Puknut plastični prozor: razlozi popravak

Anonim

Tehnički napredak ne stoji još uvijek. Nova i moderna, istaknuta visoka kvaliteta došla je zamijeniti prozore od drva. Plastični prozori osvojili su veliku popularnost među stanovništvom. Oni imaju izvrsnu izolaciju buke, stezanje, nepretenciozni u skrbi. Prozori plastike služe uređenju stana ili bilo koje druge sobe. Zauvijek ćete se riješiti nacrta i ulične buke. Prozori vašeg stana uvijek će biti čisti i transparentni. Ali što ako primijetite da je staklo napuklo u dvostrukoj oštrici?

Puknut plastični prozor: razlozi popravak

Plastični prozori danas, vrlo čest fenomen koji su predmeti napisani u časopisima, novinama, na internetu.

Možete nazvati profesionalce i brzo će popraviti vaš prozor. Ali možete se pokušati riješiti pukotine na dvostrukoj glaziranju. Da bi se popravio plastični prozor, potrebno je najprije naučiti kako se proizvode, kakav dizajn imaju i zašto se mogu pojaviti pukotina na dvostrukom staklu.

Dizajn stakleni paket

Puknut plastični prozor: razlozi popravak

Ako je ručka plastične prozore postala neupotrebljiva, napuknuta ili slomljena, mora se zamijeniti.

Strukturno stakleni prozori izgledaju ovako: dva ili više stakla i udaljeni okvir sa sušilom, sve je to pričvršćeno s unutarnjim i vanjskim brtvitima.

Za staklene prozore možete koristiti bilo koju staklo. Predstavljeni su prozor koji su posebni zahtjevi opremljeni posebnim naočalama. Sada se prozori izrađuju na prethodnim nalozima, a možete naručiti prozor od bilo kojeg stakla.

Nemojte uštedjeti na staklenim paketima. Jeftini može biti osjetljiv na zamagljivanje, kao vani, tako iznutra, a to će dovesti do smrzavanja, a možda i na njegov slom. Debljina stakla, to će biti jači prozor.

Za proizvodnju udaljenih okvira uglavnom se koriste pocinčani čelik, aluminij i ponekad plastike. Okvir je napravljen od strane šupljine unutar i ispunjen sušionicom, što sprječava zamagljenje. Postoje male difuzijske rupe na udaljenom okviru.

Članak o toj temi: Ograda iz lančane mreže učiniti sami

Dobro je izvedena toplina, što znači da je unutar staklenog paketa oblikovan most hladnoće i isključeno je zamrzavanje stakla.

Donhumidifier se koriste za sprečavanje zamagljenja i smrzavanja tijekom hladne sezone.

Najpopularniji sušilice su silikagel i molekularni sito. Vrlo često se primjenjuju zajedno.

Da biste poboljšali toplinu i zvučnu izolaciju, prostor za međusobno povezivanje je ispunjen inertnim plinovima. Guens inertnog plina, to je bolja zvučna i toplinska izolacija staklenog paketa.

Najpopularniji plinovi za popunjavanje međusobnih prostora su kripton i argon. Ponekad se koristi mješavina ovih plinova.

Jednokomorsko dvostruko stakleno staklo sastoji se od dvije čaše, dvokomane - od tri, tri komore od četiri i tako dalje.

Uzroci pukotina

Puknut plastični prozor: razlozi popravak

Ako nađete pukotinu na staklu, onda ga trebate držati transparentnim viskima i odmah se odnose na stručnjake.

Najčešći razlog za izgled pukotina na plastičnim prozorima je mehanički učinak na staklo:

  1. Visina s teškim cvjetnim loncem ili vazonom, koji često stoje na prozoru.
  2. Uzimajući smeće tijekom jakog vjetra i drugih prirodnih kataklizma.
  3. Prekomjerni napor pri zatvaranju / otvaranju.
  4. Kao rezultat unutarnjeg stakla oštećenja.

Povreda nepropusnosti dovodi do curenja plina, što je odgovorno za toplinsku izolaciju. Osim toga, to je samo ružno. Stoga, ako je plastični prozor napuknut, to bi trebalo biti hitno zamijenjeno ili popravljeno.

Ali postoje slučajevi kada vidite da je staklo napuklo bez vidljivih razloga. Zapravo, oni su.

