisticirane" visine, učinit će prostor neugodno. Najlakša opcija za takve slučajeve je jednostavno zaokružiti kutove otvora - to će dodati plasman originalnosti bez potrebe za mnogo truda.

Opcije dizajna luka u hodniku

Pluses alok.

Čini se - jednostavno dizajn vrata, ne može imati temeljnu vrijednost u dekoru sobe. I ovdje nije! Učinak luka je ogroman i izražen je u sljedećim prednostima:

  • Ovaj dizajn vam omogućuje da uštedite prostor - više ne morate uzeti u obzir dostupnost slobodnog prostora, tako da postoji mogućnost otvaranja vrata, što je posebno važno za standardni koridor. Svaki kvadratni centimetar trga je koristan;
  • To omogućuje kombiniranje prostora - na primjer, luk između malih kuhinja i hodnika vizualno i zapravo kombinira dvije zone u jednom, dajući osjećaj prostora. Jedini uvjet je dizajn obje zone treba postaviti kao u jednom stilu;
  • Lučni luk proširuje prostor, vizualno širi zidove.

    Opcije dizajna luka u hodniku

Jedina stvar koju vam luk ne daje je privatnost, ali ako vas takva perspektiva ne plaši, onda dešiciranje i lukobrana su upravo ono što je potrebno za osvježavanje dizajna prostorije.

A onda, ukrasite njihov kućni luk je mnogo brži i lakši nego instalirati punopravna vrata. Da, a financijska strana pitanja nije posljednja vrijednost - luk će koštati jeftinije od dizajna vrata.

Članak na temu: Kupaonica Kornica: Kako odabrati i instalirati?

Završiti oblikovanje

Ovo je izvrsna opcija kada želim nekako donijeti luk, naglašavajući ga. Oblikovanje je gotov umjetnički ukrasni element od žbuke, poliuretana ili metala. Stavite ih na kraj luka, pokupite elemente prikladne u stilu, pričvrstite tekućim noktima. Osim estetske funkcije, letvice uspješno skrivaju mjesta zglobova dviju površina, oni štite najugroženije dijelove dizajna i vizualno proširiti sobu.

Opcije dizajna luka u hodniku

Uređenje otvaranja stabla

Još jedna popularna i pristupačna verzija je drvo. Lako je obraditi, je apsolutno siguran, ekološki prihvatljiv, au interijeru izgleda izvorno i vrlo dostojno: koridor s drvenim lukom će dati status stana. No, stablo je vrlo osjetljivo u visokoj vlažnosti - svakako razmotrite ovu nekretninu prije uređenja s otvaranjem s kuhinjom. Svi drveni elementi moraju biti obrađeni - da ih pokriti posebnim zaštitnim pripravcima, lakom ili bojom - onda luk iz stabla će trajati dugo.

Opcije dizajna luka u hodniku

Suočavanje s kamenom

Kamen, kao ukrasni element za lučni otvori, koristi se u nekoliko oblika:

  • Glatko polaganje - najčešće se koristi dekorativna cigla;
  • Mozaik polaganje - mramor, vapnenac ili labradorit ovdje je prikladan.

Ukrasna kamena pločica karakterizira teksturirana površina lica, a glatka stražnja strana - olakšava proces polaganja. Također je potrebno uzeti u obzir veličinu pojedinačnih elemenata - ako je vaša soba izdržana u rustikalnom ili rustikalnom stilu, možete koristiti veliki kamen.

Opcije dizajna luka u hodniku

Opcije završne obrade su dovoljne, odaberite svoj ukus i uživajte u rezultatu.

Video "Door Arch suhozida Učinite to sami"

Record pokazuje kako možete samostalno napraviti luk od gipsane ploče.

Čitaj više