Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Anonim

Usmjeravanje zida može se provesti u nekoliko različitih tehnologija, svi imaju svoje prednosti, nedostatke i njihove trikove. Najpopularnija tehnologija je izravnavanje zidova svjetionicima. To je jedan od najbržih, pouzdanih i najvažnije, učinkovite tehnologije za izjednačavanje potpornih površina. Reći ću o njemu u ovom članku.

Alati i materijali

Kao i kod bilo koje druge faze popravaka, za ponavljanje poravnanja zidova svjetionicima, trebate vlastiti skup alata i materijala.

Trebate od alata:

  • Kelma je nužan alat za usklađivanje kutova;
  • Žaluzi - to će biti potrebno u završnim fazama;
  • Pravilo je glavni alat za usklađivanje zidova svjetionicima;
  • Sposobnost za gnječenje smjese za izravnavanje;
  • Bušilica s mikserom potrebna je za montažne svjetiljke i miješanje smjese;
  • Valjak i četka - potreba u procesu pripreme;
  • Voda ili redovne razine potrebne su za zadatak budućeg zidnog ravnina.

Materijali potrebni za niveliranje zida:

  • Gipsana mješavina;
  • Prajmer;
  • Svjetionici za poravnanje zidova;
  • 8 mm dowel;
  • Vijci - vijci samo-tapkanja.

Od mješavina žbuke mogu savjetovati dvije kompozicije, jedan na bazi cementa, a drugi s gipsom kao vezivo. Prva opcija, naime, sastav cementnog pijeska, koristi se sa značajnim zakrivljenjem zidova, jeftinije je od gipsane žbuke, ali njegova potrošnja je relativno više.

Žbukanja smjesa na bazi žbuke, skuplje, ali također ide mnogo manje. Na zidovima s malim nepravilnostima. Jedna od glavnih prednosti ovog pripravka može se nazvati brzo sušenje, zbog čega se povećava brzina rada.

Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Ispisi zidova moraju se provoditi kako bi se žbukala smjesa, bolje se pridržava površine nosača. Postoji mnogo različitih kompozicija za različite površine, od betona do metala i drva. Za prajmer opeke i betonskih zidova koristite akrilni prajmer, njegov sastav je univerzalan, ovaj sastav se ne može koristiti samo na metalnim površinama.

Svjetionici za poravnanje zidova, dupel i vijci 8 mm koriste se u snopu. Beacon je potreban za zadatak buduće razine ravnine i služi kao referenca pri poravnanju zidova. Dowels i vijci su potrebni kako bi se riješio svjetionik i prilagodio njeno odstupanje u odnosu na zid.

Članak o toj temi: Restauracija Djeda Mraza Učinite to sami

Zidovi za čišćenje i punjenje

Ova faza je prvi za bilo koji popravak, gdje su zidovi "glavni likovi". U tome nema ništa iznenađujuće, jer je čistačica površina, to učinkovitije će raditi s njom, to je bolja prisutnost okrenutog.

Počnite čistiti površinu površine s električnom energijom u sobi. Potrebno je tako da vlaga ne procuri u zid, a zatvaranje se nije dogodilo. Osim toga, zid će morati biti izbušen, a ako osoba slučajno padne u ožičenje, bit će ugodno.

Ako poravnate zid u kući u kojoj je već okrenut, nakon što ste de-energizirali sobu, morate očistiti zid od starog i dekorativnog materijala, komada pozadine, boje, dekorativne žbuke. Također je potrebno izgraditi cijeli kit od zida, a ako je integritet stare žbuke slomljena i da su prisutni u njemu, bolje je ukloniti.

Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Ako je stari sloj žbuke prilično prikladan, treba ga provjeriti za ozbiljne štete, kao što su čips, pukotine, ljuštenje, koje se najčešće događa u uglovima. Ako postoje takva oštećenja, moraju se eliminirati koristeći malu količinu otopine. Nježno iskušavajte sve nedostatke i osušimo.

Nakon uklanjanja svih nedostataka, površina se očisti od smeća i prašine, moguće je preliminarizirati zid. Da biste to učinili, ulijte temelj u posebnu kupku, navlažite valjak u njemu i uklonite višak, napravite lijepu površinu tako da nema suhih mjesta nigdje. U kutovima, umjesto valjka, koristite krutu četku, uz njegovu pomoć, pomladite kutove su mnogo lakši i učinkovitiji.

Za produktivnije i prikladnije pripreme, koristite valjak s teleskopskom ručkom, tako da možete prihvatiti cijelu visinu zida, a ne taucirajući stepladder preko cijele sobe.

Instalacija Mayakov

To je najodgovornija faza zidina poravnanja zidova na ovoj tehnologiji. Od koliko kvalitativno doći će do razine svjetionika, ovisi konačni rezultat. Prvo što treba učiniti kako bi postavili svjetionici da postavite zid za buduće privitke. Nakon označavanja, u kutu morate izbušiti rupe za prvu željeznicu, na onim mjestima gdje ste stavili oznaku.

