? Potkrovljene stepenice: vrste struktura i značajke instalacije

Anonim

U privatnim kućama izgrađenim s oskudnim krovom, postoje nužno tatične sobe. Oni mogu biti dodijeljeni tehnička uloga, ali češće u njima postoje stavovi stanova. Korisni prostor treba svima, ali kako doći u potkrovlje ako operacija nije planirana prilikom izrade projekta kuće? Možete napraviti stacionarno stubište, ali ovaj zadatak je vrlo problematičan.

Za prodaju sada, potkrovlje stepenice s otvorom i bez njega, koje se lako instaliraju u preklapanju između podova. Konstrukcije zauzimaju minimalnu količinu slobodnog prostora, funkcionalne i praktične. Zahvaljujući ovim sustavima stubišta, možete udobno doći na potkrovlje.

Potkrovlje stubište

Odabir vrste stubišta

Dizajn za podizanje potkrovlja može se instalirati izvan ili unutar kuće. Ako je u potkrovlju stambene, zatim upotrijebite drugu opciju. Ali čak i ako soba nije stambena, pristup njoj mora biti najsigurniji, prikladniji i neprimjetniji.

Za pristup potkrovlju koriste se sljedeće vrste stepenica:

  • monolitne strukture marširanja ili vijaka;
  • prijenosni u obliku stepladder ili podsilanice;
  • Ugrađena rješenja.

Izbor određenog stubišta ovisi o uvjetima djelovanja, zahtjevima za čvrstoću, od volumena prostora u preklapanju. Ako se stječe sklopivi dizajn, tada se uzimaju dimenzije proizvoda, materijal za proizvodnju.

Za stambene prostore bolje je kupiti drvena rješenja. Metalne stepenice su prikladnije u kući s modernim interijerom.

Vrste potkrovlje stepenica

Važno je obratiti pozornost na udaljenost od poda do stropa. Ako model stubišta ima veću visinu nego što je potrebno, onda je potrebno razjasniti mogućnosti podešavanja - stubište ne bi trebalo jednostavno objesiti na stropu, treba ih nadzirati na površinu poda.

Također je važna veličina otvora. Vrlo je često ograničeno na udaljenost između visina preklapanja ili ukupne dimenzije otvora u konstrukciji armiranog betona. U ovom slučaju, ako nema ograničenja, možete kupiti model što je više moguće. Ako je odabran dizajn s otvorom, potonji mora biti vrlo termički izoliran.

Nepokretan

Stacionarne monolitne stepenice na tavanu su marširanje ili vijčane strukture. Ovo je jedan od najtradicionalnijih vrsta stepenica u zgradi privatne kuće. Takva čvrsta otopina, estetska, udobna i sigurna. Ali to su masivni i skupi proizvodi koji zauzimaju puno slobodnog prostora.

Među prednostima takvih rješenja mogu se primijetiti prisutnost rukohvata, kao i zaštitne ograde. Vrlo je važno ako stariji ljudi ili djeca žive u kući.

Stacionarne stijene

Prijenosni

Ove potkrovlje stepenice nisu ništa više od ljestve i stepenice za povlačenje. Oni ne zauzimaju puno prostora, jeftinog i nakon operacije mogu se ukloniti u skladišnu prostoriju. Vrlo je jednostavno koristiti ih, ali morate shvatiti da nije uvijek prikladno koristiti stepladder i sigurno. Stubište snage primjenjuje se samo tijekom izgradnje ili popravka, kao i na Dachas.

Postoje čelični, aluminijski prijenosni i domaći, europski i kineski stepenici. Proizvodi se razlikuju po cijeni, kvaliteti, broju koraka, kao i prisutnosti dodatnih elemenata.