Staklo s dvostrukim staklom može se raspršiti na sljedećim razlozima:

  1. Različit punch ili tlak.
  2. Prisilno pritisak ili udarac tijekom zatvaranja ili otvaranja.
  3. Povreda sklopa staklene jedinice od strane proizvođača.
  4. Netočno mjerenje ili nepravilna instalacija, što je dovelo do kršenja njegove geometrije.
  5. Promjena tlaka i temperature vanjskog okruženja.

S prvim razlozima trebali imati sve jasno. Razmotrite potonje blizu.

Članak o temi: Podloga za linoleum: betonski pod i drveni, pluta i juta potrebna, recenzije o oblozi, što je bolje

Prostor međusobnog povezivanja ispunjen je inertnim plinovima ili zrakom. Ovaj je dizajn potpuno zatvoren. Atmosferske opterećenja se primjenjuju na staklo: tlak i temperaturu, a to dovodi do mehaničkog stresa u staklu i pojavu formiranja objektiva.

Ako je vaše dvostruko stakleno staklo napravljeno od tankog stakla i niske kvalitete plastike, onda ne postoji ništa iznenađujuće da je vaše staklo napuklo. Kada formiranje leće, staklo se čak može dodirivati ​​u središtu staklenog paketa.

Tipično, takve pukotine imaju oblik polumjeseca i nalazi se u središtu stakla. To se događa ako proizvođač pohranjuje gotove proizvode u neugodnim prostorijama.

Popravak

Ako ste napukli čašu na plastičnom prozoru i morate ga promijeniti, onda nije potrebno pribjeći uslugama profesionalaca. Vi sebe možete popraviti.

Uklonite i izmjerite staklo koje je napuklo i kupite novu.

Za popravak staklenog paketa trebat će vam minimalni skup alata i opreme.

  1. Sječivo.
  2. Čekić.
  3. Rukavice.
  4. Nož za tiskanicu.

Stavite rukavice kako ne biste smanjili ruke. Umetnite stijene između prozora i moždanog udara, lako dodirnuti čekić preko dlijeta. Uklonite moždani udar i uklonite napuklo staklo.

Zaplijenjeni dvostruki prozori uredno poziciju na stolu, pribor za tiskanje izrezana brtva na spoju području s aluminijskom particijom. Neka bude vrlo uredno. Rezali smo brtvicu tijekom perimetra, a zatim pažljivo uklonite napuklo staklo.

Vjerojatni smo aluminijski septum s crnim brtvilom i ostavite je da se osuši 10 sati. Nakon suhe, brtvilo umjesto razmaženog stakla umetnite novi. Tada biste trebali instalirati poteze. Na početku su kratke, onda duge.

Vrijeme popravka, ako isključimo sušenje brtvila, je tri sata.

Uklonite ispravne dimenzije od razmaženog stakla na dva načina:

  1. Prvi je demontirati napuklo staklo i ukloniti veličine iz njega.
  2. Drugi je rastaviti staklo i staviti ga na radni komad i pokriti konturu, a zatim izrezati staklo.

Članak na temu: Kako je sklopivi stolica to sami?

Ako imate problema s radom plastičnog prozora, svakako popravite. Inače to može dovesti do sloma.

Ako krila s poteškoćama dođe u otvor i boli svoj donji dio, tada će se ta kvar ukloniti pomoću podmazivanja pribora, koji se nalazi oko perimetra krila.

Složeni priključci podliježu zamjeni za nove. Nova stavka može se kupiti u trgovini koja prodaje pribor.

Neke preporuke

  1. Male pukotine na staklu mogu se zatvoriti transparentnim viskima.
  2. Ako je prozor počeo propuštati, tada se taj kvar eliminira podešavanjem elemenata stezanja krila, kao i ugradnju novog brtvila.
  3. Ako su brave pogrešno instalirane i to je dovelo do prekida nepropusnosti, potrebno je jednostavno promijeniti i ispraviti brave.
  4. Da bi vam što manje moguće, situacije su se pojavile na kojima je nemoguće bez popravka, pokušati ga ispravno iskoristiti. Glatko i ravnomjerno otvorite i zatvorite prozor i pokušajte ne primijeniti fizičku snagu.

Ne možete se predvidjeti samo, nego ako postoji situacija koja zahtijeva popravak, onda dođite na njega ozbiljno. Svaki slom može se ispraviti vlastitim rukama, ako to nije proizvod za proizvodnju ili netočnu instalaciju.

Pravilno djelovanje i skrb, pravovremeni manji popravci će osigurati dugi niz godina rada na prozor.

Čitaj više