Kako ostvariti obnovu tablice vlastitim rukama?

Anonim

Stari stol u kući je više od elementa atmosfere namještaja. U određenom smislu, ovo je priča, sjećanje na prece, simbol dugih godina stabilnosti domaće kuće.

Kako ostvariti obnovu tablice vlastitim rukama?

Stari stol može biti obnovljen dajući mu drugi život, a znatno štedi novac za kupnju novog tablice.

Idealan omjer između pažljive pozornosti prema povijesti vlastite vrste i potreba svakodnevne udobnosti za kućanstvo osigurava obnovu stola vlastitim rukama. Doista, ne biste trebali požuriti bacati vintage tablicu pronađenu u potkrovlju - dobar popravak je u mogućnosti udisati u dilapidativnu stavku u drugi život, štedi novac svom vlasniku, namijenjen za kupnju novog namještaja.

Možda će takav popravak također dati nove estetske senzacije za oblik neuobičajenih oblika i silueta, oduševit će ugodnom toplom teksturom od punog drveta, pročišćen od kontaminanata i slojeva zastarjelog završne obrade.

Ali prije prelaska na opis restauratorskog rada, pogledajmo, s onim što možete učiniti najviše kvalitativno.

Materijali i alati potrebni za obnovu

Za rad na obnavljanju i ažuriranju stare tablice preporučuje se kao i alati i materijali sa sljedećeg popisa:

Kako ostvariti obnovu tablice vlastitim rukama?

Ručni alati za obnovu.

  • Elektroda, bušilica na drvu;
  • skup dlijeta;
  • ravničari;
  • čekić;
  • nositelj noktiju;
  • odvijači (ravni i križarski);
  • stezaljke;
  • Lobik (ručni ili električni);
  • Kliješta i okrugle bumps;
  • hakews (na drvu i metalu);
  • montirani nož;
  • skup datoteka;
  • mjerni uređaji (ravnalo, kvadratni, rulet);
  • Osjetio liječenje;
  • set četki;
  • stolarno ljepilo;
  • Akril lak, veo.

Obnova drvenog tablice: izvršeni redoslijed operacija

Kako ostvariti obnovu tablice vlastitim rukama?

Restauracija počinje uklanjanjem starog laka i boje.

Prije nastavka s provedbom ovog plana potrebno je pažljivo ispitati cijeli stol i njezine najdraže kutove i praznine. To se radi kako bi se pravilno ocijenilo opće tehničko stanje predmeta i planirao ukupni rad.

Članak o toj temi: Pozadine japanskog stila na zidovima sobe

Gotovo bilo kakva kardinala obnova stola počinje s njegovom rastavljanjem. U pravilu, stariji je to subjekt, više njegovi dijelovi zahtijevaju ozbiljnu instrumentalnu intervenciju. U nekim slučajevima (ako je, na primjer, stol zbog vrlo dugotrajnog rada snažno preplavljen) određeni dijelovi restauracije su jednostavno besmisleni - bit će preskupo i nedjelotvorno.

Tada je bolje samo samostalno napraviti proizvod, konačno nije uspio ili naručiti pojedinosti od stručnjaka sa strane. Ako oštećenje vremena i nepravilnog skladištenja nije bilo tako destruktivno, onda bi se stari dizajn trebao pažljivo ojačati. To znači, posebice, da se na raspolaganju ne baš izdržljivi spojevi moraju povući, a visoko ispuštene artikulacije treba rastaviti, a zatim očistiti i ponovno uvrnuti ili ljepilo.

Napominje se da u namještaju jedan od najviše pogođenih vremenu komponenti, paintworks postaje.

Kako ostvariti obnovu tablice vlastitim rukama?

Lak se kreće od tablice do baze.

Stoga je često kada se stara drvena tablica ažurira, potrebno je uključiti se u laganje na staru boju (koji se može položiti u nekoliko slojeva) s površina tablice.

Ako postoje predubeni premazi ili velika područja oštećene površine, preporuča se iskoristiti bušilicu s mlaznicom u obliku metalne četke ili brusnog stroja. Nakon potpunog uklanjanja stare boje se provodi sljedeća faza pripreme.

Leži u odmašvanju pročišćenoj površini. Moguće je to učiniti, pažljivo obrisati drvene dijelove s mekom krpom, impregniranom posebnim otapalima prikladnim za ovaj premaz, alkohol ili aceton. Paralelno s brusnim papirom ili brušenjem, očigledni nedostaci su primljeni.

Međutim, solarna oštećenja (rupe, ogrebotine, čips itd.) Ne mogu se uvijek ukloniti mljevenjem. Visokokvalitetna restauracija podrazumijeva obavezna platy površine starog tablice. U isto vrijeme, nemoguće je zaboraviti da nakon potpunog sušenja kita, sve prerađene površine moraju biti dobro sprni.

Ako je moguće, poželjno je izvršiti obradu starih drvenih dijelova odvojeno, pre-lagano odspajanje tableta i dna. Kolent je još jednom minimiziran, nakon čega su obojani prikladni za namještaj i obloženi 2-3 sloja bezbojnog laka. Ova operacija se izvodi bez žurbe, s izdržavanjem svakog sloja boje i laka na njihovo potpuno sušenje.