Prijenosna stepenica u potkrovlju

Preklapanje

Sklopno stubište kombinira prednosti prve i druge opcije, ali i ne devastabilne. Takvi modeli su sigurni, lako i jednostavno uklapaju u bilo koji interijer, omogućuju vam da uštedite prostor, jednostavan za korištenje. Demokratska cijena modela s otvorom će oduševiti, a čak se može iznenaditi.

Stubište se može izraditi od aluminijskih legura i drva. Često proizvođači kombiniraju te materijale. Drvo koristi pretežno izdržljive stijene. Dakle, potkrovlje sklopivi sustav "Faro" je izrađen od visokokvalitetnog drva crnogoričnih stijena. Ostali brandovi koriste bukovu, javor, hrast.

Sklopiv pristanište stubište

Sklopivi aluminijski stubište prikladno je kada će se stalno koristiti. Ovo stubište se odlikuje povećanim otporom na habanje, veću izdržljivost.

Sklopivi aluminijski stubište u potkrovlju

Klizav

Klizno ili uvlačenje stubište je metalni ili drveni dizajn. Može se sastojati od njihovih dva ili više dijelova. Na gornjem dijelu nalaze se vodiči za koje će donji dio ustati i pasti. Značajka kliznog / uvlačenja modela u potpunoj odsutnosti izvornih elemenata je smanjenje cijene.

Klizno stubište u potkrovlju

Klizni sustav može izdržati opterećenje do 200 kg. Drveni model uvlačenja izdržat će do 150 kg. Masa metalnih proizvoda i drvnih modela su relativno male, veličina je kompaktna, a ožujak ima blagi opseg. Budući da je uređaj jednostavan, mehanizam je izdržljiv.

Ti se modeli prvenstveno koriste u privatnoj kući s niskim stropovima. U većini slučajeva dizajn je ugrađen u otvor i izoliran.

Klizno u potkrovlju stubište

Preklapanje s opružnim mehanizmom

Sklopivi stubište s proljetnim mehanizmom - najčešći tip. Načelo njegovog rada je jednostavno. Dva mehanički čvorovi za otvaranje i zatvaranje otvora odgovaraju kvaliteti i pouzdanosti rada. Sklopivi stubiji su spojeni jedni s drugima moćne petlje s petlje za cipele ili polugu.

Cherično sklapanja stubište s proljetnim mehanizmom

Stubište se može kupiti na gotovom obliku ili učiniti sami s moći, važno je samo izračunati željenu duljinu parcela. Sklopivi mehanizam stubišta je napravljen kako bi se osiguralo nesmetan rad, kada se poklopac pomiče, a bestežinski kada se zatvara. Uz kutiju se postavlja posebna povratna opruga.

Članak o temi: Stubište na metalnom okviru: Značajke proizvodnje i obrubljenog drva

Cherično sklapanja stubište s proljetnim mehanizmom

Također su prikazani škarčani stubišta. Ovdje su koraci međusobno povezani s posebnim elementima za škare. Dizajn prilikom dizanja je presavijen na takav način da je svaka faza vrlo čvrsto jedni drugima. Kada se spuštaju stube, nosači se otkrivaju, a koraci se održavaju na prikladnom podizanju / spuštanju.

Najčešće proizvođači nude metalne proizvode. Osim toga, modeli su opremljeni udobnim rukohvatima.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Među ostalim važnim prednosti su visoka sigurnost požara, kao i snaga. Model je u stanju izdržati do 200 kg težine. Ova rješenja su kompaktnija - stubište se distribuira u ravnoj liniji, a dodatni prostor nije potreban neposredno uz otvor.

Teleskopski

Teleskopski sustav nije osobito popularan na domaćem tržištu, ali u Europi takve stepenice su u velikoj potražnji. Glavni materijal je aluminij. Stubište se sastavljeno od pojedinačnih šupljih cijevi, u presavijenom obliku, pozornica se može vrlo čvrsto uklopiti na drugu, a u odmorenom obliku se sigurno fiksira.

Bočne stijenke formiraju šuplje cijevi smještene na većem promjeru do manjeg. U procesu preklapanja, bočni elementi se dodaju jedni drugima.

