Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Anonim

Harpuni i podvodni topovi

Sigurnost na garpunu

Predstavljam vam opis najjednostavnijeg oružja za podvodni lov, to je dovoljno lako i uz dobru bitku.

Slika prikazuje rez proljeće samostrole.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Sl. jedan. Proljetna podvodna puška:

1 - harpun, 2 - rukav, 3 - vijak m3, 4 - prtljažnik, 5 - klip, 6 - borbeno proljeće, 7 - Oboyum, 8 - rukav, 9 - vijak m3, 10 - kuka, 11 - liner, 12 - proljeće Osigurač, 13 - Proljeće Sheptala, 14 - Sheptalo, 15 - Osigurač, 16 - okidač, 17 - linijski liniju, 18 - ručka, 19 - linijski namotati.

Crteži pojedinosti samouprave

Harpoon - od čelične trake od 5 mm (Serejankanac). Na jednom od njegovih ciljeva, nit m5 je izrezan i rupa za liniju se izbušena. Nakon obrade, harpun je otvrdnut. Rukavica je vodič za harpun - izvučen je od nehrđajućeg čelika ili duralumina.

Trunk je cijev od 12x1 mm. Materijal - mjed ili nehrđajući čelik. Za slobodan prolaz vode tijekom pucanja ili punjenja duž cijele površine debla, rupice 4-5 mm su presavijene u povećanju oko 10 mm. Klip je izvučen iz nehrđajućeg čelika ili duralumina.

Usput, i rukavima, a klip se može izraditi od rezova cijevi 10x2,5 mm, koji potpuno eliminira okretanje radova u proizvodnji pištolja.

Borbena proljeće je Navita od žice od 1,6 mm ATS marke. U početku, žica je zaglavljena na šipku 6 mm, koja se zatim proteže da se dobije potreban korak - 4,5 mm. Kako bi se proljetno obradilo, nije bilo ostataka deformacija, žica se mora otpustiti, koja se zagrijava na oko 300 ° C i ohladi na sobnu temperaturu. Terminal se okreće, pucketanje vruće, mora biti podešen na takav način da je njihova ravnina okomila na osi izvora.

Isječak je izrezan iz lista ili nehrđajućeg čelika debljinom od 1 mm. Rupe na bočnim površinama poželjno je piti, stavljajući odgovarajuću veličinu odgovarajuće veličine nakon savijenog obratka. To će izbjeći pogreške na mjestu rupa na desne i lijeve obraze zatvaranja. Prilikom sastavljanja, isječak je lemljeni na deblo, fokusirajući se na položaj utora.

Kuka je dizajnirana tako da zapali grašnju liniju. Izreže se od mesinga ili nehrđajućeg čelika i provodi se prema kraju debla.

Umetnite tekstolit, dizajniran je za priključivanje ravnog povratnog izvora. Slovnik se drži isječak, izvori se također drže za košuljicu. Poželjno je da se zakovice koriste čelik, kao posljednje utočište, možete koristiti konvencionalne nokte.

Springs osigurač dizajniran je za popravak osigurača u dva stabilna položaja. Materijal je čelična traka s debljinom od 0,5 mm razreda 65 g ili U10A. Pričvrstite opruge na isječak je povoljniji od svih vijaka ili zakovica.

Linija za namotavanje je komad čelične žice s debljinom od 2 mm. Jedan od njegovih ciljeva savija se u prsten, s kojim je potisak pričvršćen na okidač.

Pištolj - za podvodno lov

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Podvodni lov u rezervoarima sa složenim donjem terenom i ograničenom transparentnošću vode ima vlastite karakteristike: nema vremena za pronalaženje pištolja, ne postoji način da manevriraju. Pištolji koji su trenutno dostupni za prodaju neugodne su za takve uvjete. Poželjni su podvodni pištolji. Od poznatih vrsta takvog oružja, najprikladnije - kapsule. Njihova glavna prednost je da kada snimanja u harpunu postoji zamah u nekoliko stotina kilograma, za razliku od pušaka drugih sustava, gdje napor harpuna ne prelazi desetke kilograma. Prema tome, harpunovljeve brzine. Prednosti pištolja kapsula uključuju lakoću punjenja.

