Kako šivati ​​zavjese na balkon učiniti sami

Anonim

Mnogi su se vjerojatno suočili i sjećali se da su užitak i divljenje, kada su primili ili kupili stan, i ispostavilo se da je bio veliki balkon ili loggia. Veličina i mjesto balkona definira niz kuća i izgled same stana. Balkoni su glatki, uključujući zaokružene, drugim riječima s Erkera. Prema broju četvornih metara nalaze se i mnoge vrste. Ponekad, usput, prvi katovi šire lođe, dovršavajući ih. Ali takav je postupak prilično kompliciran i primjetljiv. Stoga je bolje nastaviti i dodati što je.

Kako šivati ​​zavjese na balkon učiniti sami

Zavjese na balkonu to čine sami

Štoviše, pravi interijer i pribor, vizualno prostor može se proširiti i dati joj ured. Isto vrijedi i za obje funkcionalnosti. Prvo ćemo razmotriti tri jednostavne preporuke, kako poboljšati atmosferu na balkonu.

  1. Baciti nepotrebno smeće. Scardna vremena su daleko iza, ali još uvijek na mnogim balkonima možete pronaći stare strehe, skijaške štapove, zapuštene sanjke i još mnogo toga - što uopće ne dolazi u ruci, ali niste ušli u put. Stoga je čišćenje prostora prvi put do njegove funkcionalnosti.
  2. Izolacija. Ako želite imati udoban balkon, koji se može izlaziti u ljeto, a zimi se diviti ljepotama gradskim ili drugim vrstama, naravno, balkon mora biti izoliran. I preporučljivo je učiniti vani, i iznutra. Osim izolacije, također će biti završen. Također je vrijedno obratiti pozornost na to, poželjno je da je ovaj nastavak sobe pao iz ukupnog ansambla cijelog interijera.
  3. Ispravite zavjese. A sada ćemo o tome razgovarati više.

Zavjese se mogu naći za svaki okus i boju, za to, ako želite, ne možete ni napustiti kuću. I samo se pomaknite kroz par kataloga u mreži, a pojavit će se hrpa ideja. Međutim, također je vrijedno spomenuti i da još uvijek postoje ljudi koji su uvjereni sto posto da samo stari i nepotrebni i nepotrebni vrijedi "za izvođenje" na balkon. To se također odnosi na zavjese. Doista, postoji mišljenje da je bolje objesiti na prozoru starom žuti til, jer će se prozor otvoriti, prašina će letjeti, zimi će krpom pokvariti mraz, kiša, sunce i sve ostalo. Od takvih misli potrebno je odbiti, osoba živi radovati se, a za to sve uvjete moraju biti prikladni.

Članak o toj temi: Vrata za kabinet u WC-u - zavjese od kotrljanja

Kako šivati ​​zavjese na balkon učiniti sami

Dakle, da vidimo što zavjese nudimo danas tržište ove industrije.

rimski

Ovo je optimalna opcija za balkon. Sastoji se od weba, koja je pričvršćena na posebnu dasku, kroz njih je malog vrpca rastežena, koja je visina i količina prenesenog svjetla. Takve zavjese mogu se kupiti, ali možete sami, ali o tome kasnije.

Kako šivati ​​zavjese na balkon učiniti sami

Valjci

Drugim riječima, valjane zavjese. Ova je opcija komplicirana za samozadovoljstvo, ali je također dobro za balkon kao prethodni. U tom slučaju, poseban mehanizam je priključen na prozore koji omogućuje da se web spusti i diže polu-automatski. Takvi uređaji su s PVC webom, nego mnogo pojednostavljuju brigu o njima.

Kako šivati ​​zavjese na balkon učiniti sami

Klasičan

Pa, gdje bez napadaju, draperion, Fald i Labraken? Klasične zavjese za balkon su prihvatljive, ali u slučaju pravilnog uređenja balkona i ispravno odabrane visine. Previše duljine samo skrivaju cijelo vrhunac ove male prostorije. I, usput, o malom mjestu, izgledat će smiješno na malim balkonima. Prekrasan klasik na fotografijama velikih loggia, erkers itd. Gdje svi luksuz imaju mjesto za okretanje u isto vrijeme, bez smanjenja funkcionalnosti.

Kako šivati ​​zavjese na balkon učiniti sami

Ručno izrađen

Pokušajmo opisati kako napraviti rimske zavjese učiniti sami.

  1. Za početak, morate mjeriti prozore, jer će biti priključeni ne na zid, već na prozorsku ploču.
  2. Platno se mora kupiti s jazom. A za to prvo napravite uzorak s dodatkom na dasci. Vrhunska daska mora biti na centimetrima 5 širi ostatak.
  3. Na primjer, visina prozora je 1,2 m, 6 letvica će se umetnuti u tkaninu, 1 - 8 cm, preostalih - 3 cm. To jest, alinent će biti 40 cm. Možete učiniti manje, to je pojedinačno , To znači da će zavjese tkivo trebati rez u 1,7 m s marginom. Činjenica je da će pojedinačni džepovi biti ušiveni za svaki bar, odnosno, njihove dimenzije se također uzimaju u obzir.
  4. Nakon što je uzorak spreman i sva mjerenja su napravljene, možete preći džepove.
  5. Također ćete trebati poseban Rimer i uređaj kako biste napravili rupe u trakama za oštrice.

Članak o toj temi: Upozorenja Veznih shema: za kućnu molitvu, sedam za cijelu obitelj, ime besplatno, preuzimanje za muškarce

Naravno, to nije detaljna pouka, ali onda u rimskim zavjesama možete napraviti vlastite proizvode, vođeni logikom.

Uz klasične zavjese bit će teže, jer u ovom slučaju potrebne su vještine i šivanje.

Čitaj više