Kabinet krevet Učinite to sami

Anonim

Za mnoge ljude je relevantno pitanje stjecanja ili naloga preklopnog ležaja kabineta. Ovaj moderan tehnološki razvoj može vrlo dobro nadopuniti unutrašnjost vaše sobe. Ali možemo naručiti takav proizvod svugdje. Je li moguće sami pitati kandže? Može biti.

Što je potrebno da napravite krevet kabineta?

Presavijeni krevet

Kabinet krevet Učinite to sami

Potrebne su tri komponente:

1. vještina;

2. Alat;

3. znači ($ 300-1000), ovisno o vašim vještinama i mogućnostima.

Ostanimo na svakom aspektu.

Kabinet krevet Učinite to sami

1. Sposobnost pada - pretpostavlja da imate određeno iskustvo u korištenju glavnih stolarskih alata, a klasa ovog posla donosi vam zadovoljstvo. Ako ste učinili noćni stol, polica ili birdhouse u veličini i vaša kreacija uzrokovala divljenje među ostalima, onda možete definitivno učiniti kako to učiniti, i imate svaku priliku da sami napravite krevet.

Kabinet krevet Učinite to sami

2. Alat. Trebate kutak, razinu, rulet, ravnalo, olovku stolarije, vidio s finim zubom, bušili s perforatorom. Odvijači, kliješta, stezaljke, ključevi, datoteka, brušenje papira, sodozhnitsky nož, bušilica, hacksaw za metal. Alat koji nedostaje može se kupiti, ali bez njega bez njega prilikom stvaranja sklopivog kreveta kabinet neće raditi.

3. znači (troškovi). Prije nego što počnete provoditi projekt potrebno je unaprijed izračunati troškove rada i materijala te dodavati 10 posto ukupnog iznosa za nepredviđene troškove.

Gdje početi?

Kabinet krevet Učinite to sami

Prije početka rada morate jasno definirati ukupne dimenzije dizajna i svih strukturnih elemenata budućeg kreveta. Dizajnirajte sve čvorove, elemente za pričvršćivanje, odlučite o materijalima i, što je najvažnije, s mehanizmom za podizanje ormara ormara.

Kabinet krevet Učinite to sami

U pravilu, ovaj dizajn se sastoji od tri glavna elementa: od čvrsto pričvršćene fiksne baze i sa stvarnoj mobilnom bazi krevetom s madracom, koji su spojeni zglobom.

Članak na temu: Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Kabinet krevet Učinite to sami

Ostanimo na svakom elementu točnije. Svaki od njih obavlja samo njoj svojstveno funkcijama, a pouzdanost i funkcionalnost budućeg proizvoda ovisi o ostvarivosti u pristupu provedbi elemenata.

Kabinet krevet Učinite to sami

Fiksna baza trebala bi biti dovoljno jaka samo po sebi, jer bi na odredištu trebala biti uzdržavanje ozbiljnog opterećenja, jer će se pokretni krevet i mehanizam za podizanje biti pričvršćeni na njega, a osim toga, baza treba čvrsto pričvrstiti na zid ili strop i pod. Mogućnosti za izvođenje ovog elementa kreveta mogu biti puno. Proizvođač namještaja čine osnovu uglavnom kao okvir za ormar koji je dodatno pričvršćen na zid.

Kabinet krevet Učinite to sami

Zid u ovom slučaju treba objaviti najmanje dvije opeke. Budući da je namještaj izrađen od iverice, tada u ovom dizajnu baze, opravdano je povećati vertikalne zidove baze na koje je montiran pokretni dio metalnih kutova ili kruti drveni odbor. Shemboard je previše krhki materijal da izdrži ozbiljno opterećenje, a u tako masivnom dizajnu, poput krevetnog ormarića, neće postojati snagu.

Kabinet krevet Učinite to sami

Također, baza može poslužiti kao dva vertikalna nosača potpore od jake suhe ploče ili metalnih cijevi, sigurno fiksiran u stropu i pod.

Mehanizam za podizanje je veza između statičke baze i pokretnog okvira s madracom. Opcije za njegovo izvršenje mogu biti puno, glavna stvar je da je mehanizam za podizanje kao izdržljiv i tako da je sigurno pričvršćen na druge elemente dizajna. To može biti garažna zavjesa, pin ležaj, čvrsta os koja prolazi kroz cijelu širinu kreveta i pomiče se s bočnim stijenama.

Kabinet krevet Učinite to sami

Ali sama šarka je još uvijek pola kraja, okvir s madrac bi se trebao lako ustati i fiksirati u okomitom položaju. Tu su i nekoliko opcija ovdje. Idealno za tu svrhu, plinski amortizeri (dizala) su prikladni za ovaj cilj, blokovi upletenih izvora, protuteži, koji je fiksiran na pokretnom noževnom okviru za smanjenje opterećenja tijekom podizanja. Pokretni dio mora biti što je moguće lakši kako bi se smanjilo opterećenje cijelog dizajna i mehanizam za podizanje.

Članak o temi: Dekoracija zidova s ​​leptirima radi sami iz novina i gline

Kabinet krevet Učinite to sami

Idealno za podizanje dijela, prikladan je tvornički ortopedski okvir, koji se sastoji od metalnog profila kvadratnog poprečnog presjeka i breza lamela, koji čine šperploča i savijaju na određeni način. Takav dio podizanja bit će što jednostavniji i funkcionalan.

Kabinet krevet Učinite to sami

Ortopedski okvir završen je s nogama čija se visina može podesiti na željene dimenzije. I tako da se madrac ne pomakne oko perimetra ortopedskog okvira koji trebate napraviti bočnu stranu odbora ili šperploča.

Kabinet krevet Učinite to sami

Omjer snage izvora i kotrljajući dio kreveta određen je eksperimentalnom metodom, ovisno o težini i materijalima iz kojih ste izvršili elemente strukture.

Čitaj više