Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Anonim

Zdjela na balkonu - ova fraza zvuči prilično čudno. Ali za one koji se žele pridružiti seoskoj romantici, bez napuštanja stana, ne postoji ništa nemoguće. Ispostavilo se da se kebabi mogu pripremiti na balkonu, ali samo ako slijedite niz obveznih pravila.

Pravne norme

Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Nije svaki stanovnik stambene zgrade ima priliku da se uhvati na selu. Vino je ovdje kronični nedostatak vremena - glavni problem modernog stanovnika grada. Ali, ipak, želja za okusom sočnih siktarskih kebaba, upravo je uklonjena iz vatre, ponekad je jača od okolnosti.

A onda najdublji stanovnici kamene džungle pronalaze vrlo nerividan izlaz iz situacije - okrenuti vlastiti balkon na područje roštilja. Ali treba pamtiti da roštilj na balkonu može uzrokovati vrlo ozbiljne probleme sa zakonom.

Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Dakle, je li moguće pržiti kebab na balkonu? Prema ruskom zakonodavstvu, prženje Kebabs na vlastitu loggiju nije zabranjeno. Međutim, uzgoj otvorene vatre na balkonu strogo je zabranjeno vatrogasnim standardima Ministarstva vanjskih situacija.

Prema ovim zakonodavstvom, moguće je posaditi vatru na udaljenosti od najmanje 50 metara od stambenih i gospodarskih zgrada, od zaustavljanja i putova javnog prijevoza. Ali čak iu ovom slučaju mjesto logorske vatre mora biti opremljeno s definiranim standardima.

U stambenim zgradama dopušteno je koristiti otvorenu vatru samo u kuhinji, uz pomoć certificiranih plinskih ploča.

Moguće posljedice piknika balkona

Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Pržeći kebab na otvorenoj vatri opasno je zbog rizika od požara

Instaliranje otvorene vatre koji je ležao na balkonu iz sljedećih razloga:

  1. Visokog rizika od požara. Može se pojaviti i na vašoj lođi i na loggiji susjeda u slučaju udaranja tamo slučajne iskre. Kao rezultat toga, zdjela na balkonu može poslužiti kao osnova za nametanje novčane kazne u iznosu od 100 do 400 tisuća rubalja. Ako je vaša žudnja za country romansa izazvala vatru s ozbiljnim posljedicama (na primjer, s slučajem smrti), kazna može biti teže - do 7 ili više godina zatvora.
  2. Dim iz vatre gori u mangalu može poslužiti kao velike neugodnosti za susjede oko kuće. Na primjer, ako je pod na balkonu iznad balkona, donje rublje se osuši ili otvori prozor, dim iz vaše vatre može poslužiti kao ozbiljan razlog za sukob. U tom slučaju, ili morate nadoknaditi štetu na dobrovoljno ili braniti svoje stajalište na sudu.
  3. Burning proizvodi, naselili se na pročelju zgrade, čine crne racije - čađ nego pokvariti vanjsku arhitekturu. U tom slučaju, tvrtka za upravljanje može zahtijevati uklanjanje posljedica balkona piknika za vaš račun. Imamo posebnu opremu ili industrijski penjači za čišćenje fasade iz dimljenog rukava može učiniti vaše kebabe uistinu "zlatnim".

Članak o temi: fasada završna obrada od strane profesionalnog vlasništva (metal-pogon)

Kako kombinirati nespojivo?

Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Ali postoji li prilika za pripremu kebaba na vašem balkonu bez razbijanja vatrogasnih standarda i bez prijetnje "oružanog sukoba" s drugim stanarima?

Na internetu, mnogi prodavači oglašavaju sve vrste proizvoda namijenjenih surađivanju između zabrana Ministarstva vanjskih situacija i minimiziranje mogućih problema sa susjedima. Ovo je poseban ispušni plin za hvatanje dima i prijenosnog braziera za balkon.

Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Electroatril će postati izvrsno rješenje

Ali sve te uvjeravanja zakonitosti takve opreme nisu više nego lukav marketinški trik. Još jednom je potrebno ponoviti - uzgoj otvorene vatre na balkonu strogo je zabranjeno! I odgovornost za korištenje oglašene opasne opreme u potpunosti pada na kupnju.

Međutim, danas je moguće kombinirati naizgled nekompatibilne - pripremiti pravi kebab na balkonu, bez rizika da prekrši zakon. Ovo je električni ili plinski roštilj za balkon.

Vrste električnih grilija

Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Moderno tržište nudi veliki raspon certificiranih i sigurnih u radu mesa, piletine ili povrća. Takvi mangali mogu biti nekoliko vrsta vrste rashladnog sredstva:

  1. Uz toplinski i elektronski grijač (deset) - koristi električnu energiju, pretvarajući ga u toplinsku. Djeluje ovdje dugo poznato svakom principu koji se koristi u električnim pećima i pećnicama.
  2. S mlaznicom za plin. Takav instrument koristi za prženje plina iz posebnog spreja. Za razliku od drva Mangala, gash roštilj je provjeren i certificiran na tvornicama, tako da je sigurno slijediti upute za uporabu.

Roštilj na plin

Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Prilično prikladna i sigurna opcija. Ima nekoliko prednosti koje to radi uistinu univerzalno:

  • Zahvaljujući uporabi plinskog pištolja kao izvora energije, plinski roštilj je potpuno autonomija i mobilni. To ne ovisi o drugim izvorima energije - moguće je ako želite preuzeti s vama na prirodu, u zemlju, ribolov.
  • Plin je prilično proračunska energija. Na kraju plina u nadstrešnici možete jednostavno kupiti novi. Moguće je korištenje posebnog adaptera za spajanje prijenosnog cilindra koji se može ponovno koristiti s propanom.

Članak o temi: Kako popraviti dvorac plastičnih vrata

Električni roštilj

Kuhanje na balkonu na roštilju i roštilju

Takav uređaj je izuzetno prikladan za uporabu u kuhinji i na loggiji. Glavna prednost njegove prednosti je sigurnost požara i jednostavnost za uporabu. Odsutnost otvorene vatre i dima omogućuju nam da koristimo električne varijante roštilja u zatvorenom prostoru.

Širok raspon modela električnih aparata za prženje kebaba omogućuje odabir najprikladnije opcije za specifikacije i troškove.

Slični plinski i električni roštilj, unatoč svim njihovim sigurnosti, zahtijevaju strogu usklađenost s uputama za uporabu.

Roštilj

Konstruktivno, takvi uređaji mogu biti vertikalni ili horizontalni. Horizontalni roštilji za balkon su analog drva mangaal, s jedinom razlikom koja se koristi umjesto podijeljenih ugljeva, električnih ili plinskih grijaćih aparata. Okrenite ražnjiće na takve uređaje ručno podešavanjem razine mesa vašem ukusu. Unatoč činjenici da postoji stalna kontrola nad takvim uređajem, to je najviše blizu klasičnog drva koji gori mangal - to omogućuje da u potpunosti očituje umjetnost kuhara. Kako kuhati kebab na balkonu, pogledajte ovaj videozapis:

Vertikalni aerogrils imaju složenije elektronsko punjenje. Takvi instrumenti, osim za postavljanje temperature prženja, omogućuju vam da odaberete još jedan broj parametara. U isto vrijeme, možete čak i "zaboraviti" o pripremi jelo: same aerium okreće ražnjiće s mesom i povrćem, ravnomjerno pečenje jelo s različitih strana. Grill Pregled Pogledajte u ovom videozapisu:

Glavna prednost takvih dizajna je sigurnost požara. Stoga možete koristiti plinske i električne roštilje na balkonu i unutar stana bez ikakvih neugodnih posljedica.

Čitaj više