Suspendirana stolica radi sami

Anonim

Suspendirana stolica radi sami

Stolica ovjesa uvijek je bila u potražnji među bogatim obiteljima.

Danas nije potrebno biti bogati vlasnik vikendice kako bi imao ugodan privjesak ili kauč na svojoj web-lokaciji, koja će se približiti krajobraznom dizajnu, i što je najvažnije donijeti puno zadovoljstva vlasniku.

Možete napraviti vješti stolicu vlastitim rukama. U tome nema ništa posebno teško, naravno da će vam trebati muški pomoć, ali nadam se da nećete imati nikakvih problema.

Što može napraviti stolicu ovjes s vlastitim rukama

Može se obaviti sama suspendirana stolica:

  • iz dizajna pletera;
  • iz vinove loze;
  • Suspendirana fotelja od ratana.

Ovi prirodni materijali nisu samo lijepi i ekološki prihvatljivi, ali i vrlo pouzdani.

Važno je da namještaj iz ratana

A vina vagaju vrlo malo, što pridonosi jednostavnijoj ugradnji stolice na dizajn ovjesa, pojednostavljuje vaše valjanje na stolici i daje povjerenje pouzdanosti.

Suspendirana stolica radi sami

Ako planirate stvoriti suspendiranu stolicu s vlastitim rukama iz vinove loze ili ga kupiti u trgovini, trebate obratiti posebnu pozornost na oblik, koji, po mogućnosti, treba biti polukružne, zahvaljujući kojem možete uštedjeti ravnotežu u stolici.

Suspendirana stolica radi sami

Možete postići ravnotežu na druge načine, ali morate imati određeno iskustvo, inače, u odsutnosti ravnoteže, nećete se moći opustiti dok ste u stolici.

Također, suspendirana stolica može biti izrađena od stare uredske stolice, ako imate priliku stvoriti zaobljeni metalni okvir za to, koji će biti suspendiran u svojoj gornjoj točki. Na ovaj okvir i pridružuje se stolici.

Suspendirana stolica radi sami

Suspendirana stolica-hammock je vrlo originalan i jednostavan za izvršenje. Razgovarat ćemo o tome u nastavku detaljnije.

Kako napraviti ležaljku za vješanje

Suspendirana stolica radi sami

Sve što trebate za ovjes stolicu koju su napravili vlastite ruke je fantazija, malo strpljenja, vlasništvo makrone tehnike i nekoliko jednostavnih pomoćnih materijala:

  • Metalni obruči u količini od 2 kom. Oni moraju imati drugačiji promjer, čiji je veličina nije temeljna (češnja se obruč uzima za leđa);
  • Vrlo trajan kabel (poliamid, na primjer) za tkanje. Nije bitno koja je boja, glavna stvar je imati dovoljno toga, tako da preporučujemo kupnju oko 900 metara odjednom;
  • priveznice (oko 12 metara);
  • Dvije drvene šipke;
  • Dvije kabele koje će biti potrebne za povezivanje metalnih prstenova suspendirane stolice;
  • škare;
  • rulet.

Članak o temi: 50 fotografija svjetiljke industrijskih stila

Također možete zalihe rukavice. Kako napraviti vješti stolicu, ako nemate prstenje? Obratite se svojoj radionici gdje postoji oprema za stvaranje sličnih metalnih konstrukcija.

Problem je u tome što s vlastitim rukama malo vjerojatno da ćete glatko savijati cijev, i to će morati spojiti dva kraja.

Poliamidni kabel je dobar jer se stvoreni čvorovi neće osloboditi jer se događa s mnogim drugim materijalima za tkanje košara, vaz i drugih stvari.

Za početak morate omotati obruč s kabelom, a zatim nastaviti s izradom unutarnje mreže.

Ovo je tipičan šah, koji je fiksiran ravnim čvorovima u svakoj točki "kontakta". Tako je sjedište za buduće ovjesne stolice praktički spremno.

Suspendirana stolica radi sami

Mjesta stvaranja čvorova, točnije njihov izgled, ovisit će o tome hoće li stolica imati državni udar.

Ako dođe do obnove stolice za ljuljanje, a boja osnovnih materijala varira, onda, naravno, presvlake je potrebno u estetskim svrhama.

Ako je izgled wicker dizajna suspenzija stolica je prilično prikladan, moguće je ukrasiti u svakoj ekstremnoj točki na mjestu doseženja metalnog obruča, stvaramo prekrasan čvor iz kojeg ostavljamo određenu duljinu užeta.

Nakon dna stolice je spremno, morate tkati leđa, ali prije toga, pričvrstite drugi metalni krug većeg promjera prije njega.

Možete tkati pomoću bilo kakvih uzoraka, guranje od bilo koje tehnike Macrame, ali u svakom slučaju važno je završiti sve metalne dijelove okvira s kabelom.

Pričvrstite potporne šipke potrebne uz korištenje vijaka - to će pružiti maksimalnu pouzdanost vaše suspendirane stolice vlastitim rukama.

Ako vam ova opcija ne odgovara, negdje preša, i volio bih nešto mekše, možete opremiti stolicu s jastucima.

U tom slučaju, ako se mekani dio stolice počne pogoršati, neće vam trebati izvlačenje namještaja - to će biti dovoljno da samo šali nove jastuke.

Članak o temi: komoda na balkonu s vlastitim rukama

Suspendirana stolica radi sami

Usput, opcija s jastucima je vrlo zanimljiva. Mogu imati različite dekoracije, lukove, dionice iz perli, imaju različite boje. Također možete napraviti prave presvlake za suspenzijske stolice, ali u ovom slučaju ćete morati kupiti posebnu tkaninu, po mogućnosti visokokvalitetnu koordinaciju ako se stolica testira na otvorenom. Da, i čišćenje namještaja neće biti težak proces.

Jednostavnija opcija za stvaranje pletene stolice s vlastitim rukama - kupite ogrtač na kojem će biti uzorak.

Unutarnji dio može se uzorkovati gumom od pjene, a plašt za učenje na vrhu gotovih stolica.

Jeftini, jednostavni i ljuti - čak iu slučaju vlaženja, tkanina se neće pogoršati, a oblik neće biti napravljen za posebne radne stolice, što neće reći o punom presvlaci koja će zahtijevati određene profesionalne vještine.

Suspendirana stolica radi sami

Osim toga, stolica za ovjes, "Packy" u ogrtaču, lako će razumjeti ako je potreban popravak namještaja, jer nije potrebno šivati ​​tkaninu, možete jednostavno uključiti jednu stranu s užetom koji će se lako osloboditi ako je potrebno.

Čitaj više