Želim predložiti ljubitelje "podvodnog lova" dizajn takve kapsule pištolj. S njim sam uspješno lovio oko tri godine na jezerima, rezervoarima Rusije i blizu u inozemstvu.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Sl. jedan. Izgradnja podvodne kapsule pištolj:

1 - Harpoon (čelik 50 ili 12x18n10t), 2 - prtljažnik (T8X1,5 cijev, čelik 12x18N10T), 3 - Mushka (D16A), 4 - Harpoon-Lin (Chron), 5 - Vid (D16T), 6 - Kazennik ( Čelični 12x18N10T), 7 i 11 - cilindrični igle, 8 - vijčani osi (čelika 12x18N10T), 9 - držač (čelik 12x18N10T), 10 - umetak (čelik 12x18n10t), 12 - kapsul "chewelo", 13 - extractor kamp (čelik 40x), 14 - preklop (čelik 12x18N10T), 15 - vrh bubnjara (čelik 12x18n10t), 16 - bubnjar (T8X1 cijev, čelik 12x18N10T), 17 i 23 - osovina (čelika 12x18n10t), 18 - bubnjarski čip, 2 računala. (čelika 12x18n10t), 19 - liner (čelik 12x18n10t), 20 - okidač (D16T), 21 - osovina (čelik 12x18n10t), 22 - šapnuo (čelik 12x18n10t), 24 - bitka izvora (žica II-1), 25 - vozač Vodič (T10x1 cijev. Čelik 12x18N10T), 26, 29, 33, 34, 41, 44, 45, 53, 55 - vijak M4, 27 - Srednja ploča ručke (TEXTULIT, S - 5 mm), 28 - zakovica (čelik 4 mm), 30 - čip brave, 2 kom. (Čelika 12x18n10t), 31 - proljeće stezaljke (žica II-1), 32-os (čelika 12x18N10T), 35, 40, 43, 46, 52, 54, 56 - zakovica (aluminijska žica), 36 - osigurač čip , 2 računala. (čelik 12x18sh0t), 37 - osigurač (čelik 12x18N10T), 38, 48, 50, 51 - osi (čelik 12x18n10t), 39 - osigurač opruga (žica II - 0,5), 42 - vanjska ploča ručke (TEXTLITE S - 5 mm) ), 47 - resetiranje linijskih linija (čelika 12x18H10T), 49 - povratna opruga (žica II - 0,3).

Članak o temi: Trajni balkon: Metalni okvir i njegove karakteristike

Slika 1 prikazuje puni rez pištolja. Po dizaci, to je pražnjenje. Trup je pritisnut u mjesto održavanja i dodatno fiksirano s igle. Na prtljažniku su pričvršćeni vijci i lete. Na dnu potonjeg nalazi se kuka s rupom za liniju.

U optuženoj državi, Kazennik se nalazi između obraza greške i održava se u tom položaju kroz zasun kroz košuljicu. Potonji je povezan s zakovicama. Držač se drži u ekstremnom položaju proljeća pričvršćenog na os.

Unutar ručke koja se sastoji od tri tekstualne ploče s debljinom od 5 mm, smješten je mehanizam udarce.

Šok mehanizam se sastoji od bubnjara s vrhom, oblogom i čipovima, kao i od bubnjara vodiča, ojačanog na ručici s vijkom. Za prolaz vode u trenutku pucanja na stranama vodiča 2-3 mm rupe.

Okidač se koristi za popravak bubnjara u žičanom stanju i resetiranje Len u vrijeme snimanja. Okidač i šapne nalaze se na osima pritisnutim u donju ploču ručke i međusobno povezane. Trajanje i povratna opruga suspendiraju se na okidač, a drugi kraj je fiksiran s osi. Osigurač ima dva fiksna položaja. Najuspješniji čvor pištolja, po mom mišljenju, je nosač. Pos-40 do 40 lemlje. Zahvaljujući nosaču, poklopci se automatski uklanjaju iz cijevi.

