Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

Anonim

Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

Što odaberete dizajn za određenu sobu, ukupna atmosfera u kući ovisi o tome. Definirana je psihologija boje u unutrašnjosti. Napraviti nedvosmislen izbor. Glavna stvar je da se nijanse u svakoj sobi usklađuju s unutarnjim okruženjem kućanstava. Ako netko ne tolerira neku boju, ne trebate sobu u kojoj spava, tako se sastavlja.

Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

Uloga u boji u unutrašnjosti

Sada je moderno dizajnirati stan ili kuću ne u jednoj shemi boja, ali u različitoj onome što netko voli. Zapamtite da je vrijednost boje u interijerima drugačija. Svaka hlad će biti podsvjesno utjecati i formirati vaše raspoloženje, a često i osjećaje, na svoj način.

Primijećeno je da tamne boje vizualno smanjuju prostor, svjetlo - povećanje. Stoga, prije dizajniranja sobe, mislim. U korist ove ili ta boja u unutrašnjosti bit će na kojoj strani svjetlog prozora, koje područje sobe, kakav je to oblik, je Windows veliki i kako je soba označena.

Boja koja odabire mora odgovarati funkcijama prostorije. Odaberite ne samo Favorite za dizajn, već i skladno u kombinaciji s namještajem, završavajući u drugim bojama. Gdje morate misliti tvrdo ili puno za komunikaciju (ormar ili dječja ili dnevna soba) nije potrebna u unutarnjim osnovnim hladnim bojama. Ali za spavaću sobu ili drugo mjesto. Tople, prilično zasićene nijanse nisu poželjne.

Učinak i skrivena vrijednost boje u unutrašnjosti osjećamo ne samo iz zidova, već i od namještaja, pribor koji se nalaze u sobi. Na primjer, spavaća soba je važna koja prekrivena ili krevet set, zavjese. Pribor je posebno važan za kuhinju ili kupaonicu. U dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, važnim predmetima: Osmanlije, prostirci, kave stolovi, podovi i drugi. Koja od palete odabrati? Razmotrite karakteristike nekih.

Članak o temi: zid mural pogled s prozora i sve vrste opcija za njihovu uporabu u unutrašnjosti

Zlato

Zlatno skladno uključuje naranče sa žutim, ali češće je povezujemo s zlatom. Ali mnogi vjeruju da je zlatno, njezin višak, stvara osjećaj besprijekornog, hvalisanja. Stoga ga koristite umjereno.

Tako da se vaš stan ne čini kao palača. Koristite ga 1 do 3 u unutrašnjosti. Zlatna može biti u prekrivačima, zavjesama, jastučićima jastuka, pribora, ogledala. Ako vam se sviđa učinak pozlata na namještaj, a zatim odaberite ne svijetlu nijansu, nego zlato. Takav namještaj je dobar kada dizajn interijera u stilovima eklektičnog stila, barokna, shebbi-chic.

Zlatno dobro za prostrane dnevne sobe i male spavaće sobe. Razmišljajući u njemu, sunčeva svjetlost vizualno čini sobu prostranom. Zlatna topla i savršeno u kombinaciji s istom toplom paletom: čokolada ili smeđa, crvena ili ljubičasta, narančasta. Zlatni elegantni izgled s crnim ili tirkizom, s plavim.

Crvena

Mnoge crvene, posebno podsjećaju na krv, podsvjesno uzrokuje tjeskobu, otkucaje srca je skupo. Crveni je povezan s brzim aktivnostima, ponekad se pretvara u otvorenu agresiju. Mnoge crvene u završci su loše za spavaću sobu ili dječju, čak i za dnevnu sobu preporuča se u kombinaciji s drugima. Za spavaću sobu ili dječji, dobre odvojene crvene tekstile ili dekor, pribor.

Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

Žuta boja

Ispunjava prostor pozitivne energije od strane mnogih djece omiljena žuta boja. Ne uzrokuje tjeskobu i ne povećava agresivnost, čak i ako je cijela soba u takvim tonovima. Žuti tonovi, aktivira aktivnost mozga.

Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

Stvaranje dizajna, pažljivo pokupite nijanse. Za spavaću sobu ili djecu biraju pastelo, mirne nijanse, na primjer: pijesak, svijetlo žuta, slamka, drugi. Kada se kombinira u unutrašnjosti s drugom bojom, osjeća se mali drugi podsvjesni psihološki učinak.

Ljubičasta

Vrijednost ljubičaste boje nije jedinstvena. To može značiti želju za znanjem i inteligencijom, u drugom kontekstu, religioznosti, poniznosti, trezvenosti i istovremeno strast. U drugom smislu, vrijednost ljubičaste boje: nostalgija ili vrijeme starosti, često simbolizira tugu s žalošću za pokojnika.

Članak o temi: Kuće projekti crteža

Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

Purple u dizajnu soba stručnjaka preporučuje korištenje umjereno. Ako ćete dugo ostati u takvoj sobi, može uzrokovati potištenost i depresiju. Osim ljubičaste, kao dvosmisleno, tamno plavo, crno utječe na psihu.

Bijeli

Povezano je s nekim spokojstvom, lakoćom, prazninom i ugodnošću postojanja. Riječ je o bijeloj boji, ali u unutrašnjosti ne smijete napraviti bijele zidove, namještaj, tekstil. Potrebno je razrijediti s drugim bojama, inače će napadnuti nisko-fasetanu čežnju, kao u bolnici ili čak depresiji. Savršeno se razrijedi s blagim pastelnim bojama ili odabrati kontrast, svijetli, ovisi o planiranom stilu prostorije.

Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

Ružičasta

Zahvaljujući njemu, optuženi ste za cijeli dan. Ova boja je voljena u ljubavi i romantici. Svijetle boje često su uzrujane. Ako želite, ograničite ih na zavjese ili pribor. Ružičasta je prekrasna u spavaćoj sobi mladih supružnika, u dječjoj ili ljubavnoj ružičastoj djevojke.

Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

Zeleni

Smatra se prijateljskim, uzrokujući osjećaj pouzdanosti, partnerstva. To se tonira tijelo i uklanja akumulirani umor nakon teškog radnog dana. Dobro za spavaću sobu, pedijatriju za dječaka, dnevnog boravka. Ali u isto vrijeme, može se opustiti, izazvati lijenost. Za ured odaberite druge toničke tonove uz zelenu. Iu uredima i pokušajte ga uopće izbjeći.

Psihologija i vrijednost boje u unutrašnjosti: plava, ljubičasta

U svakom slučaju, napravite mjesta u jednoj boji s opcijama nijansi. Da, moderan je i lijep, ali bolje koji su prisutni u dizajnu interijera od 3 ili 5 glavnih boja. Više ne stoji, stan će biti poput Cigana Tabor, kao u stilu Bocha. Odaberite jednu ili tri glavne boje, dok će drugi biti opcionalni. Glavna stvar je da se možete pratiti u unutrašnjosti i uspješno implementirati cjelokupnu ideju.

Psihologija boje u unutrašnjosti je takva da prije utjelovljenja namjeravanog dizajna, razmislite i podsvjesno boju vaše spavaće sobe? Vaše dijete voli plavu u kojoj želite odvojiti vrtić i da ga ne povrijedi psihološki? Glavna stvar je da se boja u kojoj će vaša soba biti sastavljena bila u duši i pozitivno je utjecala na psihu s dugom boravkom u prostorijama.

Članak o temi: Afrički stil u unutrašnjosti apartmana (50 fotografija)

Čitaj više