Kako samostalno instalirati ulazna drvena vrata

Anonim

Ulazna vrata nisu samo zaštita od hladnog i lopova, već i prekrasan modni dodatak za ulazak u vaš dom ili stan. Danas se razne materijale koriste za izradu kauldona vrata, na primjer:

  • metal,
  • drvo,
  • plastika,
  • MDF i drugi.

Kako samostalno instalirati ulazna drvena vrata

Proces instaliranja ulaznih vrata

Mislite li da instaliranje ulaznih drvenih vrata to učiniti sami - je li to težak posao? Ti si u krivu. Čak i kada ste iz nekog razloga nerado instalirali vrata na vlastitu, barem možete provjeriti proces instalacije od strane svog majstora.

Ako se odlučite učiniti sami, trebat će vam neki alat:

  • Lomik ili nokte)
  • razina,
  • Perforator.

Kako samostalno instalirati ulazna drvena vrata

Drveni ulaz s kutijom obično se prodaje zajedno sa svim potrebnim detaljima.

Demontring vrata Lontik i vrata

Prvo morate pronaći pomoćnika, jer će biti teško nositi se s ovim radom. Nakon što se morate riješiti stara vrata i dnevnike, a onda morate instalirati.

Kako samostalno instalirati ulazna drvena vrata

Kako demontirati ulazna vrata? Prva stvar koju treba učiniti je ukloniti list vrata s petljima. Kako ćete to učiniti ovisi o dizajnu petlji na kojima se vagaju vrata. Dvije su vrste:

  • Odvojivi. Uklonite tkaninu iz takvih nadstrešnica je vrlo jednostavna. Potrebno je otvoriti pod kutom devedeset stupnjeva u odnosu na okvir vrata i kvržicu stane na bočnu stranu gdje se nalaze petlje. Pokreti ljulja gore i dolje kako bi se uklonili platna vrata.
  • Nerazdvojni. To je malo drugačije s njima: uzimajući odvijač ili odvijač, morat ćete odvrnuti vijke da su vrata pričvršćena na kutiju i uklonite ih na stranu.

Članak o temi: Što je bolje odabrati ploču ili ploču za kupaonicu?

Kako samostalno instalirati ulazna drvena vrata

Nakon toga morate se riješiti stare vrata kutije. Da biste uklonili drveni okvir iz otvora, morate napraviti šipke pod kutom preko bočnih regala i ukloniti ga montiranjem. Kako to učiniti, pogledajte fotografiju.

Kada ste uklonili Lutku, morate očistiti otvor iz smeća i rehabilirane žbuke.

Da-it-yourself ulaz vrata to učiniti sami

Mnogi ljudi misle da su vrata vlastitim rukama vrlo teška, ali nije. Prvo trebate odabrati materijal - kvaliteta sustava ovisit će o tome: servisni život, izgled.

Proizvodnja drvenih ulaznih vrata mogu biti i crnogorične stijene i listopadne. Najvažnije je da su oni pravilno usisani. Prije ukrcavanja na sklop sustava vrata, drvo bi trebalo biti tretirano s posebnim alatom koji će zaštititi dizajn od različitih vrsta štetočina i vanjskih čimbenika.

Kako samostalno instalirati ulazna drvena vrata

Prva kutija se izvodi. Izrađena je od bara vezanog s šiljcima. Sada nastavite na proizvodnju platna. Najjednostavniji sustav je brijač.

Video prikazuje kako napraviti ulazna drvena vrata na tehnologiji panela.

Priprema otvora za instaliranje ulaznih drvenih vrata

Ako se tako dogodilo da blok vrata ne odgovara umu, onda će biti potrebno da ga stane ispod željene veličine. Na primjer, imate kutiju više otvaranja, to znači da trebate povećati otvor s perforatorom ili mlinkom s krugom oko kamena. A ako je kutija manja, bit će potrebno smanjiti otvaranje s ciglom i cementnim mortom.

Kako samostalno instalirati ulazna drvena vrata

Ugradnja drvenih ulaznih vrata

Počnimo izravno instalirati vrata vlastitim rukama. Nakon što ste pripremili otvor, morate pravilno postaviti okvir. To je učinjeno s vilu ili razinom izgradnje. Instalacija kutija za vrata potrebno je proizvesti bez platna. Kada je sve izložen, uzimamo drvene klinove i umetnuti ih između otvora i okvira. Sada ćete morati objesiti vrata na balday i provjeriti kako se zatvara.

Članak o temi: Kuće projekti crteža

Ako rad vrata odgovara, uklonite mrežu s petlji i osigurajte Luttku na zid. Mount se vrši noktima ili vijcima. Da bi dizajn bio jači, možete pričvrstiti posebnu metalnu oblogu na okvir. Oni se približavaju mjestu gdje će dvorac biti, i gdje trošak petlje. Takvo rješenje daje vašoj ulaznoj ukočenosti. Nakon postavljanja montažnih ploča, pričvršćivači se uzimaju (nokti ili vijci za samo-tapkanje) i kutija je fiksirana. Nakon toga, ponovno su nadahnuli vrata na mjesto i provjerili je li instalacija nije žurila i nije potrebno podesiti petlje. Sada možete napokon instalirati drvena ulazna vrata.

Kako samostalno instalirati ulazna drvena vrata

Kada ste svi provjerili i postavili, a rezultat je zadovoljavajući, utore između zida i okvira mogu se napuniti montažnom pjenom. To će dati dodatnu snagu.

Da biste omogućili opthetički pogled na operaciju, postavljene su panele za proširenje (DOP). Mogu se napraviti od obje drva i fibrearda. Kada instalirate, potrebno je promatrati postupak: prvi koji će instalirati okomito, a zatim horizontalno, kao na fotografiji.

Čitaj više