Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Anonim

Čak i prije nego što sam počeo raditi s materijalom pod nazivom žbuka, znao je da je imao ogroman broj pozitivnih svojstava i prilično je raznolik u sastavu. Ali čak i tada nisam mogao misliti da me veliki broj vrsta može uzeti iznenaditi prilikom odabira potrebno rješenje. Stoga, nakon rada, i vanjske i unutarnje, odlučio sam podijeliti svoje dojmove i znanje o materijalu. Tako sam bio proveden na otvorenom betonskih zidova i žbuke ispod betona, rekao ću vam kakva je tehnologija radnog radova, kao i neke zanimljive informacije o žbuku.

Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Stucco pod betonom

Odabiremo materijal za stvaranje učinka betona

Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Štucco za ukras zida pod betonom

Budući da je u početku nije bilo jasno za mene, zašto stvoriti betonski površinski učinak, onda želim napomenuti da žbuka ispod betona ne nosi zadatak maksimalne točne izrade ove površine. Slažem se, površina betona, koja je sumpora, izgleda vrlo privlačno i prilično tužno. No, međutim, to će biti nevjerojatno pogledati posebno učinjeno neučinkovitošću s bilješkama brutalnih sivih nijansi i grubu teksturu u tematskom kafiću, ili stan u stilu hi-tech ili potkrovlja. Osim toga, ova se opcija uspješno koristi za uredski prostor i noćne klubove.

Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Sukraće zidova

Odabir žbuke koje trebate, naletio sam na nekoliko proizvođača i, iako sam izabrao samo jedan od njih za sebe, odlučio sam da ćete pomoći da napravite izbor malog stola. U njemu sam uzeo u obzir približnu cijenu rada i cijenu materijala:

Ime žbukePosljedicaProsječne cijene po kvadratnom metru. m. Površina
MaterijaleRaditi
ASTI visoke tehnološke betonBeton s inkluzijama600 rubalja.850 utrljajte.
Novakoloranimamundi.Metal, beton, svila1300 utrljati.800 rubalja.
Novakoloranimamundientri.Isto, ali za vanjski rad na završnu obradu fasada1350 Utrljajte.900 trljati.
Novacolor Wall2floor.Svjež i stari cement1900 utrljati.1500 utrljati.
SanmarcoconCretart.Novi i dogovoreni konkretni, učinak oplate750 trlja.1250 utrljajte.
Novakolorarchi + beton.Grubo neprerađeno beton800 rubalja.800 rubalja.

Članak o toj temi: Svijetla pozadina i tamni namještaj u spavaćoj sobi - idili kontrasta

Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Uređenje zida s betonskim žbukom

Provođenje tehnologije je nekoliko faza:

  • Prvo morate pripremiti mjesto obrade. Zidna područja moraju biti suha i glatka. Primjenjujemo Primer za poboljšanje adhezije otopine žbuke s obrađenom površinom
  • Nakon sušenja primjenjuju se 2 sloja žbuke. Tehnologija primjene baze (prvog) sloja nema razlike od primjene drugih žbuka, u pogonu koristiti stanice i lopatice. Površina bi trebala postati glatka i dobro da se osuši. Nakon toga, morate početi drugi sloj, koji se ne može dati suhi. Na njemu i željeni crtež je podešen. Crtež se može izvršiti na dva načina: plastična ćelija obrisati drugi sloj pomoću kružnih pokreta ili čeličnih stanica doslovno tako da odgovara dijelu žbuke. U drugom slučaju, to će biti dovoljno brutalni učinak
  • Kada se zidni suši mogu ispraviti crtanjem fine kože, a nakon obrade sastava lezije

Općenito, nakon uređenja zida na ovaj način, bio sam zadovoljan, jer je zbog grožđica u unutrašnjosti moje kuće nedostajalo učinak betonskog zida s metalnim prskanjem. Budući da sam već imao iskustvo primjene kit i savršeno znao tehnologiju, ovaj proces nije bio težak za mene. Ali ako niste poznavatelji takvih djela, potrebno je raditi prije početka odvojiti zidove na ovaj način.

Plasteliranje betonskih zidova

Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Gips imitacija betona

Žbuke betona je proces koji zahtijeva određene vještine i znanje. Stoga, želim malo reći o kompozicijama koje se koriste za takva djela. Prvo, podijelimo flasters u 2 skupine:

  1. Cement-pijesak
  2. Ukrasna žbuka - gipsane mješavine, akrilna otopina, lateks i silikon

Cement mort za vanjski rad je najčitanije dostupna, jer je njegova cijena omogućuje da završite bilo koga. No dekorativna rješenja su redoslijed veličine skuplje, ali njihova prednost je da oni ne zahtijevaju naknadnu boju.

Članak o temi: Princip rada i mehanizam upravljanja roleta

Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Zidovi "pod betonom"

Vanjski ukras zahtijeva pažnju na bazu. Na primjer, žbuka za stanični beton je beton od pjene i aeriranog betona, ima nekoliko suptilnosti koje su povezane s karakteristikama materijala:

  • Higroskopnost - budući da je stanični beton snažno apsorbira vlagu, a to prijeti više gubitka otopine žbukanja, potrebno je pokriti površinu s dva sloja akrilnog primera. Drugi sloj se primjenjuje nakon potpunog sušenja prvog
  • Glatkoća je još jedna karakteristika betona, zbog čega je spojka žbuke s površinom vrlo smanjena. Zbog toga su gipsani betonski zidovi napravljeni zbog rešetke za armiranje
  • ŽASTA OPILK betonskih zidova - Tehnologija se ne razlikuje od standardne metode, razlika je samo u sastavu, budući da se piljevina doda u smjesu

Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Ukrasna betonska žbuka

Prvo morate pripremiti površinu za žbuku - sve natečene i piling treba ukloniti. Na zidu ne smije biti oštećena područja koja mogu nestati. Zatim čistimo beton od boje, kit i drugih premaza. Tada male jame preklapaju cement i pijesak žbuka. Korištenje mreže za armiranje je potrebno za diferencijacije, čija debljina je 1,5 cm. Nakon provjere, može se obraditi razina betona. Kao i obično, početni sloj je zidni sprej, njegova debljina treba biti manja od 0,5 cm. Rješenje treba biti tekući. Debljina glavnog sloja je 1-1,5 cm, a žbuka bi trebala biti gusta. Slobodno primijeniti prekomjernu količinu smjese, a zatim odrezati višak pravila. Treća faza je pokrivenost, zahvaljujući njoj, stvara glatku, savršenu površinu.

Žbuka pod betonom i preradom betonskih zidova

Ukrasna štukatura za zidne dekoracije

Potonje akcije može se nazvati fukloom i proizvesti ga za ne-potpuno osušeni korumpirani sloj. Flout je moguć na dva načina: podijeljen i odrastao. Da bi se postigao maksimalni učinak, koriste se obje opcije - prvo kružne pokrete prolaze kroz površinu, a zatim uz pomoć tehnike "Russeg" ukloniti moguće tragove iz kružnog fuga.

Članak o toj temi: Rajčimo rajčice trešnje na balkonu: Korisni savjeti

Čitaj više