Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Anonim

Fotografija

Stubište drvene struje je nužna, važna stvar u svakodnevnom životu privatne kuće, zemljišne kućice, vikendica. Bez nje je nemoguće učiniti u građevinarstvu, popravku, uređenju uređenja. Možete, naravno, kupiti metalno stubište, što je mnogo skuplje drvene. No, u nekim slučajevima, proizvodnja i ugradnja drvenog stubišta postaje optimalno rješenje problema problema. Stubište i stepladeri su napravljeni od drva dovoljno jednostavno, ako ispravno odaberete materijale i točno u skladu s tehnologijom.

Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Crtanje drvenih palmonskih stepenica.

Na prednosti i slabosti drva

Drveno stubište je izrađeno od crnogoričnog drveta. Najpopularniji u proizvodnji stepenica je bor. Postoje određeni zahtjevi za drvene šipke, koji će omogućiti kvalitetno stubište i produžiti vijek trajanja inventara. Stubište je izrađeno od glatkih šipki. Oni ne bi trebali imati kuju, pukotine, sučelje. Odabir materijala izravno ovisi o visini stepenica ili stepladder, koji se treba napraviti. Ako je dizajn manji od tri metra, stručnjaci savjetuju da odaberete drvene šipke za to, čiji je presjek 40x50 milimetara. Ako je stubište više, onda 40x80 milimetara.

Najnoviji građevinski materijali su gotovo pola skuplji, ali stubište će biti jače od njih. Koraci na drvenom stubištu također se izvode iz crnogoričnih stabala. Master-Craftsmen obično biraju za njih poprečni presjek trake od oko 35x40 mm. Prije početka dizajna rada, barovi treba liječiti antiseptičkom rješenjem. Kupnja lijeka ne mora uštedjeti. Stubište koje se tretira s antisepticom traje mnogo dulje.

Jednom prljavštine, dvije daske - bit će ljestvica!

Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Dijagram uređaja drvenog živahnog stubišta.

Članak o toj temi: Panoramsko ostakljenje u privatnoj kući i apartmanu

Rad s stablom ne uzrokuje poteškoće ni na novačkim gospodarima. Lako se obrađuje, povećati vijek trajanja, uz antiseptik, dovoljno je da se nanese lanac ili boje da biste otvorili gotovu stvar. Drvo je ekološki prihvatljiv materijal, koji je važan ovih dana kada zdravi građevinski materijali i tehnologije idu do izražaja. Ako je potrebno da stubište poslužuje što je duže moguće, ima smisla za kupnju više kvalitetnih i skupih materijala.

Metalne stepenice prijeti koroziju, drveno - truljenje. Kako ne bi se smanjio vijek trajanja svakog od njih, potrebno je voditi brigu o daljnjem pohranjivanju inventara proizvodnje. Za visokokvalitetno skladištenje drvenog stubišta, prekomjerna vlažnost i suhoća su kontraindicirani. Drvene stubišta imaju imovinu koja će biti uključena, a zatim rade s njihovom primjenom mogu se pretvoriti u situacije. Stoga je potrebno u početku pobrinuti se kako se stubište pohranjuje u prostoriji prikladnom za tu svrhu, gdje ne postoje oštre temperaturne razlike, izravna sunčeva svjetlost i vlažnost.

Radom važnosti i reda čekanja

Za proizvodnju takvog stubišta, trebat će im:

  • drvene šipke (s poprečnim presjekom od 40 x 40 mm);
  • ploče za križ (100 x 20 mm);
  • Univerzalni ljepilo;
  • Scotch;
  • Kapron kabel (2 zavojnice).

Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Alati za proizvodnju drvenog stubišta.

Stubište je napravljeno vlastitim rukama počinje s pripremom dva najveća barova. Njihova duljina treba biti jednaka visini stepenica. Ako kupljene šipke nisu dobro isisane, morat ćete dobiti strpljenje: suho drvo i samo tada početi raditi. Kako izračunati duljinu trake? Onaj koji prvi put samostalno proizvodi stubište nužno suočava taj problem. Duljina tosa izračunava se formulom: planiranom duljinom stepenica plus 30 cm. Toliko je mnogo toga za odrezati traku da je ispalo niz niz.

