Zamjena brtvene gume za zatvaranje vrata hladnjaka

Anonim

Hladnjak je agregat, dizajniran za dugotrajnu uporabu, ali to ne isključuje prilično brzo trošenje detalja malih. Predstavnik ove kategorije je pečat. Postoji takav element u uređajima bilo koje tvrtke - Atlant, Stinol, Indesit.

Zašto trebamo brtvenu gumu

Rashladna komora osigurava sigurnost proizvoda podržavajući konstantnu temperaturu u + 5- + 7 C, ali za to je potrebno postići nepropusnost fotoaparata. Posljednji i pruža čvrsto zatvaranje krila.

Zamjena brtvene gume za zatvaranje vrata hladnjaka

Mjesto gume na vratima hladnjaka

Međutim, materijal iz kojeg se proizvodi hladnjače. Ne mogu pružiti gustu susjednu. Ispravite situaciju ugradnjom pečata. Zapravo, to je gumena traka dovoljne elastičnosti i gustoće koja je fiksirana duž perimetra vrata. Gumene preše pri zatvaranju i ispunjavaju jaz između krila i tijela, čime se osigurava nepropusnost.

Nažalost, brtvena guma za vrata hladnjaka je element sklon brzom trošenju, jer je podvrgnut deformacijama svaki put kada se otvore vrata.

Zamjena brtvene gume za zatvaranje vrata hladnjaka

Česta otvaranja vrata nose gumu

Vrsta kvara

Otkrivanje ove vrste sloma nije tako jednostavno. Povreda čvrstoće samo po sebi ima sljedeće značajke:

  • Povećajte temperaturu u odjeljcima;
  • Izgled zemlje na stražnjem zidu hladnjaka;
  • Led se povećava na vratima zamrzivača;
  • pojavu vodnih ili kondenzatnih lica;
  • Vidljivo ili opipljivo labavo stajanje krila u slučaju.

Razlozi za nepropusnost mogu biti donekle. Je li povezan s elastičnim za brtvljenje i da li se ne mora zamijeniti, prkosiv.

Zamjena brtvene gume za zatvaranje vrata hladnjaka

Izgled nemjer na stražnji zid hladnjaka

Postupak djelovanja istih modela modela Indesitisa, Atlant ili stynol, kao karakter i postavljanje promatračke gume za svakoga je isti:

  • Obični list papira se nalazi između vrata i kućišta;
  • Zatvorite krilu tako da fragment lista ostaje vani;
  • Pokušajte povući list bez otvaranja krila. Ako se vrata mogu lako, list se lako izvlači. Dakle, brtvilo je došao u zapuštenost i treba ga zamijeniti. Ako se papir ne izvuče, to znači da je sve u redu i razlog prekida u drugoj.

Članak o toj temi: Kako staviti laminat vlastitim rukama: drveni, betonski pod

Zamjena brtvene gume za zatvaranje vrata hladnjaka

Gumene trake piju

Kako odabrati brtvenu gumu

Ako je metoda osiguranja čvrstoće za sve hladnjake iste, tada oblik i mjesto brtvila mogu biti različiti. Prvi, proizvod može imati različitu debljinu, kao što se razmak između tijela i krila razlikuje. Drugo, u nekim modelima, brtvilo je instaliran u posebnom utoru. Treće, guma se može snimiti i ljepilo i samo-crtanje.

Dakle, brtvena guma nemojte pogodna za atlenske modele ili stynol. Čak i ako su odabrani proizvodi za različite modele, potrebno je točno postaviti točno kako je brtvljenje guma fiksirana na hladnjak, gdje je potrebna zamjena.

Zamjena brtvene gume za zatvaranje vrata hladnjaka

Guma za brtvljenje

Kako zamijeniti pečat

Shema djelovanja je gotovo ista za sve agregate. Štoviše, zamjena ne zahtijeva posebne vještine i može se provesti samostalno.

  • Ako je traka potpuno iscrpljena, ali samo deformirana na 1-2 mjesta, možete vratiti obrazac. Učinite to s sušilom za kosu: zagrijavanje oštećenog područja dok ne brtvljenje guma će vratiti volumen.
  • Uz veliku deformaciju, ali održavanje integriteta, također se može popraviti. Za to se brtvilo pažljivo uklanja i stavlja u spremnik s toplom vodom. Tada se desni marami, osuši i instalira na ljepilo.

Ako je vrpca u potpunosti postala neupotrebljiva, zamijenjena je.

Zamjena brtvene gume za zatvaranje vrata hladnjaka

  • Prije svega, riješite se istrošenog pečata. Za to, krila se mora ukloniti iz petlji i staviti na pod, a zatim se materijal iz žljebova ukloniti pomoću lopatice. Ako je potrebno, koristite odvijač.
  • Ako je brtvljenje guma pričvršćena na ljepilo, možete ga jednostavno odrezati.
  • Ako je proizvod fiksiran na montažnu pjenu, morat ćete koristiti dlijeto ili nož. Traka je izrezana i otvorena oko perimetra, zatim očistite lokacije za pričvršćivanje.

Zamjenjujući ga u metodama. U najjednostavnijem slučaju, ako je proizvod pričvršćen na ravnu površinu vrata, novi materijal se može jednostavno zasaditi za dvostranu traku.

  • Pouzdaniji pričvršćivanje pruža ljepilo. Da biste zamijenili pečat, koristi se superchalter, a otporan na smrzavanje, budući da je u rashladnoj komori temperatura relativno niska i uobičajeno ljepilo ne može izdržati. Na fotografiji - popravak hladnjaka.

Članak na temu: Drveni stepladder: Proizvođač to radi sami

Zamjena brtvene gume za zatvaranje vrata hladnjaka

Čitaj više