Primjena i obrti od suhih listova za djecu na temu "jesen" s fotografijom

Anonim

Osušeno lišće stabala je izvrstan prirodni materijal za implementaciju različitih kreativnih ideja na temu "jesen". Proizvodnja aplikacija je zabavan način organiziranja slobodnog vremena vašeg djeteta zanimljiv je i koristi. Postoje različite tehnike za stvaranje aplikacija. Predlažemo da neke od njih smatramo. Ali u praksi, primjenjujući neke tehnologije i samo malo povlačenje iz izvornih pravila, možete stvoriti nešto jedinstveno i doista zanimljivo. Pripremili smo izbor korisnih savjeta tako da su vaše slike jedinstvene. U ovom članku ćete naučiti kako napraviti aplikacije i obrt od suhog lišća.

Jedna od najlakših vrsta aplikacija smatra se aplikacijom koja koristi grafičke crteže. Ova tehnologija je lako izvršiti s predškolskom djecom. Što trebamo? Prije svega, ovo je osnova. Da biste to učinili, možete koristiti i bijele listove formata A4 i obojenog papira ili kartona. Suština ove metode je vrlo jednostavna. Položava se list koji pripada bilo kojem prekrasnom stablu. Svi ostali elementi su na vlastitu. Na fotografiji odozgo, žuti list breze postao je nevjerojatno slatka stvorenje. Glavna stvar je pokazati maštu.

Možete koristiti ne samo olovke za boje ili voska za teksturu.

Primjena i obrt od suhih listova za djecu na temu

Primjena i obrt od suhih listova za djecu na temu

Ježa i jesenska šuma

Vrlo uobičajeno obrt iz jesenskih listova za djecu je ježa. Za svoju proizvodnju, mogu se koristiti i javorski listovi i lišće bilo kojeg drugog stabla. Vjerojatno najvažnija faza u stvaranju slika uz pomoć ove tehnike je prava zbirka potrebnog materijala: obradak i sušenje. Obično se posjećuju parkovi i druga mjesta odmora. Lišće za obrt bolje je koristiti novo prikupljene, jer će se previše osušeni lišće raspasti, a sastav će biti kratkotrajan. Postoje dvije glavne lišće hrđanja tehnologije:

  1. Stavite svaki list odvojeno između stranica stare knjige;
  2. Temeljito pokušajte svaki list koji je položen između dvije listove papira, toplog željeza.

Članak o toj temi: Popis skraćene oznake tkanine u abecednom redu (tablica)

Odaberite način na koji želite više.

Primjena i obrt od suhih listova za djecu na temu

Osim pripremljenih jesenskih listova, trebat će vam i karton ili bijeli papir, PVA ljepilo, markeri.

Da biste stvorili aplikaciju, morate nacrtati obris ježa za stvaranje temelje. Učinite to bolja jednostavna olovka. Zatim uzimamo unaprijed pripremljene letke različitih stabala (svjetliji, bolji) i stavite ih jedan na jedan kao igla. Gornje će nacrtati olovku s smeđem. Ovdje je tako slatka šumski stanovnik s nama (vidi sliku ispod).

Primjena i obrt od suhih listova za djecu na temu

Razmišljajući o tome koja tema odabrati za proizvodnju aplikacija od suhog lišća, jesenska šuma je vrlo popularna.

Da bismo stvorili takav obrt, trebat će nam pripremljene ploče, PVA ljepilo, skup markera, kartona.

Na kartonu nacrtajte konture kuće i debla budućih stabala. Da bi organizirala našu kuću, silueta mora biti izrezana od lišća. Šuma će stvoriti, lijepiti suhe letce od mjedi jedan na drugoj. Ovdje je takav jesenski krajolik može se dobiti prianjanjem prilično malo napora.

Primjena i obrt od suhih listova za djecu na temu

Da biste dobili daleko od predložaka i monotonije, možete kombinirati različite tehnike u jednom plovilu. Koristeći sušeno lišće, cvijeće i grafičke tehnike, možete dobiti tako divan stemit.

Primjena i obrt od suhih listova za djecu na temu

Outlovan

Postoji vrlo zanimljiva tehnologija za proizvodnju Applique. Da biste to učinili, morate mljeti sušene lišće u malu mrlju. Umjesto mrvica od lišća, možete koristiti čaj. Suhi listovi različitih boja i drveća su izvrsni materijal za proizvodnju aplikacija. Primjenjuje se sljedeća tehnologija:

  1. Listovi su dobro osušeni;
  2. Na listu papira s crtežom olovkom;
  3. Razmazati ga s tankim slojem PVA ljepila;
  4. Onda pospite mrvicom lišća.

Ako niste sigurni da su listovi za proizvodnju mrvica dovoljno, možete koristiti mikrovalnu pećnicu. Ova tehnika je prikladnija za djecu školske dobi, jer je potrebno dobar razvoj pokretljivosti.

Članak na temu: Polimerna igračke to učiniti s vlastitim rukama: master klasa s fotografijom

Primjena i obrt od suhih listova za djecu na temu

Umjesto četke

Koristeći jesen lišće možete stvoriti lijepe remek-djela. Da biste to učinili, nemojte odabrati oštećenu listu, na njega appline watercolor boju, stavite na bijeli list papira i pritisnite ubrus. I ovdje je veliki rezultat - naš letak utisnut na letku.

Primjena i obrt od suhih listova za djecu na temu

Možete napraviti otiske lijepih teksturiranih listova pomoću voštanih olovaka. Da biste to učinili, stavite letak za olakšanje pod bijelom listom papira i olovke voska, ne mnogo pritisnute na njih, moždani papir. Prekrasan obris jesenskog lista ostaje na listu. Stvaranje prekrasne aplikacije s djetetom, možete organizirati cijelu obiteljsku galeriju slika ili organizirati prezentaciju.

Video na temu

Čitaj više