Što utječe na brzinu grijanja vodenog grijača?

Anonim

Što utječe na brzinu grijanja vodenog grijača?

Danas je nemoguće predstaviti norma života u kući vruće vode, čak i za kratko vrijeme. Dobar raspon uređaja koji mogu proizvoditi takav volumen vode, koji je potreban za jednokratnu uporabu, omogućuje vam da odaberete najprihvatljivije opciju.

Što utječe na brzinu grijanja vodenog grijača?

Tablica za vrijeme grijanja.

Vi samo trebate znati koji je parametar glavni, i potrebno je odabrati bojler individualnog grijanja vode, ako je nemoguće povezati se s centraliziranim sustavom.

Vrste grijača vode

Načelo rada uređaja za grijanje vode za kućanstvo je prenošenje topline u bojleru od grijaćih elemenata kroz metalni omotač tanno ili komora za izgaranje goriva i održavaju određenu količinu vode u grijanom stanju za dugo vremena. Grijači vode dolaze u tijeku, u kojoj se voda zagrijava u potoku i akumulativno, ima spremnik određenog spremnika u toplinskoj izolacijskoj ljusci.

Dijagram uređaja za grijanje vode.

U grijaču protoka, vrijeme zagrijavanja vode je neznatno, ali protok je ograničen. Takva nekretnina ispada da je korisna kada trebate brzo koristiti malu količinu tople vode, na primjer, operite ruke ili posuđe. Takav bojler ne zahtijeva ni vodovod, dovoljno je podići kumulativni spremnik, ispuniti ga ručno i preskočiti kroz bojler. Bolje je primijeniti ovaj model u zemlju u kojoj morate brzo zagrijati vodu na kratko vrijeme.

Prema vrsti goriva, grijači vode su:

  • električna;
  • plin;
  • Tekuće gorivo (dizelsko gorivo, vježbanje);
  • Kruto gorivo (ugljen, ogrjevno drvo);
  • Sunčano.

Čimbenici koji utječu na grijanje vode

Vrijeme grijanja vode ovisi:

  • iz snage grijača;
  • površinu grijača;
  • Koeficijent prijenosa topline.

Najbolje, to jest, brže, voda se zagrijava u bojuru za vodu pomoću otvorenog plamena, jer je u IT moć ograničen samo količinom punog goriva ili brzine protoka po jedinici tekućine i plinovitih goriva. Područje prijenosa topline također može biti velik: morate instalirati cjevasti izmjenjivač topline s velikim brojem cijevi, koliko će se uklopiti u kotao. Voda se vrlo brzo zagrijava, tako da su takvi uređaji bolji instalirani na mjestima koja zahtijevaju grijanje velikih količina, na primjer, u sustavu grijanja kuće.

Članak na temu: Shefllera soba Plant: Značajke kultiviranja i njege

Što utječe na brzinu grijanja vodenog grijača?

Tablica s indikativnim vremenom zagrijavanja vode u bojuru, ovisno o volumenu.

Električni kotlovi su ograničeni na snagu električnog ožičenja, najčešće ne više od 2,5 kW, a slučaj tan. Voda u njima zagrijava mnogo sporije. Da ne bi gubili vrijeme, bolje je zagrijati vodu unaprijed i pohraniti u spremnik izoliranog topline. Pad temperature u suvremenim kotlovima ne prelazi 15 stupnjeva dnevno, što dovodi do manjeg gubitka električne energije.

Vrlo je važno održavati proces grijanja bez formiranja ljestvice, budući da se modificiranje ljestvice stvara sloj toplinske izolacije. To dovodi do značajne poteškoće grijanja, prelijevanja električne energije i pregrijavanja ten. Da biste to učinili, morate odabrati kotla sa sustavom niskotemperaturnu tan od povećane duljine. Brzo zagrijavaju vodu zbog velikog područja prijenosa topline i ne pregrijavaju ga do ljestvice. Osim toga, treba primijeniti sustav automatskog održavanja određene temperature i zaštite od pregrijavanja tan u slučaju nedovoljne količine vode u kotlu.

Prednosti različitih sustava grijanja

Rasprostranjen razvoj je dobio solarne grijače s višeslojnim infracrvenim prijemnikom za zračenje. Moderne tehnologije omogućuju vam da uspješno uklonite solarnu energiju za zagrijavanje vode u dovoljnom volumenu čak i uz vrijeme oblaka.

