Što su sendvič paneli za padine

Anonim

Ova glavobolja tijekom popravka je završna obrada padina sustava Windows. Bez obzira na opciju nije odabrana, uvijek su potrebne dodatne manipulacije koje zahtijevaju privremene troškove za njihovo izvršenje. Ovaj članak će razmotriti instalaciju padina iz sendviča panela, kao i najvažnije aspekte ove metode završne obrade.

Opis proizvoda

Danas, za završnu obradu prozora, naime njihove padine, koristite širok raspon načina. Najmodernija i profitabilnija provedba je ugradnja padina iz sendviča panela.

Sandvič ploče je materijal čiji uređaj ima troslojnu strukturu. Sastoji se od sljedećih elemenata:

  • Dva sloja ukrasne plastike.
  • Unutarnji sloj izolacije, koji je izrađen od polistirenske pjene. Ovaj materijal može biti dva tipa: ekstrudirana ili slobodna viza.

Što su sendvič paneli za padine

Zapravo, ploča sendvič je posebna montažna pjena ili poliuretansko brtvljenje, koji se sastoji između dva tankog dekorativnog panela izrađenih od PVC plastike. Ista struktura ima donji dio plastičnih vrata balkona. Umjesto standardnog stakla paketa je instaliran.

Instaliranje prozora padina takvih panela ima sljedeće pozitivne točke:

  • Nema potrebe daljnjeg ukrašavanja površine padina. Oni dobivaju vanjski ukras slični vrsti plastičnih prozora.
  • U prisutnosti potrebe, površina takvih panela može biti laminarirana. Ali takvi proizvodi će koštati nešto skuplje od standardnih materijala.
  • Proizvodi nisu u stanju ispucati sat kada je izložen kondenzaciji na njemu teče iz prozora.
  • Visoku kvalitetu izolacije. To je zbog činjenice da sendvič ploča ne može provesti hladnoću. Njihova dodatna izolacija je moguća, ali provodi se kako bi se imobilizirala materijal prozora.
  • Jednostavna instalacija.
  • Jednostavna njega.
  • Trajnost i trajnost. Oni su, za razliku od konvencionalne plastike, ne mogu se probušiti ili oštetiti.
  • Postoje obojene ploče koje će vam omogućiti da organizirate prozore u željenoj shemi boja. Bijela ploča je univerzalna za završnu obradu prozora.

Članak o temi: Livnavka u privatnoj kući

Što su sendvič paneli za padine

No, unatoč impresivnom popisu dostojanstva, takav materijal ima neke nedostatke. To uključuje kvalitetu kupljenih proizvoda. Kupnja niske kvalitete panela, ako ih pogodi izravno sunčeve svjetlosti, mogu se deformirati nakon nekog vremena, a također dobiti žutu. Za takve proizvode karakterizira niža snaga, tako da morate kupiti proizvode u slučaju da je njegov proizvođač poznat po svojoj kvaliteti. U kršenju postrojenja ugradnje moguće je pojavljivanje slotova. Ovaj aspekt ovisi o profesionalnosti instalatera.

Kao što možete vidjeti, ovi nedostaci se lako rješavaju u situaciji u kojoj je instalacija provedena ispravno, a paneli posjeduju visoku kvalitetu.

Za ono što se koristi

Sendvič paneli, koji su izvrsni građevinski materijal, mogu se koristiti u sljedećim situacijama:
  • završni prozori (njihove padine) u uredima, kućnim prostorijama itd.;
  • Dekoracija zidova u zatvorenom prostoru;
  • Završavajuće fasade zgrada;
  • koristiti kao unutarnje particije u uredima;
  • Proizvodnja vrata i prozora.

Takva opsežna primjena sendvič panela temelji se ne samo na njihovim prednostima kao završnom materijalu, već i kao proizvode s optimalnim sanitarnim i higijenskim uvjetima, kao i mikroklimom.