Teleskopsko stubište u potkrovlju

Minus je da teleskopski dizajn ima granicu opterećenja - nije dizajniran za veću težinu, kao i sustav nije opremljen rukohvatima za praktičnu podizanje. Stubište se također ne razlikuje.

Teleskopsko stubište u presavijeni oblik ima kompaktnu veličinu - takav model se može lako integrirati u preklapanje. Također postoje strukture drva, ali takvi proizvodi se ne razlikuju u određenoj snazi, stoga se manje primjenjuju.

Teleskopsko potkrovlje stubište

Pojednostavljene stepenice

Ovi dizajni nisu skriveni iza šahta potkrovlja, ali se lako skrivaju u kutu ili za bilo koji unutarnji ukras. Ovo je rijetka vrsta potkrovlje stepenice. Sastoje se od dva ili više dijelova povezanih petljama, i presaviti na principu knjige - dio ljestava je presavijen i kompetentno se naslonjen na zid.

Jednostavno sklopljivo stubište u potkrovlju

U videu: pregled supenica i savjeta o izboru.

Odabir materijala

U proizvodnji stuba u potkrovlju, proizvođači koriste različite materijale. To je pretežno aluminij i njegove legure, prirodno drvo, kao i čelik. Izbor jednog ili drugog materijala ovisi o vrsti stubišta, kao i od odredišta - je li proizvod za sobu ili za ulicu.

Drveni

Drvena ljestvica je najčešća i pristupačna opcija. Ako se potkrovlje u privatnoj kući ne tako često primjenjuje, možete kupiti najjeftinije proizvode - stepenice za povlačenje. Ako je ulaz lijepo uređen ili je potrebno stubište za ulicu, tada se odneseni drugi zahtjevi - drvo ne bi trebalo biti uronjeno, proširenje nakon nekoliko godina uporabe.

Stacionarne stepenice na potkrovlju drva

Pasmine stabala koriste se u raznim, treba ga odabrati na temelju zadataka. Dakle, u klasičnim interijerima možete kupiti proizvode od hrasta, pepela i drugih pasmina. Od skupljih pasmina najčešće izrađuje stacionarne stepenice s ogradama, a sklopiv se izrađuje od bora.

Sklopiv pristaništa od drveta

Metal

Metalni proizvod je jamstvo da će sustav za podizanje raditi dugi niz godina bez habanja. To posebno vrijedi za modele aluminijskih ili nehrđajućih čelika. Čelik, ako će se proizvod koristiti na ulici, zahtijevat će obradu protiv korozije.

Aluminijski potkrovlje Stubište Stubice

Metal je privlačniji u modernim interijerima, kao što je high-tech i minimalizam. Pogotovo skladno uklapa se u teleskopske i uvlačenje sustava.

Metalna stepenice na potkrovlju

Preporuke za veličinu stepenica

Odabir veličine stepenica, trebali biste se usredotočiti na već dokazane, kao i odobrene norme:

  • Preporučena širina ožujka za praktično podizanje / spuštanje je od 650 do 1100 mm.
  • Visina je ne više od 350 cm. Ako odaberete značajnije veličine, proizvod će izgubiti u krutosti i sigurnosti.
  • Broj koraka - ne više od 15 kom. Ponekad se ta brojka može povećati, ali ćete morati dodatno ojačati stepenice.
  • Udaljenost između koraka čini oko 15-20 cm, debljina svakog koraka je 2 cm, ali nije kruta.
  • Kut nagiba stepenica je 60-80 stupnjeva. Da biste instalirali stubište ispod malih kutova, potreban vam je slobodan prostor, a veliki kut smanjuje sigurnost.

