Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Anonim

Žbuka na drvu je lako dostupna i jeftini završni rad. Sastav ovog rješenja je vrlo jednostavan:

  • glina;
  • sjeckana slama;
  • voda.

Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Žbukanje na stablu

To su bili naši vlastiti preci koji su radili zidove zidova.

Okrenut prema stablu prije žbukanja

Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Stuktovanje drvene kuće iz unutrašnjosti vojvoda

Prije početka štukature morate uzeti određenu količinu gline i razgraditi ga pre-pročišćeni teritorij. Tada je potrebno uliti vodu i mijesiti ga do homogenosti, teksturom nalik tijesto. Na dobivenu masu morate dodati sjeckanu slamu, sipati malo vode i pomiješati sve dobro. Nakon takvih manipulacija, glina "dozrijeva" 2-3 sata.

Kada se otopina za žbukanje miješa, možete početi obradu zidova.

Pre-isprobani s duljinama zida su hidratizirani vodom pomoću uobičajene metle ili Maclove. Tada se otopina primjenjuje na njih, koja se u procesu prolivena graterom u cijelom području zida.

Ako tijekom obrade zidova, sva masa niste potrošili, nemojte se obeshrabriti, može se koristiti čak i za sljedeći dan. Da biste to učinili, bit će potrebno samo dodati malu količinu vode na tlo i mijesiti ga do homogenosti.

Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Dranco na drvenom zidu

Kada je zidna obloga gotova, trebaju dati vrijeme da pasu. Tijekom tog vremena, pukotine se mogu formirati na površini, koja će biti potrebna da mami glinu s pijeskom. Ali ako se odlučite za obrišite zidne zidove, morat ćete dodatno blokirati sve površine.

Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Dranco na drvenom zidu

Kada je zidna obloga gotova, trebaju dati vrijeme da pasu. Tijekom tog vremena, pukotine se mogu formirati na površini, koja će biti potrebna da mami glinu s pijeskom. Ali ako se odlučite za obrišite zidne zidove, morat ćete dodatno blokirati sve površine.

Kada žbuka postane apsolutno čvrsta, trebat će se liječiti s alabasterom u tekućem obliku.

Od koliko masnoća će kompozicija gline, broj slame ovisi.

Do danas, slamka se spušta na pozadinu, a umjesto materijala se sve više koriste. Oni pomažu ojačati oblogu i spriječiti pojavu pukotina. Svijetli predstavnik modernih armaturnih materijala je polipropilenska vlakna, a dužina od vlakana doseže 15 mm. Takav materijal iskusni majstori savjetuju da koriste ako namjeravate obojiti površinu zidova boje.

Članak o toj temi: Magnetska brava na vratima - Pravila za odabir mortize brave za unutarnja vrata

Takav jednostavan materijal može se kuhati osobno. Za to, bilo koja pletena vrećica je savršena za to, kao i pod građevinskim mješavinama, tako da od šećera ili brašna. Morat ćete ga izrezati trakama od 15 mm i podijeljenim na niti koje će nalikovati vlakna polipropilena.

Priprema zidova je vrlo značajna faza zidova žbuke. Kada razgovor prođe o žbukanje drvenih struktura, pripremni proces je primijeniti pilje.

Dranco tehnologija pakiranja

Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Štukatura na drvenoj površini

Kredit je traka šperploča ili drva. Njihova debljina varira unutar 3-5 mm, a širina je 15-20 mm. Pook takve pruge u 2 reda:

  1. Prostina Duranka (punjena je iz stropa, prelazeći se na pod, a debljina traka je 3-4 mm);
  2. Izlaz (debljina takvog dvostruka je 4-5 mm, a korak je dovelo do okomito na prolaznu šipku, kao rezultat toga što se formira dijagonalna rešetka).

Da biste popravili drvene pruge, koristite žbuke nokte, čija je duljina od 25-40 mm.

Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Ugradnja durankija.

Da bi ispunila praznine između traka, koristi se otopina, što doprinosi gustu stanu žbukanja na stablo.

Od koliko udaljenih zidova glatke, količina konzumiranog materijala na 1m2 ovisi. Debljina drvenog pokrova zida mora biti više od 20 cm, jer će previše tanko premaz omogućiti da se Duranka prebaci, a zid će se s vremenom pretvoriti u pukotine.

Da biste poboljšali zvučnu i toplinsku izolaciju zidova, moguće je pokriti dizajne pergaminom, osjetljivim ili poslovima. No, prije nanošenja tih materijala, površina će se morati liječiti antiseptičkom i dati odušak.

Ako ste izolirali zidove, onda ih ne morate previše navlažiti prije obloge, bolje je malo navlažiti s pulverizatorom.

Kada se žbuka za stablo primjenjuje pod naknadnom bojom ili lijepljenjem s pozadinom, zglobovi spojeva morat će biti pokriveni armaturom, koji će morati snimiti završiti najmanje 5 cm na svakoj strani.

Moderne metode žbuke na drvenim površinama

Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Štukat na drvetu.

Stucco za drvo zahtijeva korištenje specijaliziranih smjesa industrijske proizvodnje, kao i univerzalne žbuke žbuke, koje se odlikuju visokom razinom adhezije.

