Odabir i ugradnja zasuna za vrata skroom

Anonim

U pravilu, vrata koja su spojeni elementi između svih prostora stana ili privatne kuće instaliraju se tijekom procesa popravka posljednji put. Bit će teško izazvati činjenicu da je to vrata, te da se točnije - kvaliteta završavanja, shemu boja i originalna rješenja dizajna, 60-80% definira želju bilo koje osobe za ulazak u sobu, što je iza njega.

Odabir i ugradnja zasuna za vrata skroom

Magnetska zasuna

Nije potonji uloga u davanju vrata vizualne privlačnosti i spojnice. Ovaj element u većini slučajeva nije uključen u standardni paket. A kada dođe vrijeme za opremanje vrata bravom, morate gledati kroz mnoge opcije, od kojih su mnogi kompleksni u instalaciji, ali ne previše ugodno u svakodnevnoj uporabi.

opće informacije

Zasun vrata u standardnom obliku je uređaj opremljen posebnim držačem. Potonji se odmah integrira u ručku proizvođača ili se predlaže kao zasebna komponenta i pretpostavlja neovisnu instalaciju.

Odabir i ugradnja zasuna za vrata skroom

Ako je ručka opremljena takvom zasun, krila vrata će se otvoriti i zatvoriti vrlo povoljno i, u isto vrijeme, iznimno je jednostavno, ne uzrokuju najmanji osjećaj nelagode i bilo kakve poteškoće. Osim toga, u smislu estetske ljepote zasuna, zasun ne gubi s znojnim dvorcima - često vrata gledaju s njima čak i donekle elegantne.

Mehanizam omogućuje zatvaranje vrata dovoljno čvrsto da osigura odgovarajuću razinu izolacije buke, kao i eliminiranje nacrta. Dodatna prednost zasuna na vratima je potpuni nedostatak rizika od ozljeda, ako se krila iznenada oštro zatvara od nečijeg šoka ili oštar puhanja vjetra, jer se izbočina mehanizma uvijek ojača na tlo prije nego što će doći do udarca ,

Odabir i ugradnja zasuna za vrata skroom

Klasifikacija

Trenutno, razdjelnik predstavljen na tržištu takve robe zasune za unutarnja vrata omogućuje vam da odaberete odgovarajuću opciju za svakoga, čak i najizbirljiviji kupac. U postojećoj klasifikaciji, sljedeće varijacije takvih mehanizama dobile su najveću distribuciju:

  1. Magnetic - U tim modifikacijama, zasun uređaj preuzima prisutnost dva dijela u svojoj strukturi: željezna ploča i komad magneta, čiji oblik omogućuje da bude praktički neprimjetan, ugrađen u bazu mehanizma. Da biste otvorili vrata opremljena magnetskom zasun, dovoljno je samo da provede jednu rotaciju ručke vrata, koja se ne razlikuje od analoga. Postoje varijacije s pokretnim magnetima koji izvode funkciju jezika. Takve izmjene su najbolje instalirane na vratima u takvim kućama, gdje žive djeca predškolske dobi, koja možda neće moći pravilno koristiti ručke.
  2. Valjak - zasuni ovog tipa mogu se koristiti u slučajevima gdje je intercediran dizajn, tj. Vrata, opremljena s izvorima. U ovoj izvedbi, ovaj element strukture, kao jezik, zamijenjen je valjcima, koji, kada zatvoreni, proljeće i ulaze u željenu udubljenje - kao i fiksaciju u konačnom položaju. Otvaranje se odvija bez mnogo truda - dovoljno je da povuče kriju iza ručke, ili ako je potrebno, kliknite na njega ili skrenite.
  3. Fale - takve zasune opremljene su jezikom, koji se automatski reproducira na svakom zatvaranju. Jezik ima zagušen oblik, koji mu omogućuje da slobodno uđe u utor odgovora, kada se vrata zatvaraju. Otkriće se pojavljuje na standardni način - pritiskom na ručku ili jednu agilnost. Ova vrsta zasuna, prema statistici prodaje, najčešća je.
  4. Opremljen držačama - osobitošću takvog uređaja je da kada se držač rotira, vrata se zatvaraju na takav način da je naknadni otvor s ručki nemoguće. Zaključači sa stezaljkama, u pravilu, tipični su znaju. U isto vrijeme, bilo koja vrsta izgradnje je dopuštena: fale ili valjak.

Članak o toj temi: Vrste pribora za plastična vrata

Odabir i ugradnja zasuna za vrata skroom

Instalacija: Potrebni alati i značajke procesa

Instalacija zasuna praktički se ne razlikuje od sličnog postupka s bravima vrata. Za rad, morat ćete zaliha sljedeće skup alata:

  • Električna bušilica s vježbama dizajniranim za obavljanje rupa u drvenim površinama;
  • klasični odvijač i odvijač;
  • Uski i široki dlijeti (mlinski mlin mogu se koristiti kao analogni);
  • čekić;
  • stolni nož, olovka i kvadrat;

Odabir i ugradnja zasuna za vrata skroom

Kao iu slučaju brave, zasun mora biti instaliran u metru s poda. Na toj visini, u pilenciranom dizajnu Cannol, u kojem je potrebno dobiti - inače, instalacija će izgubiti osjećaj, jer mehanizam jednostavno nije u stanju biti fiksiran u platnu. U ovom stanju možete pokrenuti postavku, koji predstavlja sljedeći skup uzastopnih radnji:

  • Mjesto označavanja i određivanja za ugradnju;
  • rupe za bušenje;
  • Uklanjanje furnira s nožem i uzorka dlijeta ispod trake;
  • Proizvodnja rupa za pričvršćivanje ručke s naknadnim poravnanjem dlijeta;
  • Ugradnja uređaja u izrezu s kraja, fiksiranje pomoću vijaka za samozadočavanje i ugradnja gumba zajedno s dekorativnom oblogom djelomičnim rastavljanjem i naknadnim montažom u sastavu jednog mehanizma;

Odabir i ugradnja zasuna za vrata skroom

  • Instalacija odgovora, žlijeb je opremljen plastičnim džepom uključen u standardni komplet.

Zaključak

Dakle, odaberite i samostalno instalirajte zasun za unutarnja vrata apsolutno nije teško. Glavna stvar ovdje je otići na odabir s punom odgovornošću, a kada instalirate, slijedite preporuke.

Čitaj više