Članak o temi: Kako napraviti stubište užeta: načini proizvodnje s vlastitim rukama [+40 primjeri na fotografiji]

Kut nagiba stepenica preporučene vrijednosti

Veličine stepenica s otvorom

Da biste imali potpunu sliku cjelokupnih veličina tipičnih sustava za podizanje stubišta s otvorima, na primjer, jedna od najvećih proizvođača tvrtka razmatra parametre.

60x60

Ova kategorija uključuje stepenice na potkrovlje s otvorom, od kojih su veličine 60 za 60 cm. Takvi modeli su dostupni u katalozima mnogih proizvođača, ali veličina je nestandardna. Stepenice su kompaktne i ne uzimaju mnogo prostora, možete ih instalirati u bilo koje sobe.

60x80

Stubište s hatch od 60 za 80 cm - više standardno rješenje. Takvi modeli su dostupni na različitim proizvođačima u velikim količinama. Ovi proizvodi su popularni kod kupaca.

Potkrovlje stubište s hatch od 60 za 80 cm

Luke

Luka nije najjednostavniji detalj i u isto vrijeme važan dio u sklopivom ili sklopivom sustavu stubišta. Postoji nekoliko vrsta otvora:

  • horizontalna - tipična rješenja ugrađena u stropovima;
  • vertikalni otvori;
  • strukture mansarda;
  • Revizijski otvor za provjeru stanja potkrovlja.

Prva, horizontalna opcija je klasični i najčešće korišteni dizajn. Proizvodnja takvog otvora i instalacije na njega može se provesti s vlastitim rukama, na internetu postoje crteži i sve što vam je potrebno. Međutim, postoje modeli stepenica, već opremljeni poklopcem.

Horizontalni otvor u potkrovlju

Mansard Multifunkcionalan. To je otvor za pristup potkrovlju, a istodobno izlazi na krov. Djeluje naporno, ali vrlo funkcionalan. Minus je da ovaj otvor neće raditi samostalno - potrebno je naručiti proizvod u studiju, instalacija treba provesti rukama iskusnih profesionalaca.

Mansard se otvori za krov

S stubištem

Otvori su opremljeni sklopivim, kliznim i škarama stubišta. Takva se rješenja najčešće skupljaju u sobama s nedostatkom slobodnog prostora. Među prednosti - kompaktnost. Možete odabrati stubište bez orijentacije u unutrašnjost i stil sobe - sama stubište se skriva unutar preklapanja.

Neki otvori su opremljeni posebnim mehanizmom - dizanje uređaja za nekoliko sekundi će isprazniti stubište prema dolje. Ako je ugrađeno stubište ručno, onda ga spustiti, samo jedan lagan pokret.

Jedini nedostatak izgradnje je poteškoće u samostalnom instalacijskom radu. Međutim, ako jasno slijedite upute proizvođača, sve će se ispasti.

Luke s ljestvicom u potkrovlju

Bez stepenica

Ovdje je sve mnogo jednostavnije, to je drveni ili plastični otvor. Ugrađeni sklopivi stubište nedostaje - to je potrebno samostalno obaviti. Montaža otvora može se izvesti vlastitim rukama. Možete čak napraviti samostalni proizvod. Držite dizajn na stropnoj petlji. Dakle, u sobi je bio topao, ako je potkrovlje bez zagrijavanja, jedan ili više slojeva izolacije složen u otvor.

Luke na potkrovlju bez stepenica

Izgradnja otvora [Učinite to sami]

Domaći dizajn neće biti ozbiljan iz tvorničkih modela. Jedina nijansa završava. Crteži su predstavljeni na internetu, a za proizvodnju će vam trebati malu količinu alata i materijala. Da biste napravili jednostavan otvor, trebate nekoliko listova šperploča i vremena od 5x5 cm. Debela može izabrati drugo. Ovaj otvor neće imati izolacijske materijale unutar.

Faze rada:

1. Prvo je odabrati mjesto gdje će se nalaziti otvor. Zatim određuje njegove optimalne dimenzije. Trebalo bi dodati još 9 mm za svaku stranu. To je dopušteno daljnje preklopite poklopac bez buke i škripa.