Članak na temu: Sjedište krevet Učinite to sami - crteže i rad (video)

Kako ostvariti obnovu tablice vlastitim rukama?

Ako postoje greške, ta mjesta su uzorkovana i čvrsto pritisnute jedni drugima s stezaljkom.

Drugi dio stola - prestole - često zahtijeva više pozornosti od tableta. Nakon dugogodišnjeg rada, može imati detaljno pukotine i ozbiljne greške. Ako vlasnik takve raritiet još odluči vratiti ga, onda bi prvo trebao biti odspojen od donjih nogu s odgovarajućim alatima.

Sigurnosne stranice za daljnje povezivanje odvojenih dijelova moraju biti probušeni. Zatim, koristeći stezaljke, ovi dijelovi su čvrsto pritisnuti jedna s drugom. Ponekad za bolje pooštravanje pokrenutih dijelova, jedan drugome se može koristiti samo-preša, što je vrlo korisno u neugodnim mjestima gdje je teško ili nemoguće instalirati stezaljku.

Nakon što se ljepilo suši (nakon oko 12-15 sati), vijci za samozaštit se uklanjaju iz drvenih elemenata tablice. Na vrh stola i sadržaj se međusobno povezuju ili uz pomoć ljepila ili rukovanje uklonjivim spojem koji će biti vrlo koristan u malim stanovima.

Restauracija tablice završava lakiranjem pojedinosti drva. Ali prije toga, oni bi trebali biti otkriveni stihom. Kako bi se izbjegla pojava bušilica, bolje je napraviti komad meke pjene gume. Nakon sušenja vela, drvene površine tablice su tlo s prozirnim lakom (premaz) i lagano se tretiraju s tankom kožom.

Kako mogu obnoviti "specijalizirane" tablice?

Kada ažurirate tablice, uvijek je potrebno uzeti u obzir svoje imenovanje i mjesto gdje će biti u budućnosti:

Kako ostvariti obnovu tablice vlastitim rukama?

Dječji stol može biti ukrašen fotografijama i crtežima.

  1. Stol za djecu. Preporučuje se nakon skidanja countertops od stare boje i škripanja do zupčanika izrezivanje iz svijetlih sjajnih časopisa ili dječjih slika na njegovoj površini. Tada je sve to prekriveno s 4 sloja akrilnog laka.
  2. Obnavljanje toaletni stol. Izvorno rješenje može poslužiti kao remisija starog tablice za toaletne potrepštine ispod štanda. U sredini stola, otvor ove veličine je izrezano u sudoper u njemu, ali bez značajnih izbočina iznad površine tablice. Keramičke pločice mogu se zalijepiti na preostalo mjesto na stolu.
  3. Kuhinjski stol. Možete obojiti stari komad namještaja neke svijetle boje. Film je zalijepljen na obojenu pultu, koja, na primjer, oponašaju lijepu čipku. U isto vrijeme, film se ne može zalijepiti na stol, ali se pričvrstiti s dna s posebnim zagradama.
  4. Nadogradnja radne površine. Stari stol možete pokriti s bilo čim spektakularnim ispisom. Pozadina, oponašajući teksturu drva bilo koje vrijedne pasmine, dobro su prikladne za davanje namještaja i čvrstoće hrane. Da biste dali sastav osjećaja integriteta i završne obrade stolnih nogu, moguće je pokriti lak od drvenih tonova.
  5. Stolić za kavu. Uz ovu opciju, to će biti dobro uskladiti svijetle uzorak s geometrijskim elementima. Pozadina za njega je bolje odabrati bilo koju ne-tržišnu boju, koja se preporučuje da se primjenjuje na stolni stol na slikanje. Geometrijski uzorak se primjenjuje na suho obojenu površinu s četkom ili posebnim viskijem. Fragmenti između pruga mogu se ispuniti svijetle boje s bojama.

Članak o toj temi: Zvučna izolacija među-kata drvenih podova - izbor materijala i metode uređaja

Nekoliko korisnih savjeta za visokokvalitetnu obnovu

Kako ostvariti obnovu tablice vlastitim rukama?

Kuhinjski stol može se ponovno pojaviti u tehnici decoupage.

Ako su tablice tablice odspojene od ustrojenja, vrijedno je napomenuti unaprijed, u kojem je bila smještena određena noga. Svaka noga slijedi mjesto gdje je bilo prije popravka.

Pokrivajući tablicu bijelog temelja, morate biti spremni za činjenicu da će gotovo svi nedostaci biti vidljivi na njezinim površinama.

Kako bi se osigurala maksimalna čvrstoća za pružanje površina namještaja, lakijski premaz bi trebao imati najmanje 3 sloja napravljene bojom valjkom, 5 slojeva - slika i 10 slojeva - pamučni obrisak.

Grind drvene pultop treba biti duž drvenih vlakana. Ako to učinite preko vlakana, bit će vidljivi mali rizici na stolu.

Briga o obnovi starog namještaja vlastitim rukama, vrijedno je razmišljati o činjenici da ovaj proces nije samo prilika za spašavanje vašeg novca, ali i velike šanse da otkrijete vaš talent čarobnjak za kućni dizajn.

Čitaj više