Postupak za ugradnju dobru vrata za ulazna vrata

Anonim

Ako su dimenzije vrata uglavnom su standardne, zidovi u različitim zgradama su najrazličitiju debljinu. A vrata blokiraju obje skrorene i ulaz se sastoje samo iz platna, već i iz kutije. Širina potonje varira u mnogo manjem rasponu od debljine zidova. Dobors i PlatBorks na ulaznim vratima rješavaju ovaj problem.

Postupak za ugradnju dobru vrata za ulazna vrata

Na ulaznim vratima

Što je?

Zapravo, to je daska iz prikladnih materijalnih ploča odgovarajuće pasmine, DVP, MDF, iverice s oblogom i bez. Ohlađeni materijal se također može koristiti, na primjer, stanični, obložen s MDF listovima i tako dalje.

Imenovanje dobre ploče je preklapanje slotova, oblika između zida i okvira vrata. To je često zato što se zidovi u apartmanima ne razlikuju u savršenoj vertikalnosti. Međutim, daske mogu u potpunosti provesti funkcionalnu ulogu. Ako je debljina nagiba na vratima prevelika, standardna kutija se jednostavno ne preklapa površinu. Razumno daske su odabrane za boju i teksturu kutije i preklapaju se s otvorenom površinom.

Postupak za ugradnju dobru vrata za ulazna vrata

Prije i poslije ugradnje dobrog

Najčešće se ta operacija treba obaviti prilikom instaliranja metalnih ulaznih vrata, jer je širina otvora uvijek veća. Možete napraviti bar i sam, ali samo drveni.

Sorte dobrih letvica

Dobors i PlatBorks se proizvode u različitim veličinama - od 7 do 40 cm. Osim toga, teleskopski modeli imaju priliku povećati širinu. U velikim hipermarketima, kao što je Lerua Merlin, uvijek možete pronaći PlatBorks bilo koje veličine.

Ploče klase na proizvodnom materijalu:

  • Tree - hrast, pepeo, Wenge, još uvijek je popularan materijal, jer je vrlo lijepa, relativno pristupačna i zahvaljujući obradi - mljevenju, lakiju završiti, s antiseptičkim završetkom, odlikuje se trajnosti;

    Postupak za ugradnju dobru vrata za ulazna vrata

    Drvene doborske

  • MDF - Grabečni materijal, karakteriziran dobrom otpornošću na vlagu, koja je za ulazna vrata važna kvaliteta. Međutim, ova nekretnina snažno ovisi o kvaliteti gornjeg sloja, oponašajući hrast, trešnju, Wenge. U jeftinim verzijama su laminirani papir, koji je sam po sebi nestabilan za vodu. Kao rezultat toga, detalji gube boju mnogo brže od okvira ići na platnu;

    Postupak za ugradnju dobru vrata za ulazna vrata

    MDF DOPORTA

  • Plastika - S jedne strane, materijal se ne boji vlage i ne gubi izgled, s druge strane, nije tako dobro imitacija stabla za brkanje. Unatoč ovim plastičnim elementima su popularni jer je lako, jeftino i vrlo lako instalirati;
  • Keramički dobor na ulaznim metalima vrata su rijetka opcija, jer je namijenjena uglavnom za dizajn ulaznih vrata imitirajući kamen. Keramičke detalje su iznimno izdržljivi, otporni na habanje i vrlo lijepe. Međutim, keramika su prilično krhka, tako da instaliranje elemenata s vlastitim rukama nepoželjnim. U foto - keramičkim elementima.

Članak o temi: profil pričvršćivanja za suhozidom - metode i njihove nijanse

Po dizajnu, izazovi su podijeljeni u 2 skupine:

  • Izravno je uobičajene letvice s debljinom od 1-1,6 cm i širine od 7 do 40 cm. Lako se pričvršćuje u otvor s ljepilom ili noktima. Daske mogu biti s rubom i bez. Ova opcija je instalirana u nekoliko desetaka minuta vlastitim rukama na ulaznim vratima;
  • Teleskopske - daske se prikupljaju prema principu "šiljaka u utoru" i imaju odgovarajuće elemente na stranama. Dakle, možete zatvoriti utore bilo koje veličine i blokirati padine bilo koje širine. Oni su nešto skuplji, ali je teže uspostaviti ih.

Postupak za ugradnju dobru vrata za ulazna vrata

Dvije vrste građevina

Instaliranje pasa na ulaznim vratima

Montaža Doborsa i PlatBorks su poželjno zajedno s instalacijom okvira vrata. Međutim, to je opcionalno. Također možete odabrati elemente s ulaznim vratima ili kasnije. Širok raspon lerumumera omogućuje vam da pronađete najprikladniji materijal.

Postupak za ugradnju dobru vrata za ulazna vrata

Ravne daske su potpuno jednostavne: rupe za samo-taksiju se obavljaju, vijak trake i brtvene šavove. Instalacija teleskopskog teže.

  1. Prvo, u gotovom okviru vrata morate napraviti utore tako da možete spojiti okvir s daske.
  2. Prema konturu kutije, okvir je fiksiran s pojedinačnih traka od gipsane ploče ili šperploče.
  3. Izrežite vertikalne i horizontalne dobore prema veličini elemenata kutija.
  4. Udovi su podmazani montažnim ljepilom kako bi se osiguralo više izdržljiviji.
  5. Zatim umetnite dobrotu i očekujte dok se pripravak ljepila zamrzne.
  6. Uklonite privremeno uokvirivanje i ugradite okvir vrata u otvor. Važno je postići potpunu poravnanje. Vertikalnost bočnih padina podešava se pomoću horizontalnih podupirača i provjerite nagibom. Horizontala skakača postiže se montažnim bočnim klinovama.
  7. Montažna pjena zatvara praznine kako bi se postigla jedna razina s žbukanim zidom.
  8. Instalirajte PlatBorks i postolje.

Postupak za ugradnju dobru vrata za ulazna vrata

Ako se četvrtina ne odabire na kutiji prednjih vrata, to je teško naizmjenično naizmjenično po okviru okvira. U isto vrijeme, koristi se montažnog ljepila - primjenjuje se po porcijama svakih 100-150 mm. Kada se montažna pjena suši, pukotine će se ispuniti.

Članak o temi: Kako brzo riješiti plijesni na zidovima

Videozapis pokazuje instalaciju razbojnika na vrata ulaznog metala.

Čitaj više