Kako napraviti poklopac u potkrovlju učiniti sami

2. Nadalje rezati drvenu šipku na dijelu cjelokupnog otvora. Zatim na svakom kraju barova čine utore, podmazuju i spojeni na pravokutni dizajn. Najčešće, veličina otvora je takva da je to pravokutnik.

Jednostavan otvor u potkrovlju to radi

3. Uz bazu, poklopac je fiksiran - prikladan je običan šperpločić. Spoj je dodatno pojačan samo-slaganim.

Jednostavan otvor u potkrovlju to radi

4. Da ne bi bili dijagonalno, vijuju utičnice. Nakon toga možete pokušati pokušati instalirati otvor u otvaranje.

Jednostavan otvor u potkrovlju to radi

5. Tako da se otvor može zatvoriti, zasun je izrezan u gornji poklopac. Dizajn će se otvoriti uz pomoć ručke, čvrsto je na poklopcu.

Jednostavan otvor u potkrovlju to radi

6. Zatim se proizvod u otvaranju popravljaju, koriste se uobičajene petlje za to.

Jednostavan otvor u potkrovlju to radi

Složeniji dizajn uključuje RAM s debljinom od 10 cm, kao i izolacijskim materijalima unutar i gumenu brtvu oko perimetra.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Potkrovlje stubište

Stepenice su također različite. Neka rješenja su dizajnirana za montažu na velikim prostorima, drugi se mogu lako postaviti na uskim mjestima.

Označavamo glavne vrste sustava za ulicu:

  • s električnim pogonom;
  • ljestva harmonika;
  • modeli ožujka;
  • okomita.

Harmonica ljestvica

HARMONICA se često može naći u trgovinama. Ovo je mehanizam za škare. Kada je stubište sastavljeno, to je kompaktno i praktički neprimjetno. Možete napraviti takav sustav sami, međutim, bit će potrebna radne vještine s metalnim i drugim materijalima.

Članak o toj temi: Kako odrediti kut sklonosti stubišta ožujak [Sustav izračuna

S električnim pogonom

Sustav s električnim pogonom je, u stvari, ista harmonika na ljestvici, koja se može produžiti okomito. To je prikladno rješenje u različitim situacijama, a posebno kada su ruke zauzete. No, instalacija je prilično komplicirana - potrebno je izračunati visinu stropa na tavansku sobu. Mnogo je lakše kupiti gotov dizajn.

Stubište u potkrovlju s električnim pogonom

Film

Filmovi Solutions imaju jedan nedostatak - kada sklopivi stubište zahtijeva minimalno mjesto, postoji mnogo prostora za ožujak. Stubište može imati i 1 i 3 i više mjesta u ožujku. Dizajn može biti izravan ili zakrivljen. Ovo je stacionarno rješenje. Utvrditi, potrebne će se određene vještine.

Domaće stubište na odgovarajućoj razini profesionalnosti neće se razlikovati od tvornice. Crteži stepenica za marširanje mogu se lako pronaći ili razvijati neovisno.

Stupanj šešir u potkrovlju

Vertikalan

Vertikalno stubište je pretežno drvene ili metalne dizajne. To je tako domaća ljestve koja osigurava ulaz u potkrovlje u većini kućanstava. Napravite i instalirajte ga vrlo jednostavno.

Za ulicu je poželjno odabrati metal, ali drvo je također prikladno. Tako da drvo ne trune pod utjecajem vlage i taloženja, proizvod se tretira s posebnim impregnacijama. Metal je popularniji - to je izdržljiv, sposoban izdržati veliko opterećenje i bilo koji utjecaj.