Sljedeći korak je pripremiti segmente šipki iz kojih se provode koraci. Segmenti 65-60 cm dugo izrežite iz šipke. Njihova duljina ovisi o procijenjenoj širini stubišta. Koliko će korake trebati za to? Navodna veličina stepenica podijeljena je s 30. Zašto točno za takvu veličinu? Jer koraci stepenica najbolje se postavljaju na udaljenosti od 30 cm jedan od drugog.

Članak o temi: Kako ukloniti ručku vrata i ne oštetiti elemente mehanizma? (video)

Najlakši način pričvršćivanja je simetrično simetrično simetrično (tako da se nalaze nasuprot međusobno) kako bi se smanjili rupe. Postoje mudra riječi: sedam puta, jedan - prihod. Oni se brinu i ugrađuju stepenice iz već treniranog Bruseva. Nemojte žuriti kako biste čvrsto montirali korake. U početku je potrebno provjeriti je li drveni dizajn ispravno napravljen. Kako? Koraci na početku su uredno goli, provjerite, bilo da je sve u redu sa stubištem, a zatim samo "čvrsto montirano", za koje je križarnica čvrsto sadnje u utore pripremljene za njih.

Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Drvena shema stepladder.

Danas se različiti samo-supersani široko koriste za pričvršćivanje drvenih struktura, međutim, majstori s iskustvom poželjnih uobičajenih noktiju. S jedne strane, ova veza je sasvim dovoljno. A s druge strane, izmišljeno stubište ne može biti tako snažno od onoga što je provedeno u uvjetima proizvodnje. Kako napredovati? Riješite problem pomoći će ljepilo, dizajniran za lijepljenje drva. Prije početka konačnog pričvršćivanja koraka primjenjuje se na utore. Zatim ugovarajte korake, a zatim ih popravite vijcima, noktima ili samoizvlaštenjem.

Što se događa ako preklopite dvije stepenice?

Ljestve! Može se napraviti bez problema samostalno kod kuće.

Da bi se uštedio svoje vrijeme i novac, novak majstori ne bi trebali biti uzeto pretjerano složene tehnologije.

Sve pouzdano i praktično u svakodnevnom životu je stvarno jednostavno, ako pokažete ulaz. Za početak, bit će potrebno napraviti dvije identične drvene podneske za ljestve, nakon gore navedenog algoritma.

Što će biti potrebno za kvalitetnu vezu stepenica jedni s drugima? Za stepladder, metalne ploče su potpuno prikladne, koje se naširoko koriste u instalaciji kabine za biranje. Takve ploče imaju povećanu čvrstoću, otpornost na habanje i najprikladnije ne samo za ugradnju ormarića, već i stepladder. Optimalna opcija bit će kupljena za krilo tanjura s premazom protiv korozije (tada će stepladder trajati duže).

Članak o toj temi: Kako napraviti kupnju vrata to učiniti sami

Vrhovi ploča su rezani, jer ometaju normalan rad stepenica. U središtu gornjeg dijela ploča, pomoću kojih se planira montirati stepladder, rupe su izbušene. Potrebni su za pričvršćivanje gornjih žličica stepenica i potrebni su za pričvršćivanje ploča na police. Za zatvarače, vijci i matice bit će potrebni. Da se ne bi umiješali, u početku je potrebno uredno staviti na stranu budućeg stepladder, preciznije opskrbe njegov dizajn dijela i pažljivo chateen mjesta za bušenje.

Pre-ispod svakog koraka stepenica bušilice tako da se metalne igle mogu umetnuti u njih. Matice su postavljene uz rubove žbica i zategnuti ih vijcima. Metalni lanac je vrlo prikladan kao držač. Preporučena duljina je 60 cm. U ulozi ograničenja su obični vijci. Važno je ne zaboraviti da ih ispravno postavljate na stepladder - u sredini svakog učitelja. Ako su nositelji alata potrebni u gornjem dijelu stepladder, oni se mogu napraviti bez problema iz segmenta plastične cijevi i pričvrstiti na stepenice s vijcima.

Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Kako napraviti odgovarajuće drveno stubište s vlastitim rukama?

Čitaj više