Što su pogledi

Što su sendvič paneli za padine

Sendvič paneli koji se koriste za završetak prozora, naime stvaraju lijepe i visokokvalitetne padine, su sljedeće vrste:

  • Dva sloja. Takve padine u njihovom sastavu imaju unutarnji punilo, koji često izvodi ekstrudirane pjene, kao i vanjsku krutu pvc premaz.
  • Troslojni. Ova vrsta nagiba ima trostruku strukturu, koja je slična organizaciji dvoslojnih proizvoda, ali uz dodatak unutarnjeg PVC lima. Ako pogledate s praktične točke gledišta, ovaj je dizajn nejednačen, jer je plastika karakterizirana slabom adhezijom s bilo kojim materijalima za fiksiranje. Oni se koriste kada će zamijeniti prozore na drugim veličinama za nekoliko godina, a nagibi će biti uklonjeni.

Članak o temi: dobro izbjeljivanje tkiva

Što su sendvič paneli za padine

Osim toga, plastične ploče ovog tipa mogu imati različite dimenzije:

  • Standardna debljina je 10, 24 i 32 mm;
  • Neki proizvođači proizvode sendvič panele koji se dimenzije razlikuju od standarda. Na primjer, mogu imati debljinu od 6, 8 ili 16 mm;
  • Veličina proizvoda u širini i visinama su 3 za 2 m ili 3 na 1,5 m. Imajte na umu da su minimalne veličine za sendviče 3 x 2 m. To je zbog činjenice da su plastični listovi napravljeni takvim dimenzijama zbog Značajke strojeva za tisak koje ih lijepe.

Osim toga, sendvič paneli su obojeni ili bijeli. Bijeli proizvodi su najpopularniji, ali obojeni listovi se koriste za skladnije uklapanje prozora otvora u postojeći interijer.

Kako instalirati sendvič panele

Jedna od prednosti sendvič panela za prozore je njihova prilično jednostavna instalacija. Prilikom studiranja upute korak po korak, svaka će osoba moći instalirati materijal vlastitim rukama. Važno je napomenuti da tijekom instalacije neće vam trebati razinu. Ovdje, kao svjetionik ili orijentir, koristite okvir prozora. Najteža faza u instalaciji je smanjiti panele za željenu veličinu. Od koliko su ispravno rezani listovi, ovisi kvaliteta konačnog rezultata.

Što su sendvič paneli za padine

Instalacija plastičnih ploča (sendviča) uključuje sljedeće radnje:

  • Brisanje na rubu bloka prozora od kraja montažne pjene. Ovdje morate pristupiti facelinima profila.
  • Na kraju groove je osigurati početnu traku. Neki stručnjaci preporučuju ga montirati čak i prije pokretnih prozora u otvoru prozora.
  • Polazni bend mora biti visoka kvaliteta, kako bi se dodatno izbjeglo pojavu praznina. Osim toga, njegova je instalacija dosljedno gotova. Prvo ste odrezali bočne trake i pomaknite ih na kraj utora. Nakon toga provodimo slične akcije s gornjim i donjim profilom.
  • Zatim napravite dodatno brtvljenje prozora. Ovdje trebate poliuretanski brtvilo, koji trebate proći kroz cijeli perimetar prozora.
  • Kada se pjena zamrznula, provodimo rezanje i ugradnju sendviča panela. Ovdje, kada rezanje, važno je promatrati kut od oko 90 °. Inače će se pojaviti utore.
  • Plahte materijala jednostavno nježno umetnite u početne trake. Karnate ploče do rotora koristeći montažnu pjenu. Ali ovdje ne morate pretjerati s brojem.

Članak o temi: Mozaik u unutrašnjosti dekor - ideje, savjeti, koriste opcije (45 fotografija)

Na kraju postupka montaže, instalacija platforma (F-profila). Kada koristite pjenu, prije instaliranja platforma, vrijedi čekati njegovu polimerizaciju. Možete zalijepiti tanjure na tekućim noktima. Nakon toga, to će se koristiti samo za pečat spojeva između prozora i padina oko perimetra prozora.

Ako se montiraju bijeli listovi, treba koristiti bijeli silikon.

Kao što možete vidjeti, uz pomoć sendviča, možete jednostavno napraviti prozore.

Video "Kako napraviti padine iz sendviča panela"

Iz ovog videa ćete detaljno naučiti kako instalirati sendvič ploče i dobiti lijepe i tople padine.

Čitaj više