Boja senf u unutrašnjosti

Anonim

Boja senf u unutrašnjosti

Senf boje začinjene, šarene i vrlo elegantne. S povjerenjem se može reći da je ova boja omiljena posljednjih godina među dizajnerima unutarnjih poslova. Naravno, to je vrlo teško raditi s ovim tonom. Svaka druga boja će dobro igrati u par s senfom, a pogrešno rasvjeta može pokvariti sav dojam od boje senfa u unutrašnjosti. Međutim, ako još uvijek odlučite dati prednost ovom čudesnom nijansu žute boje, nećete požaliti.

Uvjeti korištenja boja

Kao što je gore spomenuto, ton senf je vrlo zahtjevan ako je u pitanju unutarnji dizajn stana ili kod kuće. Na ovu nijansu dobro se uklapa u vaš dom, pokušajte slijediti određena pravila za uporabu:

  1. Koristite ga s nijansom senf ne više od dvije dodatne boje. Ako govorimo o boji senfa na zidovima, onda ga obično može nadopuniti samo jedan ton. Sjenište senf, dopunjena previše drugih nijansi, izgledat će "prljavo", a cijeli interijer doslovno će se podijeliti na dijelove.
  2. Ako, unatoč svemu, želite koristiti četiri tona u vašem dizajnu, neka četvrta nijansa će biti neka vrsta neutralnog, na primjer, bež ili bijela.
  3. Boja senfa na zidovima trebala bi biti najjednostavnija, bez nepotrebnih obrazaca i crteža. Neka nadopunjuje svijetle akcente kao pribor u sobi, a ne na zidovima.
  4. U tamnoj i toploj sobi ne smijete koristiti sjeni za senf u velikim količinama. Ako u ovoj sobi probudite zidove s pozadinom senfa ili stavite senf namještaj, imat ćete vrlo neugodan dizajn. U tom slučaju, ovaj ton može se koristiti samo za mali pribor, kao što su vaze, okviri za slike, kauč jastuci i tako dalje.

Članak o temi: Kombinirane pozadine: 5 ideja za dizajn i fotografiju

Boja senf u unutrašnjosti

Uspješne kombinacije

Da biste lakše koristili boju senf u unutrašnjosti, u nastavku su u nastavku uspješne kombinacije s ovim tonom, koji uvijek izgledaju elegantno i osvajaju:

  1. Kombinacija senfa i ljubičaste je vrlo neočekivana i ugodna za percepciju. Malo je vjerojatno da ćete upoznati sličan duo s bilo kojeg od vaših prijatelja, pa ako tražite originalno rješenje, onda je za vas. Najbolje je koristiti obje ove boje kao elemente interijera, namještaja, pribora, a za zidove odabrati najtražurniju nijansu - bijelu.
  2. Senf i plava je više poznat za sve kombinacije, kao što je već nekoliko godina u modi. Koristi se u odjeći iu interijerima. Uspješan primjer kombinacije boja je senf kauč i svijetlo plavi jastuci na njemu.
  3. Boja senfa u kompleksu s smeđim pomoći će u stvaranju vrlo toplog i kućnog dizajna. Da ne biste "uzdirali" udobnost i dom, ne biste trebali koristiti sive i crne tonove. Kako bi naučili senf smeđe unutrašnjost, koristite bolje crvenokose i karamelne nijanse.
  4. Senf i bijela je jednostavna, ali potpuno nestašna kombinacija. Pogodan je za one koji žele uvesti kontrastne bilješke u svoju sobu, ali se boji koristiti previše svijetle boje.
  5. Crna boja i boja senfa također je kontrastna kombinacija, ali postoji mnogo više podebljano i odvažnije. U tom slučaju, vrlo je važno ne pretjerivati ​​s crnom, tako da ne stvoriti neugodnu i uzbudljivu i alarmantnu atmosferu u sobi.
  6. Senf i salata - neobično sočan i svježi duet. Ove nijanse savršeno se nadopunjuju. Pa, ako dodate malo ružičaste na takav dizajn - dobit ćete vrlo složenu i skladnu kombinaciju.
  7. U kombinaciji s metom, senf u boji pomaže da soba bude prostranija i cool, što je vrlo relevantno za prostore, čiji prozori izađu na južnu stranu. Savršeno rješenje je tapaciranje na zidovima i senfnu presvlake na tapeciranom namještaju.

Članak o toj temi: Kako izgraditi kuću za log iz bara s vlastitim rukama

Boja senf u unutrašnjosti

Gdje koristiti?

S pravim pristupom, ton senf može se koristiti u svakoj sobi vašeg doma. Na primjer, u kuhinji će stvoriti dom i ugodnu atmosferu. Budući da se ovaj ton odnosi na toplo, poboljšava apetit, koji je još jedan plus za korištenje u kuhinji. U ovoj sobi nijansu senfa može se nadopuniti maslinovim i bež bojama. Osim toga, kuhinjska slušalica kestenaste boje pogledat će sestrinovu kuhinju.

Boja senf u unutrašnjosti

Dnevna soba Boja senf će dati aristokratski, pa čak i nekoliko drevnog izgleda. U isto vrijeme, takav dnevni boravak bit će vrlo udoban i nepoznat. Ako želite nešto više podebljano u vašoj dnevnoj sobi, pokušajte igrati učinak kontrasta. Da biste to učinili, koristite nijansu senfa kao glavni ton, i kao dodatak, ukrasite dnevni boravak s izuzetnim crnim priborom. U isto vrijeme, možete koristiti jednostavne pozadine senfa u dnevnom boravku. Oni će poslužiti za vaš dizajn dobru zanimljivu pozadinu.

Boja senf u unutrašnjosti

U spavaćoj sobi, senf se može koristiti, na primjer, kao zavjese, kariran i pokriven ili također kao pozadinu. Ovaj ton je savršeno kombiniran u spavaćoj sobi s posteljinom mekih zelenih ili bijelih zelenih tonova. Takva spavaća soba će konfigurirati opuštajući odmor i snažan zdrav san.

Boja senf u unutrašnjosti

Čitaj više