Članak o toj temi: Ugradnja grijane željezničke pruge: potrebna oprema i materijali

Kao temelj takvih tvari uzimaju:

  • izgradnja gipsa;
  • Svjetlosni agregati;
  • Posebni modifikatori polimera.

Recept za neovisnu otopinu za gnječenje na stablu daje se u tablici.

Tehnološki

sloj

Tip drvene

Dizajn

Proporcije komponenti
Cement/

vapno

PijesakGips
Sprejzidjedan2-3.0,3-1
Stropjedan2.5-3.0,5-1,5
Primerzidjedan2-3.0,5-1,5
Stropjedan2.5-3.1-1,5
Pokritizidjedan1-1,5
Stropjedan1-1,5

Rotband žbuka se smatra najpopularnijim i najpovoljnijim materijalom. Koristi se kao osnova za razne materijale za unutarnji zid ukras.

Prije početka rada zidovi su obloženi otopinom prajmera i popravljaju rešetku za pojačanje. Sada na tržištu možete pronaći mnoge univerzalne rješenja za prajmeru, koja se razvijaju na temelju akrilnog kopolimera. Takve tvari povećavaju adheziju osnovnog sloja nakon čega slijedi materijal. Prajmeri brzog sušenja također su popularni, čiji je svrha obraditi drvo i slične površine.

Načela drvene žbuke

Drvo žbuke: Značajke završne obrade i njegove tehnologije

Žbukanje drvene površine

Sprepan je početni sloj za oblaganje koji se nanosi na površinu zidova, ne dopuštajući preskakanje. Njegova je svrha pričvrstiti otopinu s osnovnim premazom, kao i popunjavanjem svih praznine i praznina.

Sprepan ne treba poravnati, jer će ovaj sloj biti dovoljan da ukloni vidljivi višak.

Kada se rješenje počne stvrdnjavati, možete primijeniti drugi sloj iz prajmera. To će poslužiti kao baza zidova ispod žbuke i stvoriti željenu gustoću.

Širina sloja mase (ako se sastoji od gline, vapna, gipsa ili kombinacije ovih materijala) ne smije prelaziti 7 mm, kada 5mm nije dopušteno za otopine cementa. Ako površina zahtijeva, prajmer se dopušta da se primjenjuje u dva sloja, dajući svakom od njih da se osuši.

Sljedeći sloj je kutak. Rekla je samo nakon potpunog fiksacije prethodnog rješenja. Debljina ovog premaza za jednostavnu žbuku je 12mm, za poboljšano - 15 mm, a za visoku kvalitetu - 20 mm.

Stucco za drvo može se primijeniti na različite načine i tehnike:

  • bacanjem;
  • prskanje;
  • prskanje, itd.

Da biste to učinili, možete koristiti apsolutno različite alate i lijekove. No, najčešće se nož ili granica koristi za primjenu žbuke žbuke.

Žbukanje je najlakša dostupna metoda, koja je izvrsna za rad s gusto mješovitim masama. Za korištenje metode napada zahtijevat će određeno znanje i iskustvo, ali je ta opcija koja je najprikladnija i omogućuje vam da radite s mješavinama različitih tekstura i dosljednosti.

Tajna ovog procesa je da se rješenje mora primijeniti na zid s oštrim mahamima četkice, bez upotrebe cijele ruke.

Tehnika Nakida Stucco ne zahtijeva radnju na jasnu shemu. Može se izvesti i desno lijevo i obrnuto. Tehnika ovisi o uvjetima u kojima će se obaviti rad na žbuku.

Najvažnija faza žbukanih radova - izravnavanje smjese do zidova zida. Za njezino izvršenje, možda je potrebno uzeti polu-line, sokol ili pravilo.

Žbukanje drvenog zida u kući

Posljednji i najsnažniji proces je izgorjeti površinu i žbuku. Ako trebate primijeniti dekorativnu žbuku, oponašajući određenu teksturu, u ovoj fazi također je također vrijedan formiranje teksture buduće slike.

Za fugiranje, zidovi se koriste od drva ili pjene, a smjer pokreta može biti kružni ili overclockani. Ovaj postupak omogućuje uklanjanje malih nedostataka.

S tehničke strane, proces izglađivanja rezultirajuće površine praktički nema razlike iz shtclota. Ovaj postupak također služi za jačanje zida i čini ga više.

Kao rezultat svih radova na žbuku, kutovi zidova trebaju biti jednako više i oštriji. Da biste olakšali taj proces, možete koristiti trokutastu oštricu ili semiralni. Ovaj alat mora se provesti po cijelom području zida, s blagim tlakom iz dna prema gore. Tada će se proces morati ponoviti, ali se već kreće u suprotnom smjeru. Ako se pojavi potreba, takve se akcije mogu ponoviti.

Kao što možete vidjeti, žbuka na stablu je prilično dugotrajan i dugoročni proces koji zahtijeva izvršenje posla na određenoj shemi.

Nažalost, ova opcija se ne razlikuje po izdržljivosti, tako da su moderne zgrade rijetko ožbukane, ali takav cilj je sjajan način za zaštitu stabla od negativnog utjecaja i mehaničkih oštećenja.

Članak o temi: Wall Mural "prozor": neobičan interijer

Čitaj više