Sova od diskova s ​​vlastitim rukama: master klasa s uputama i fotografijama

Anonim

Obrt od nepotrebnih diskova, na primjer, sova napravljena rukom, može postati izvrstan ukras u unutrašnjosti ili neobično božićne igračke. Osim toga, to će pomoći da se riješite nepotrebnih CD-a, koji su u posljednjih nekoliko godina gotovo izašli iz svih. U ovom materijalu ćemo analizirati kako napraviti sove od diskova vlastitim rukama.

Bird je jedan od najjednostavnijih proizvoda u ovoj tehnici koja čak i djeca mogu učiniti. Naravno, za to će trebati pomoć roditelja kada pripremaju diskove za rad, ali oni će moći sastaviti konačnu verziju sami. Slijedi detaljan glavni razred na proizvodnji takvog ukrasa.

Neobičan ukras

Za posao će vam trebati:

  1. Stare CD-ove (najmanje 6);
  2. Škare;
  3. Ljepilo (pouzdaniji, to bolje);
  4. Žuti i crni karton ili papir;

Opcionalno:

  1. Folija;
  2. Nepotrebna ručka ili bilo koji drugi štapić je ista duljina.

Tako da je sova izgledala pahuljasto, na svakom disku morate smanjiti voće. Da biste to učinili, potrebno je napraviti rezove duljinom od oko 1-2 centimetra, štoviše, nije potrebno smanjiti sve diskove.

Sova od diskova s ​​vlastitim rukama: master klasa s uputama i fotografijama

Za izgradnju sova koje trebate najmanje šest diskova, u prvom planu postoje dva. Preostala četiri mogu se smanjiti samo na ta mjesta koja će biti vidljiva nakon sastavljanja proizvoda. Da biste razumjeli koji je dio potreban za obradu, dovoljno je sastaviti sovu, kao na fotografiji:

Sova od diskova s ​​vlastitim rukama: master klasa s uputama i fotografijama

Važno je zapamtiti da su potrebni određeni napori za rezanje diskova, a tijekom ne-suvremenog rada, rezani komadi mogu se neočekivano odskočiti, tako da je ovaj dio rada bolji da ne vjeruje maloj djeci. Osim toga, diskovi su često pucanja, stoga je bolje imati rezervne.

Dvije diskove, koji su uokvireni rub duž cijele dužine opsega, čine glavu sove. Oni moraju biti zalijepljeni na brkove tako da rub gornjeg diska ne blokira rupu u središtu drugog, ali to je bilo blisko.

Članak na temu: Cap iz novina s vizirom za popravak: sheme s video i fotografijama

Sljedeća faza će biti oči - moraju se izrezati iz žutog ili bijelog gustog papira, kroz koje se zrcalna površina diska ili boja plastike neće prenositi u svom središtu. Promjer oka trebao bi biti veći od rupa na disku - upravo na vrhu njih praznine su zalijepljene, na koje - učenici s promjerom manjeg promjera crnog papira. Može se zamijeniti velikim perlicama ili jednostavno crtati marker.

Od preostalih diskova formira se tijelo sova, čija će veličina ovisiti o količini materijala. Ako postoje samo četiri diska, torzo će se sastojati od dva reda dva diskova. Možete koristiti sedam - tada dva vrha torza će napraviti dva diskova, a donje - tri.

Sova od diskova s ​​vlastitim rukama: master klasa s uputama i fotografijama

Kada formira tijelo, važno je pridržavati se slijeda: gornji red treba zalijepljen ispod glave sova, tako da rupe u diskovima nisu vidljive s prednje strane, samo njihova zrcalna površina. Donji sloj je lijepljen ispod vrha i tako dalje. Glavna stvar u ovom procesu je u skladu s omjerima: torzo u gornjem dijelu trebao bi biti malo širi glave i proširiti na dno, ali bez oštrih promjena. Tako će crtež biti podsjećajući se na pravu sovu. Ako se resa na diskovima unaprijed isklesa, morate pažljivo slijediti radni komad - takve perja treba biti vidljiva na prednjoj strani proizvoda i ne moraju biti stražnje.

U finalu bi trebao biti još jedan disk, od kojih je potrebno smanjiti dekorativne elemente - šape, krila i kljune. Ako su nepotrebni diskovi još više, možete izrezati i odlazi za uređenje grane, na kojem će sova sjediti. Ako želite, možete pokušati učiniti krila i šape tako realni koliko materijal omogućuje: izrezati dvije "vilice" i dva ovavala ukrašena resama. Ako je dijete napravio dijete, postoje dva trokuta i dva polukruga, na kojima možete ogrebati potrebne elemente ili ih jednostavno izvući s tankim čuda. Paws, kljunovi i krila su zalijepljeni preko baze sova.

Članak o toj temi: Snjegović iz pamučnih diskova korak po korak s fotografijama i videozapisima

Sova od diskova s ​​vlastitim rukama: master klasa s uputama i fotografijama

Dopuna zrcalnom sovu može biti grančica na kojoj sjedi. Olakšajte: dovoljno je vjetra nepotrebnu ručku, olovku ili osušenu foliju. Može se zalijepiti na lišće od diskova, pripremljenih ranije. Nakon toga, grana je zalijepljena na usne sova s ​​obrnute strane. Također, proizvod se može ukrasiti obrvom ili malim trokutnim ušima.

Sova od diskova s ​​vlastitim rukama: master klasa s uputama i fotografijama

Ako se proizvod planira koristiti kao igračka za ovjes, traka ili uže može se zalijepiti na sovu sa stražnje strane ili nastati u početnoj fazi između diskova koji tvore glavu. U istom slučaju, ako trebate napraviti bilateralnu sovu, možete prikupiti proizvod prema istoj shemi, mijenjajući samo model glave.

Najrealnija opcija za suprotnu stranu glave ptice bit će višeslojna perje. Za to, dvije diskove zalijepljene na isti način kao i oni koji su formirali lice sova treba zalijepiti s rezbarenim perja - prikladnim kao jednostavni trokuti i polukružnici. Potrebno ih je lijepiti od dna prema gore, tako da je svaki novi sloj maskirao zglobove prethodnog. Vrh se može skrivati ​​lijepljenjem jednog od perja vodoravno. Torso se dodaje ovom liketu, također prikupljaju istu shemu kao i prvi dio. Tada je polovica sova povezanih obojenim stranama diskova. Ako želite, leđa se mogu ukrasiti malim repom.

Kada radite s diskovima, apsolutno nije potrebno strogo slijediti upute. Na primjer, umjesto rezanja rezanja, diskove možete priložiti kiropom muškim tinselom ili izrezati trokuta. Da biste ukrasili pticu, možete koristiti lutkarsku odjeću, obrezivanje tkanina i papir u boji ili bilo koje druge lijekove.

Video na temu

Čitaj više