Priprema pištolja u snimku. Kada je čip dodijeljen natrag zaustavljanju pod djelovanjem vlastite težine, bačva s mjestom će se okrenuti oko 90 ° oko osi. Sljedeći je bubnjar. Okidač se stavlja na osigurač. Nakon umetanja polovice kapsule u deblo, mjesto okreće oko osi. U isto vrijeme, kape će biti u potpunosti uključene u cijev, a njegova baza će biti između mane i proteza nosača. Lin rana između kukičanih muha i povlačenja.

Za snimka morate ukloniti okidač iz osigurača i kliknuti na njega. U isto vrijeme, Lin se resetira i bubnjar se spušta. Nakon snimanja trebala bismo vagati bubnjara, staviti okidač na osigurač, s palcem lijevom rukom da se čip dok drška ne zaustavi, i okrenuti upetost iste ruke oko osi. Zbog brkova, kapkul se nalazi iz cijevi.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Sl. 2. Uređaj za spremnik za podvodni pištolj:

1 - Capsul "Zhevora", 2 - poliklorvinil T3x0.5, 3 - ljepilo BF-88, 4 - poliklorvinil turneja T4, 5 - crni prah "medvjed", 6 - papir divlji prah.

Korištenje "Chiwelous" kapsule osigurava snimanje do tri metra. Za izolaciju iz vode, kapsul se pre-razmazuje s plastencima ili parafinom. Korištenje spremnika (sl. 2) omogućuje vam da povećate raspon snimanja do 10 m ovisno o dozi praška. Kada koristite ovaj uložak, preporučljivo je primijeniti bačvu s debljim zidovima i većom duljinom. Duga harpuna će vam omogućiti da snimite više vida. Savjet harpuna mora biti simetričan s obzirom na njegovu os, jer čak i manje odstupanje od simetrije dovodi do zakrivljenosti putanja leta harpuna.

Članak na temu: Popravak drvenih prozora s dvostrukim prozorima s vlastitim rukama (fotografija i video)

Crteži montaže:

Crtanje 1 crtež 2

Bonus na temelju Rishgun.sb.ru:

Svi materijali koji su ovdje prikazani odnose se samo na samoprotivo oružje za podvodno lov. U bilježenjima na članke označeno je odakle je uzet (autor ili izdanje) i materijal sadržan - sheme, crteži, itd. I TP, kao i moji mali komentari na dizajnu ili sadržaju. Nadam se da ćete ovdje pronaći korisne informacije.

Hidropneumatske puške

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška Igor Ivshina

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška "meta" (Vladimir Matvienko) Kijev Opis gradnje, crteža, shema.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška (ADREY FALEEV) , Crtanje, opis, "poučna povijest" stvaranja pištolja :)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška (sportaš podmornica ≈48.77) , Prilično originalni dizajn puške. Sam dizajn je, naravno, da se ne može podliježiti (još uvijek 21 stoljeća u dvorištu), ali možete naučiti mnogo zanimljivih stvari. Posebno, samoljepljive lisice na klip. Iako, koliko ja znam, trebali bi biti raspoređeni jedni prema drugima ... ali to su detalji .. :)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška (atletičar podmornica ≈86.99,) , Dobar dizajn puške, vrlo zamišljen, uravnotežen i najvažnije jednostavan. Dobru uzorak slijediti. (Pogotovo ako uživate u svim vrstama smeća sustava spool i donesite spust na um ...). Važno je napomenuti da u pravilu svi domene to ponovite. Preporuči.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška s pokretnom bačvom (atletičar br. 87.99) , Možda najpoznatija shema (i u isto vrijeme, nitko se ne ponavlja :)). Važno je napomenuti da je sasvim inteligentno opisano izračune i načela rada hidropneuma i mnogi dijelovi i čvorovi potpuno nisu promišljeni. Iako je možda previše strogo procijenjen ... prošlo stoljeće svejedno ...