Članak o toj temi: Kako odabrati sedan kupku

Rupe se obavljaju s vježbom i vježbom, promjera 8 mm. Nakon toga, plastični tiple su umetnuti u rupe. Oni moraju u potpunosti otići u rupu, ako ne uđete, možete ih smetaju čekićem, ali lagano, kako ne biste razbili šešir.

Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Zatim morate uvrnuti vijke u rupe, postavljajući vertikalnu razinu po svojim kapicama, s nekompalom. Ugradite na poklopce za pričvršćivanje za svjetionik i instalirajte sam stalak. Prvi svjetionik je instaliran. Dalje, učinite isto u suprotnom kutu, ali nemojte instalirati svjetionik, ostaviti samo upletene vijke.

Boravak između suprotnih vijaka, pronađite najviše izbočeni dio zida, i, uvijanje i odvijanje vijaka, postavite horizontalnu razinu. Učinite isto za preostale srednje vijke. Za preostale vijke postavite pričvrsne i aluminijske profile.

Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Udaljenost između svjetionika računa se s činjenicom da bi trebala biti 10 cm manje od duljine alata koji ćete raditi, izravnavanje zidova. U našem slučaju, ovaj je alat pravilo.

Prednost ove metode instaliranja svjetiljki u brzinu ugradnje, praktičnost reguliranja potrebne razine ravnine i čvrstoće strukture.

Nanošenje žbuke

Faza primjene žbuke počinje uzgojem rješenja. Ako planirate koristiti cement-pijesak žbuke, onda možete miješati volumen rješenja izračunati za jedan dan rada. Ako se smjesa koristi na temelju gipsa, potrebno je pripraviti ga dio, brzinom od jednog dijela po jedan sat rada, jer je žbuka vrlo brzo zaplijenjena.

Ako bi konačni sloj žbuke trebao biti u debljini od više od 10-15 mm, onda je potrebno primijeniti u dva sloja. Prilikom primjene prvog sloja ne smije doći do svjetionika 5-7 mm, nakon što je grabbies, možete primijeniti drugi sloj, bez zaborava prije njega, primijeniti novi sloj prajmera.

Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Nanesite žbuku na zid koristeći pravilo. Da biste to učinili, stavite rješenje na alat tako da ga distribuirate duž cijele duljine. Uskočite pravilo s dvije ruke, pričvrstite na zid i trošite na površinu od vrha do dna. Kako bi rješenje za rješavanje kreveta glatko, napravite male pokrete strankama kada se primjenjuju.

Članak o temi: Kombiniranje pozadine u hodniku: 4 pravila odabira

Važan trenutak. Rubovi pravila, prilikom primjene žbuke, trebaju dodirnuti svjetionike. Zato su instalirani u širini, 10 cm manje duljine ovog alata. Nakon što ste nanijeli veći dio rješenja, a ona je već uspjela malo se malo osušiti, možete početi poravnati uglove.

Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Ali za to, rastopljen više nije prikladan, idealno je napraviti poravnanje zidova svjetionicima, ali ne i za uglove. Idealno za tu svrhu uklopiti se u Kelmu, narod lopatice. Učinite gips i uredne pokrete, glatku površinu u razinu već primijenjenog sloja.

Pričekajte da cijeli zid nije dovoljno osušen, tek nakon toga možete izbrisati svjetione. Samo učinite to vrlo pažljivo ne oštetiti novu zidnu ravninu. Preostalih tragova nakon uklanjanja grebena kako bi se napravilo rješenje i raspršivanje.

Faza završne obrade

U posljednjoj fazi potrebno je obaviti rad na konačnom poravnanju zidova. Nakon što je žbuka jebena, morate ga prošetati s poluvremenom, s idealnom ravninom zida za plakat.

Zatim morate staviti zid. Putty radi o istom algoritmu kao zid žbuke. Također u dva sloja, koristit će se samo rastopljeno mjesto, široka i srednja spatula. Prije primjene, na zidu potrebno je primijeniti prajner sastav.

Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Prvi sloj kita, naziva se crno, ima relativno veliku debljinu od drugog. Potrebno je primijeniti s širokom lopaticom polukružnim pokretima. Nakon prvog gromanja - možete primijeniti konačni tanak sloj kita. I kako suh i on, zid treba liječiti brusnim papirom kako bi se uklonila ravnina na konačno stanje na razini.

U zaključku, htio bih reći da je izravnavanje zidova u Beacons jedan od najpopularnijih načina za ispravljanje zakrivljenosti nosače površine. Drugi načini su također dobri i donose isti rezultat, ali cijena ovog vremena je i, naravno, viši materijali.

Video "Poravnajte zidove za svjetione"

Videos jasno pokazuje kako instalirati Beacons kako izlaz horizontalne i vertikalne ravnine, kao i kako pronaći najveću zidnu zakrivljenost.

Čitaj više