Stubište u potkrovlju

Modeli za veliku težinu

Većina proizvođača opskrbljuje proizvode koji mogu izdržati do 150 kg težine. Ali u asortimanu postoje snažniji modeli, dizajnirani za težinu do 200 ili više kg. Čak i sklopivi stepenice mogu izdržati prilično teška opterećenja.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Neovisna instalacija stubišta potkrovlja

Oni koji mogu raditi s drvom ili metalom, kao i koriste alate, mogu pokušati napraviti i instalirati sklopivi dizajn na vlastitu. Ovo je sjajan način za poboljšanje kvalifikacija i ne kupiti skupi dizajn. Ako je stubište već kupljeno, neovisna instalacija će također učiniti dobro da spasi dobar vlasnik.

Korak 1. Priprema instrumenata i materijala

Da biste samostalno instalirali spremno stubište u potkrovlju, možda ćete morati sljedeće alate i materijale:

  • rulet, kvadrat;
  • ploče, barovi;
  • električna bušilica i slagalica;
  • odvijači, ključ od 10 mm;
  • Odvijač i vijci.

Korak 2. Mjere

Ako je stubište opremljeno poklopcem, mora se mjeriti kako bi se odredili parametri budućeg otvaranja. To je prikladnije za to u potkrovlje sobi. Dakle, standardna veličina otvora je oko 600-700 mm širok i duljine 800-1000 mm.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Udaljenost od poda do stropa u prosjeku je 2500 mm i više. Duljina stepenica bit će nešto veće od visine stropa. Da biste napravili rupu za otvor, izmjerite širinu stubišta, a duljina otvora ovisi o kutu stepenica. Što je veći kut, to više treba biti duljina otvora.

Instaliranje potkrovlje stubište s vlastitim rukama
Parametri koji treba odrediti

Korak 3. Otvaranje

Da biste otvorili, najlakši način za obavljanje rupa na oznaku s električnom vježbom, a zatim prođite kroz slagalicu. Kada je rupa spremna, možete početi pokušavati isprobati kutiju s presavijenim stubištem. Uklonite preljeve, ostavite goli okvir, zatim su dvije šipke vezane uz dvije strane. Kutija sa stubištem se spušta, treba biti čvrsto sjediti u otvoru.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Dalje, položaj kutije je podešen, za to, ispod rešetaka možete staviti sigurnosne kopije, onda je sve provjerilo po razini. Potrebno je eliminirati vjerojatnost iskrivljenja cijelog dizajna. Ako je kutija postavljena iskrivljena, postoji velika vjerojatnost da se otvor neće moći otvoriti.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Korak 4. Pričvrstite bočne dijelove

Nakon što je kutija točno izložena, postavite stepenice. Montaža bočnih dijelova kutije na rotor se provodi kroz tračnice ugrađene u praznine između kutije i stropne zrake. Fiksiranje se izvodi pomoću dugih vijaka.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Nakon instalacije kutije potrebno je provjeriti kako je lako otvor otvoren i zatvoren.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Korak 5. Podešavanje

U posljednjoj fazi potrebno je provjeriti produljenje stepenica i, ako je potrebno, podesite njegovu duljinu. Ako se naljepnice ispostavilo da je predugo, a donji dio se ne odmara na površini poda, a je obrubljen, provodi se u rezanju.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ako se dizajn ne odstoji previše dobro na površinu poda, onda se prilagođava svojoj visini u malim rasponima. Prilagodba se može izvršiti na štetu postojećih kliznih aspekata pod pričvršćivačima koji se nalaze na zagradama. Nakon toga se nekoliko puta razgrađuje i preklopite proizvod. Ako je sve u redu, sustav sklopivog će sigurno raditi.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ostaje samo da popuni praznine između preklapanja stropa i kutije montažne pjene. Ako to nije učinjeno, još uvijek postoji znatan gubitak topline.

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Upućivanje na instaliranje stepenica s otvorom (1 video)

Različiti modeli potkrovnih stepenica (50 fotografija)

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Ljestve u potkrovlju: Što bolje odabrati i kako se instalirati?

Čitaj više