Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Anonim

Izbor za drvena vrata dvorca je lažni tip je ispravna odluka. Takve brave su vrlo jednostavne i da je za drvena vrata posebno važna, integritet prijenosa vrata ne oštećuje. Važno je odrediti dizajn i veličine brave iznad glave.

Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Cutton zemlja

Odaberite vrstu i uređaj za zaključavanje iznad glave

U većini slučajeva, nadzemne brave su instalirane bez zamjene vrata. Budući da je samo po sebi dovoljno hakiranje, tada je lažni dvorac za kriminalce lakše plijen, jer je bliže vanjskoj površini vrata. Vjeruje se da je mortize brave pouzdanije, ali kada je instaliran, pojavljuje se značajno slabljenje radnog dijela prijenosa vrata. S obzirom na to, glavni zadatak postaje pravi izbor dizajna dvorca nadzemne vrste.

Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Dizajn takve brave pruža mogućnost da ga koristi na obje strane ulaznih vrata. Izvan to radi ključ i iznutra - posebnu zakretnu zasunu, kao na fotografiji. U nekim slučajevima, sigurnosni zasun i klin ventil također se kupuju uz dvorac za fakture. Instaliranje ih je vrlo jednostavno i ne uzima mnogo vremena.

Konstruktivne sorte uređaja za brave iznad glave

Opcije su odabrane prema sljedećim kriterijima:

  • prema stupnju tajnosti;
  • u smislu otpora provale;
  • o pouzdanosti okidača.

Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Zaključavanje računa uključuje kućište u kojem je montiran mehanizam za zaključavanje, mehanizam pogonskog sustava, prednja ploča za zaključavanje i utor ispod kvadratnih riglskih. Neke brave se isporučuju s unutarnjim zasun.

Što se tiče mehanizma za zaključavanje, opcije mogu biti: suvalid ili cilindrični. Za nadzemne brave, opcija sa suwalds je bolja: u slučaju gubitka, ključ će se morati zamijeniti samo pomoću ključeva larvi, dok su Suvalde brave podložne potpunoj zamjeni.

Članak o toj temi: Proizvodnja drvenih vrata s vlastitim rukama: Video tehnologija

Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Prilikom kupnje brave, treba zapamtiti instalirana vrata u kojem se smjeru otvara i u skladu s tim stječe bravu s desnim (p) ili lijevim (L) otvaranjem.

Prilikom odabira brave iznad glave, trebate platiti nekoliko minuta i ispravan odabir zasuna. Po vašem uređaju, može biti proljetno ili strogo popravak. U prvom slučaju, aktivacija zaključavanja pokrivenosti javlja se ili zbog rotacije ključa (s vanjske strane drvenih vrata), ili okretanjem ručice (na unutarnjoj strani vrata). Vraćanje zasuna na prvobitni položaj može biti automatski ili pomoću gumba za isključivanje.

Da se ne mogu naći u neugodnom položaju, bolje je kupiti drugu opciju. Tu je, naravno, i skuplje izvršenje nadzemnih brava, u kojima je povrat zasuna na prvobitni položaj napravljen od radnog napona na mehanizam za zaključavanje. Ali za drvena ulazna vrata, to je već lišeno.

Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Kako instalirati

Prije svega, trebate odlučiti o postavljanju dvorca. Ako je brava jednostavno zamijenjena novijem, tada je ova faza razumljiva, spuštena. I samo kada "stara" površina ima neradni uvjet - oštećene fragmente lista vrata, čip, itd. - Morate zatvoriti ovo mjesto s dekorativnom daskom i promijeniti visinu instalacije. Dopušteni raspon je 1-1,5 m od razine poda.

Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Instalacija je napravljena od unutrašnjosti drvenih vrata. Kućište je pričvršćeno na vrata uz pomoć vijaka uključenih u paket kontrolne brave. U kućište se nalaze odgovarajuće rupe za montažu. Budući da se za zaključavanje kruga ne pomaknu u šupljinu weba vrata i unesite izravno u okvir za zaključavanje, a zatim prije konačne instalacije vrijedi provjeriti ispravnost i pouzdanost riglelskog moždanog udara. Da biste to učinili, postavite rupu u kućište od vrata ispod odgovarajuće utičnice.

U vezi s ujedinjenjem struktura većine nadzemnih brave, otvaranje se mora podudarati. Možda će samo morati proširiti šupljinu donekle i dlijeto (ako su novi Rigl deblji i masivni bivši).

Članak o temi: Svjetla za poravnavanje poda: Vrste i pravila o instalaciji

Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Nakon provjere pouzdanosti mehanizma za zaključavanje, zaključavanje fakture konačno je fiksna pomoću:

  • Dekorativni pokrov pod ključnom riječi - iz vanjske strane vrata,
  • Bolshoe Bar - za kutiju za vrata.

Kako bi se olakšala takva instalacija, krajevi riglela mogu se smatrati kredom kao na videu. Dobiveni dojam će dati jasnu predodžbu o traženom međusobnom rasporedu dva dijela brave iznad glave.

Čitaj više