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska rouge (humter) , Zanimljiv dizajn okidača s minimalnim tečajem i silom spuštanja. Vrlo ugodno kad snimate grad. Inače, vrlo jednostavan dizajn. Samo standardni materijali. Ova puška je logičan razvoj (i naizgled završetak) od prethodnih 4 ili 5 dizajna (opisani neće biti za nedostatke, školjke ili se jednostavno ponašalo :)) Preporučujem općenito! Od mojega, to je do sada najbolji dizajn !!!

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska rouge (humter) Prikazuju se puška, opisane grake koje se ne preporučuju. Najzanimljiviji detalj.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatski rouge "Aquatex" (stranica proizvođača) , Daje se samo fotografija pištolja i opis mehanizma okidača. Plus moje komentare :)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska rouge ili "naš odgovor Aquatex" (Hanter) , Daljnji razvoj mog hidropneuma. U mehanizmu okidača koristi hidraulički. Napor spuštanja je manji. Shot Sharp, Snažan .. Općenito bez kočnica .. :)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hydra, ili ne granica savršenstva (Hanter) Daljnji razvoj "Hydra". Gotovo sve detalje su se promijenile. Promjene su usmjerene na pojednostavljenje i ublažavanje dizajna.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska rouge (Alexey Zverev / Boris vasilyev) Predstavljena hidropneumatska puška prilično originalnog dizajna. Ima snažnu borbu i svjetlosnu naknadu. Klipni čvor je izvorno riješen - samo jedna kvalitativno tretirana površina.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška ravno protoka (Yuri Budash) Još jedna varijacija na temu hidropneumum. Samo jedna kvalitativno tretirana cijev, jednostavno, sigurno, dostupno. Preporučuje se za studij :)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška (A.stpanov, i.nikolsky. Poslano Vladimir Finchik i Dmitrij Skvortsov) Hidropneumatska puška s pumpom. Power Fight, jednostavno punjenje ... što je još potrebno za sreću. Detalji bi i dalje bili lakši ...

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Hidropneumatska puška (Hanter) Hidropneumatska puška. Power Fight, male dimenzije ... Ova puška služila je kao prototip za moj prvi.

Pneumatski oružje

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

"Argument" iz Riga (Yuri)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski pištolj s prednje kukom. (Hanter)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski pištolj Mač , (Hanter)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Povijest proizvodnje Zelinki , (Zlatni orao)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Morska puška (Kormman Eugene) Fotografije Opis ...

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška "Bison" , Fotografije Opis ...

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska Ruzhya (Alexander Sicola) , Prikazuju se sheme puške, čvorovi i njihove mogućnosti. Fotografije gotovih proizvoda. Opisane su načela rada, glavne grablje, opcije izvršenja. Vrlo detaljan i kvalitetan ukras, detalj. Gotovo da nema detalja ostavljen bez nadzora! To mi daje ovaj članak će biti hit i vrsta udžbenika na domaćem domaću. PREPORUČI !!! Ovdje! Samo bez komentara! ..

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski ruzho s prednje kukom (humter) , Najčešći pneumatski prostirci. Neobično samo njegova zamjena :) Na ovoj pušci, takve odluke su testirane kao okidač s donjem osi! Tvornički download ventil !! Klinasto podrijetlo koje ne mijenja napore spuštanja ovisno o injekciji !!! ... usput, još uvijek uplašim ljude ... i ponekad ću pucati ribu ... Općenito, to imam rezervnu :) Usput, postoji čak i hidraulička ulja! Rad: O.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski ruzho s kukom za klip (humter) Zanimljiv dizajn okidača, s minimalnim naporom spuštanja, neovisno o injekciji, kao i hidraulični rotor u ugovorni rukav. U suprotnom, sve je obično. U vrijeme pisanja članka, Rouge je u fazi skupštine.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski Ruzho Zelinsky (Crystal Grotto + Aquatex) , Prikazana je shema puške (iako ne razumije nichrom :) i shemu njegova rada. Prilično zanimljiv dizajn nije baš tradicionalan i istovremeno vrlo originalan. Ali komplicirano.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatske prostirke zelinskog sustava. (Alexery Zolotov, poslao je Alexander Sicola) , Učitavanje sheme puške. Vrlo detaljno. Crteži su dostupni, vrlo detaljni, visokokvalitetni. Praktično, možete nositi struju.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski prostirki Zelinsky. (Hanter) , Što unutar ili trezvene procjene. (Članak je dupliciran u odjeljku "Tvorničko oružje")