Za četveročlanu obitelj ima dovoljno panela u veličini 2.0x2.0 m, bolje u prisutnosti kumulativnog kotla. Paneli su bolje smjestiti na krov na južnoj strani tako da bojler čini toplu vodu tijekom cijele godine. Takve instalacije su još uvijek donekle skupo, iako je zajamčeni dugi vijek trajanja modernih progresivnih uređaja osigurala značajnu uštedu kao rezultat.

Što utječe na brzinu grijanja vodenog grijača?

Dijagram solarnog sakupljača s cilindričnim reflektorom: 1. tekuće cijevi (voda, antifriz); 2. slučaj toplinske izolacije; 3. reflektor; 4. okvir krutosti; 5 i 6. spremnici hladne i tople vode.

U nekim zemljama, solarni grijači su uključeni u vladine razvojne programe, budući da je to najučinkomičnija metoda ekstrakcije energije koja ne zagađuje okoliš. Električni kotlovi su najviše u potražnji, jer su vrlo zgodan za korištenje: dovoljno je uključiti utičnicu i uspostaviti željenu temperaturu vode. Automatizacija instalirana na bojleru će pružiti najbrže grijanje, što je potrebno samo i dugoročno održavanje određene temperature. Vrijeme grijanja vode do 85 stupnjeva u kotlu za 80 litara je približno dva sata. To ovisi o kojoj se primjenjuje deset. Da biste ubrzali grijanje, dvije sekunde su povezane s ukupnom snagom od 2,5 kW, zatim još jedan moćni se isključuje, održavanje temperature provodi se jednom od 1 kW.

Članak o temi: Kako se instaliraju mini zavjese neovisno?

Ova metoda štedi električnu energiju. U slučaju oštrog pada temperature, ako je potrebno, velika potrošnja tople vode, drugi desetak se automatski povezuje: tako da je voda toplo brže. Takva situacija može nastati kada se koristi tuš s nekoliko ljudi u seriji. Potrošnja velikog volumena vode zahtijeva ubrzano grijanje, s ovim sigurnosnim kopijama za grijanje vode. Dok se 80 litara troši u početno zagrijanoj vodi, potrebno je vrijeme zagrijavanja novog volumena.

Moć plinskog grijača omogućuje vam zagrijavanje u struji iu akumulativnom spremniku. Voda ulazi u zavojnicu, okruženi plamenom plinskog plamenika. Grijanje se odmah napravi, samo nekoliko sekundi, pojavljuje se vruća voda. Nedostatak takvih grijača je povećana potrošnja plina. Stoga ih trebamo koristiti samo u slučaju akutne potrebe za hitno korištenje tople vode.

Tehnološki elementi koji vam omogućuju ubrzanje grijanja

Važna značajka kotlova je uređaj za opskrbu vodom do dizalice iz gornjeg, najhlađenijeg sloja. Da biste to učinili, usisna cijev prolazi kroz cijeli spremnik i proizvodi odvod s vrha. Ova metoda značajno smanjuje vrijeme grijanja prvog malog volumena vode, koji se može koristiti, iako je kotao još uvijek hladan. Kako bi se miješali u sredini kotlova u usponu konvekcije topleg toka, grijači se nalaze na različitim razinama.

Što utječe na brzinu grijanja vodenog grijača?

Tablica određivanja volumena bojlera.

Koja vam metoda omogućuje da se spremnik bolje i učinkovitije zagrijte? Metoda zagrijavanja po svojim dijelovima nekoliko grijača, koji su uključeni sekvencijalno. Takav način za zagrijavanje vode je najracionalniji. Cijeli kotao treba zagrijavati samo kada trebate puno tople vode.

Za očuvanje vode u grijanoj stanju, s već nepovezanim grijačima, morate izolirati spremnik od toplinskih gubitaka. Iz kojeg se materijala koristi, trajanje vrućeg stanja vode ovisi. Bolji kaput spremnika s slojem polipropilena, zatim kotlovi bez značajnog povećanja debljine stijenke savršeno obavljaju funkciju očuvanja akumulirane topline.

Članak o toj temi: Kako povući kauč s vlastitim rukama

Pjenaca polipropilena ima nizak koeficijent toplinske vodljivosti zbog mnoštva mjehurića zraka nastalog tijekom proizvodnog procesa. Stoga spremnik bolje podržava temperaturu koja je voda dostigla grijačima. Gubici nisu više od pola stupnja po satu ako spremnik nema oštećenja ljuske.

Čitaj više