Plastični strop s vlastitim rukama: Priprema i instalacija

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Poznati stranac
  • Priprema osnovnog stropa
  • Uređaj za rezanje
  • Ugradnja plastičnih ploča

U novije vrijeme nije bilo mnogo načina za završetak stropa. Razveseliti, obojiti s bez vode. Momblers se još uvijek usuđuje kazniti strop s pozadinom - i to je to. I danas postoje stropovi suspendirani, protežu se, ogledalo, vitraji, itd.

Plastični strop s vlastitim rukama: Priprema i instalacija

Stropni poklopac s plastičnim pločama Najlakši, ekonomičniji i brz metoda.

Do danas, jedan od najtraženijih, osobito među ljubiteljima s vlastitim rukama, postao je strop od plastike. Takva popularnost je zbog činjenice da je vrlo jednostavno napraviti plastičnu stropu, posebno za one koji su se morali suočiti s spuštenim stropovima, i to će samo koštati malo skuplje od stropa od gipsa.

Poznati stranac

Strogo govoreći, strop od plastike i tu je suspendirani strop.

Pričvršćena je na glavnu stropu pomoću posebnih suspenzija na okviru metalnih proizvoda ili drvenih ploča. Samo materijal za panele umjesto gipsane ploče služi polivinil kloridu, jedan od najsigurnih i bezopasnih plastičnih vrsta za zdravlje. Dovoljno je reći da je iz PVC-a, osim zidnih i stropnih panela, pakiranje je napravljeno za hranu.

Takav strop je lako napraviti vlastitim rukama, dajući mu atraktivan izgled. Neće biti vidljiva ploča šavova, osim toga, to će vam poslužiti mnogo dulje od kolege za gipsanu ploču, a skrb zahtijeva od najsuvremenije - s vremena na vrijeme kako bi uklonio prašinu iz plastike. Lako je učiniti s vlažnom krpom, jer se plastika apsolutno ne boji vode.

Prilikom odabira panela, važno je ne zbuniti i ne kupiti umjesto stropnih zidova. Iako su napravljeni od jednog materijala, ali se značajno razlikuju. Zidni paneli u usporedbi s stropnim pločama su mnogo teže što je od velike važnosti.

Članak o temi: Ljetni sustav grijanja

Ako montirajte takve ploče na stropu, dobit ćete značajno opterećenje na njegov okvir. I to je prepuno: u jednom razmaknuti dan, okvir jednostavno ne izdržati, a strop će se srušiti. A ako instalirate stropne ploče na zid, onda su deformirani s vremenom, jer je njihova mehanička čvrstoća značajno niža.

Natrag u kategoriju

Priprema osnovnog stropa

Plastični strop s vlastitim rukama: Priprema i instalacija

Vrste plastičnih ploča.

Neka takav strop od plastike vlastitim rukama nije teži od uobičajenog suspendiranog stropa od gipsane ploče. Ugradnja bilo kojeg spuštenog stropa, uklj. I plastiku, trebali biste početi s pripremom osnovnog stropa. Njegova površina treba pažljivo očistiti od samostojeće vapnene ili žbuke i obraditi površinu s anti-hvatanjem otopinom.

Onda morate voditi brigu o stropu električnom ožičenjem. Doista, u većini slučajeva, svjetiljke i lusteri će biti pričvršćeni na strop. Prije montaže stropa morate pričvrstiti žice i barem ih donijeti na prekidač. Žice nužno moraju biti sigurne izolirati. S prilozima za struju su opasne, pa ako nemate dovoljno iskustva u ovom pitanju, bolje je potražiti pomoć od stručnjaka.

Da biste samostalno montirali plastični strop, trebat će vam alat:

Plastični strop s vlastitim rukama: Priprema i instalacija

PVC ploče montažnog kruga.

  • Perforator ili električna bušilica s pobjedničkom vježbom;
  • Uštena za metal;
  • građevinski nož;
  • rulet;
  • Corolninic;
  • Jackhammer kabel;
  • razina vode;
  • Shurup.

Od materijala ne zaboravite kupiti:

  • rješenje protiv hvatanja;
  • suspenzije;
  • Dowels (svakako uzmite jedan promjer uz bušilicu koju ćete izbušiti);
  • plastične ploče;
  • stropni profili;
  • Pile.

Natrag u kategoriju

Uređaj za rezanje

Plastični strop s vlastitim rukama: Priprema i instalacija

Ugradnja plastičnih stropova.