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška s kukom za klip (...) Prilično jednostavan i zanimljiv dizajn pneumatske puške.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška s prednje kukom (...) Još jedan jednostavan dizajn pneumatskog pištolja s prednjom kukom.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška s kukom za klip (...) Pa, ovaj pištolj je lakše na moje samo nigdje ... Ne, tu je - RPP-2 ... eh ... ako je tako ...

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška s prednje kukom (...) Pištolj s vrlo zanimljivim klinom. Vrlo slično rudniku, moja trenutna "povlačenja" i to "gura" ...

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Titanium Pneumats iz Petra (Hanter) Foto izvješće. Pištolji su prikazani, pokazalo se da, gdje, odakle, kako. Čišćenje, detalj. Jednostavna i zanimljiva rješenja.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška (Hanter) Ili naš pristup morskom lovu ... na normalnom ...

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška (humter) s prednjom kukom. Samo dobra sačmarica. Zanimljiva verzija prvog plana.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška (humter) ili ratno pneumatska remena. Lakše je, dobro, samo nigdje.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska ne-osvijetljena puška (Vladimir, Soči) Vrlo jednostavan pneumatski pištolj. Ne zahtijeva točnu opremu i vrlo je dostupna ponavljanju.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska ne-osvijetljena puška Vlanika (Hanter) Pregled dizajna i izvršenja (... "Što unutar ili trezve rezultate" ...)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski pištolj, ili gdje ima "pirometar" noge (humter) , Pištolj je mnogo stariji od "pirometra", koju je napravio osoba za sebe, ali sličnost dizajna je jednostavno nevjerojatna.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski pištolj za podvodni lov. (Objavljeno u časopisu "Atlete podmornica". B.M. Klimenko) Pneumatski konzumirajući pištolj radi na C2 ili komprimiranom zraku. Shema redukcije. Podesivu snagu bitke.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška s laganim sustavom za punjenje (OLEG / Krim4ak) , Opis Pneumatska puška s hidrauličnim sustavom koji vam omogućuje da puni pušku čak i dijete.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Rubya Remizor Vadim Lvovich Gdonetsk (kristalno špilje www.fishhunter.kiev.ua) , Pištolji iste razine s oružjem Zelinskog i A.Sikalom. Najisplativija kvaliteta performansi i promišljena, depodni dizajn. Gledajući takav "domaći", razumijete siromaštvo uvoz i uvrtanje u rubu ... :)

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška (Hanter) , S kukom za klip i stražnje ruke.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatska puška (Ermolenko Sergey) , Za lov na more u Krim. OCH zanimljiv dizajn pištolja za lov na žalbe.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Domaći podvodni pištolj. (Maxim Golovin) , Vrlo kompaktna puška. Okidač je izgrađen na načelu pisanog autor u članku "Cangovy okidač".

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Rocketlauncher za podvodni lov. (Hanter) , Vrlo originalna puška. Čini kako se smiješiti i misliti.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski podvodni pištolj. (Hanter). Stara i vrlo dobro napravljena puška. Unatoč godinama, vrlo dobro funkcionalno. To je učinjeno jasno s dušom.

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Pneumatski pištolj. S okidačem ventila i pokretnom bačvom. (Utičnica) , Vrlo zanimljiv dizajn puške izgrađen na temelju Zelinsky sheme. Kvaliteta proizvodnje i završne obrade će dati izglede za mnoge tvorničke puške.

Članak na temu: Kako napraviti svjetiljke iz šalica to učiniti sami

Ostali pištolji

Harpuni i podvodni topovi to čine sami

Vakuumski podvodni pištolj (objavljen u časopisu "Sportaš podmornica" .69) Najjednostavniji dizajn podvodnog pištolja koji djeluje zbog vakuuma.

Čitaj više