Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

Anonim

Pravi izbor petlji prilikom instaliranja aluminijskih vrata je vrlo važno jer moraju zadržati većinu težine vrata. Takva vrata najčešće ostaju u stambenim zgradama ili privatnim. Ako živite u privatnoj kući, aluminijska vrata će biti dobra zaštita od lopova. Slična vrata je dobar izbor jer je otporan na hakiranje.

Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

Vrata se prikupljaju s nekoliko dijelova, jedan mora biti pričvršćen na kutiju, a drugi dio je na prijenosu vrata. Izgled petlje može se jako razlikovati, mogu čak i obavljati različite funkcije. Ako uzmemo u obzir najčeričnije, klasične petlje, onda se može napomenuti da se sastoje od dva dijela, na prvom se nalazi mala izbočina i na drugoj rupi.

Mobilnost je osigurana:

  • Kada su vrata otvorena, to je petlja koja uzima na svu težinu vrata, jedini je element za pričvršćivanje.
  • Ako su vrata zatvorena, težina se distribuira između šarki i dna kutije. U tom slučaju, opterećenje petlje je značajno smanjeno. Potrebno je nositi se sa svim zahtjevima detaljnije.

Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

Zahtjevi za petlje

Možete prosuditi kvalitetu šarki vrata na temelju sljedećih zahtjeva:

  • Prvi, važan uvjet će biti pouzdanost. Većina tvrtki koje proizvode vrata vrata su spremne pružiti mnoge kompletne setove. U posebnim slučajevima, spremni su uspostaviti trajnije, pouzdane petlje koje su dizajnirane za borbu protiv krekera. Mogućnost hakiranja utječe na metodu pričvršćivanja, materijal iz kojeg su napravljene petlja.
  • Drugi uvjet će biti trajnost. Uz svakodnevno korištenje vrata, potrebno je odabrati takve petlje koje će moći služiti dugi niz godina.
  • Zamjenjivost. Potrebe vrata moraju biti odabrane tako da je moguće zamijeniti jedan od opsežnih dijelova drugom. Postoje rijetki slučajevi kada je nemoguće pronaći rezervnu stavku.
  • Visokokvalitetni detalji. Međutim, koliko su visokokvalitetni dijelovi korišteni za proizvodnju petlji vrata, ovisi o uslugama. Osim kvalitete dijela, životni život utječe je li sakupljen od strane GOST-a.

Članak na temu: loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

Hinges vrata na tržištu često nailaze preko neispravnosti, pruža mnoge neugodnosti. Ako se ne želite suočiti s sličnim problemima, najbolje je obratiti pozornost na poznate marke, oni su testirani prema vremenu, kvalitetu dijelova na visini.

U suvremenom svijetu, vrata se mogu naći iz širokog raspona materijala, tako da je važno odabrati petlju ispravno kako bi se osigurala sigurnost i dugogradnja.

Također, šarke vrata mogu se podijeliti ovisno o vrsti profila vrata od vrata:

  • Skrivene, to su posebne petlje koje se mogu vidjeti samo kada su vrata potpuno otvorena.
  • Iznad glave. Ovaj tip se praktički ne koristi u stambenim zgradama, trgovinama, drugim institucijama. Niska popularnost ovih šarki vrata povezana je s nedovoljnom sigurnošću.
  • Univerzalne petlje, ovdje ime govori.

Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

O svakom od ovih vrsta lopatica vrata može se reći malo više.

  • Univerzalne petlje su pogodne za većinu vrata, koriste se dugi niz godina. Takve petlje su sposobne slušati oko 10-15 godina, ako su aktivno podmazane. Glavni problemi uzrokuju metodu pričvršćivanja. Ova vrsta petlji je pričvršćena vijcima koji će uzrokovati neugodnosti ako će se pojaviti potreba da se ukloni.
  • Uklonjivi. Koristi se mnogo rjeđe. Za razliku od drugih vrsta petlji, s ovim možete ukloniti vrata, čak i ako je otvorena.
  • Bar vrata imaju ugodnu značajku, mogu se otvoriti u oba smjera.
  • Skrivene petlje omogućuju otvorenim do 180 stupnjeva.

Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

Također je vrijedno obratiti pozornost na materijal iz kojeg se proizvode petlje. Svaki od njih ima vlastite karakteristike i nedostatke.

  • Mess petlje su loš izbor za aluminijske vrata, budući da se brzo izbrisaju s aktivnom uporabom, ne mogu izdržati visoku težinu.
  • Aluminijske petlje mogu izdržati mnogo težine, praktički ne hrđati.
  • Legura mjed i cink je svestrana i ne posebno skupa opcija, ima dobre pokazatelje u obje točke.

Članak o temi: Klizna vrata za ormarić kupe: sve značajke i nedostatke

To su najpopularniji materijali za proizvodnju petlji, ako razmotrimo kvalitetne opcije. Na tržištu možete pronaći druge, jednostavnije materijale, ali kvaliteta petlji neće se isticati. Također iz izbora petlji ovisi o brzini instalacije i demontaže vrata, pouzdanost. Ako želite uzeti šarku za vrata koja će biti na ulici, savjetujemo vam da zaustavite izbor na aluminiju.

Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

Ugradnja vrata i petlje vlastitim rukama

Samo za ugradnju vrata su jednostavni. Da biste to učinili, morate imati sljedeće:

  • Da biste ispravno izvršili oznaku, trebat će vam olovku ili bilo koji drugi predmet pisanja. Osim olovke, trebate obratiti pozornost na ravnalo.
  • Da biste instalirali ili uklonili petlje, morate imati jednostavan odvijač pri ruci.
  • Dobra opcija će biti bušilica ili odvijač.

Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

  • Ostali alati ovise o svakom pojedinom slučaju, tako da ima smisla govoriti o njima.

Rad na instalaciji aluminijskih vrata može se podijeliti na korake:

  1. U fazi označavanja potrebno je odlučiti koliko će parova petlji instalirati. Za bolja i pouzdana vrata, morate instalirati više od jednog para. Majstori ne preporučuju instaliranje petlji bliže od 20 centimetara jedni drugima.
  2. Zatim se moraju provoditi s mrežom.
  3. Postoje slučajevi kada proizvođač nije osigurao posebne rupe. Rupe su potrebne za montiranje vrata ako nisu - morate to učiniti sami.
  4. Sljedeći korak je osigurati zavjese na kutiji.

Odaberite petlje za aluminijske Vrata: Vrste i instalacija

Važno je shvatiti da svi ovaj rad neće moći učiniti sami, jer će tijekom privrženosti vrata morati držati. Da biste samostalno instalirali vrata, trebate najmanje 2 osobe.

Čitaj više