Okvir za plastični strop može se izraditi od obje drvene tračnice i profil metalnog vodiča. Također je poželjno je drugoj opciji, budući da je metal manje sklon promjeni u svojoj veličini pod utjecajem temperature i vlage.

Morate odlučiti unaprijed, za koju udaljenost ćete smanjiti ploču. U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir dubinu svojih svjetiljki - uglavnom od 5 do 10 cm. Odlučivanje s visinom, morate instalirati i popraviti profile vodiča strogo horizontalno. Bolje je ne žuriti ovdje i odbiti cijelo vrijeme. Inače, poštovanje i instaliranje pogrešnog profila, nećete ostaviti još jedan izlaz, kako napraviti stropnu kosu, koja će odmah žuriti u oči.

Članak o temi: Suradnja drvenih sjenila

Od osnovnog stropa u uglovima jednog od zidova mjeri se dolje na željenoj udaljenosti. Važno je da su označene oznake na istoj razini, stoga provjerite njihovu lokaciju pomoću razine vode. Tada su ove dvije oznake pomoću kabela spojene na jednu horizontalnu.

Umrli ste iz horizontala iza orijentira, morate potrošiti iste linije kroz perimetar sobe, provjeravati ih pomoću razine. Bit će horizontalna ravnina kako bi strop učinio glatkom.

Sljedeći korak u postrojenju bit će instalacija profila metalnih vodiča na označene granice. Profili su fiksirani izravno na zid, izbušeni u njemu perforator ili bušilica, koristeći plastične kotke i pocinčani vijci za pričvršćivanje.

Da bi se ne slomili horizontalni prilikom pričvršćivanja profila, kraj neograničenog profila postavljen je na kraj pričvršćenog, a drugi kraj je strogo miješan na oznaku, a profil je pričvršćen duž cijele duljine do zida ,

Nakon što ste završili s instalacijskim profilom na zidovima, morate instalirati profil i na samom stropu. Da biste to učinili, na stropu uz smjer ugradnje stropnog profila, morate popraviti izravne suspenzije u koracima od 50-60 cm. Suspenzije se moraju strogo fiksirati po ravnoj liniji tako što ga pretuče s bojom kabel. Stropni profili su pričvršćeni na te suspenzije, a vodilice profile fiksirane na zidovima su složeni. Uz tako suspendirani stropni dizajn, ne postoji opasnost da će jednog dana pasti na glavu.

Natrag u kategoriju

Ugradnja plastičnih ploča

Ugradnja plastičnih panela uvijek počinje od udaljenog ruba sobe. Vrlo je važno prije instalacije i pričvršćivanja ploče za uklanjanje zaštitnog filma iz njega. Prva ploča je instalirana izravno na zid. Ako je duljina panela potrebnija, onda se mora obrezati običnim hakepom metala. Mjesto usjeva mora se očistiti brusni papir ili abrazivna mreža. Panel s posebnim vijcima za samo-tapkanje, tzv. Klopov, sigurno pričvršćen na strop i njezine ciljeve - do profila vodiča.

Članak o temi: Obnova starih vrata vlastitim rukama: Učinkovita metoda ažuriranja

Kada instalirate plastične stropne ploče, morate biti iznimno prikupljeni i uredni. PVC sam sama nije jako izdržljiv materijal. Ako ste previše zategnuti vijkom samo-tapkanja, PVC može reagirati na ovaj izgled oko mjesta pričvršćivanja malih pukotina, što će značajno smanjiti pouzdanost vezanosti.

Druga ploča je priključena na prvo uz pomoć posebnog spoja žlijeb. I baš kao i prvi, priključen na profile uz pomoć samo-tapkanje vijaka. Na taj način, naizmjenično povezivanje i fiksiranje svih ploča, montiran je strop od plastike. Posljednja ploča vjerojatno će biti šira od preostalog prostora, tako da je obično tijekom cijele duljine morate smanjiti na željenoj širini.

Ovaj trenutak je jedan od najtežih i najprikladnijih u svim instalaciji: morate stati na posljednju ploču u širini tako da samo koristi profil vodiča i žlijeb od pretposljednjeg panela. S takvim dizajnom, ako je potrebno, plastični strop se može lako demontirati.

Cijela montaža plastičnih stropa teškoća za one koji mogu podnijeti alat ne predstavljaju. Zapravo, sama instalacijski proces je dizajner, za skupštinu koje posebne profesionalne vještine nisu potrebne, dovoljno je imati ogromnu želju i imati veliku maržu strpljenja. I kao nagrada dobivate lijep i udoban strop iznad vaše glave, koji je vjeran istini će vam poslužiti mnogo godina.

Čitaj više