Kauč ​​na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

Anonim

Fotografija

Često u našoj zemlji, balkoni, uz stan, služe kao skladišni prostori za skladištenje nepotrebnih ili rijetko korištenih objekata, kao što su lagana vozila - bicikli, skuteri, kose, skije, skije i snijeg skutera. Osim toga, mogu postojati nepotrebne smeće - stare stvari, paketi, banke, slomljeni kućanski aparati - da, nikad ne znate što tamo može ležati. Ali ako lijepo i pažljivo odvojite balkon s vlastitim rukama, možete dobiti dodatnu sobu za ukupnu površinu apartmana. Tamo možete organizirati i zimski vrt i mjesto za ugodan odmor.

A ako stavite kauč na balkon, dobit ćete punopravnu sobu.

Kauč ​​na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

S pravim dizajnom i usklađenjem s uvjetima za stvaranje psihološke udobnosti, balkon će moći postati izvrstan kutak za odmaranje domaćina kuće i njihovih gostiju.

Svatko, čak i otvoreni balkon može se izolirati - pitanje je samo kako će ova modernizacija dijela stambenih prostora koštati vlastitim rukama. Međutim, za dodatne brojice, to nije šteta i platiti dodatno.

Dakle, nakon izolacije postoji red za njegov dizajn. Prva faza, a najznačajnija mala dodatna soba za to će biti definicija njegove svrhe.

Izbor namještaja

Kauč ​​na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

Da bi balkon danas, svaki vlasnik vlastitog urbanog stana ili privatne kuće, koji ne želi samo uštedjeti na građevinskom radu, već i primijeniti vlastite vještine i organizacijske sposobnosti u praksi.

Prije stavljanja lože s vlastitim rukama, morate odmah odlučiti koji balkon želite dobiti. Hoće li to biti uredski ured, radionica za šivanje, slikarstvo ili mjesto za zauzimanje vašeg omiljenog hobija - sve ovisi o vama. Na balkonu možete smjestiti ugodno područje rekreacije, stavljajući mali kauč. Ili organizirati mali kafić za dva, stavljajući uredni stol i stolice. Može se smjestiti i cijeli zimski vrt s kovrčavim police za boje i zamršeno pozadinsko osvjetljenje.

Članak o temi: Kuća s balkonom i terasom: Projekt strukture okvira

Čim odlučite o dodjeli balkona, možete se sigurno premjestiti u drugu pozornicu - izračun balkona ili lože materijala potrebnog za registraciju s vlastitim rukama.

Izračun materijala

Tako ste odlučili da će biti na vašem balkonu. Na primjer, to će biti rekreacijsko područje. To znači da će se potreban namještaj: zavjese, police, tepih, nekoliko zatvorenih biljaka i, naravno, kauč. Brojanje je dovršeno - znate što vam je potrebno. Sada je pitanje kako ga provesti.

Provedba dizajna

Kauč ​​na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

Na balkonu bi trebao biti samo potreban namještaj, jer, s obzirom na ograničen prostor.

Ako se takvi elementi za dizajn balkona, kao što su tepih, linoleum, police, cvijeće, pozadine i zavjese s vijencem, još uvijek možete pronaći da se namještaj za vaš balkon može kupiti i veličine i potrebe za balkonom.

U pravilu, predstavljen u namještaju trgovinama za lož ili premala ili neugodan dizajn. U svakom slučaju, budući da je neovisna dekoracija balkona počela, kauč treba biti napravljen za njega vlastitim rukama.

Mekani namještaj

Kauč ​​na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

Glavni rad na skupštini kod kuće treba započeti iz izgradnje baze (nosača) strukture, za sklop kojim koristimo bar.

Prvo morate odabrati prikladan dizajn kauča pogodan za balkon. Ili napraviti kauč, a zatim podesiti dizajn cijelog balkona ispod njega. Dakle, razmotrite najjednostavniji dizajn. Za proizvodnju ugodnog tapeciranog namještaja, ne moraju nužno imati profesionalno znanje, dovoljno je naučiti informacije iz različitih izvora i biti strpljiv.

Od velike važnosti je ispravna definicija veličine buduće kauč izrađene vlastitim rukama za balkon. Pravilo je istinito ovdje: "Neki sedam puta, odbacivanje jednom."

Ne morate biti lijeni da biste dvaput provjerili svoje podatke ili rezultirajuće dimenzije - to će se uvrijediti ako se gotov proizvod ne može staviti na balkon ili neće funkcionirati kao zamišljen.

Članak o toj temi: Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - Mogućnosti za dobar dizajn

Najčešće, sofe imaju standard i svi poznati pravokutni oblik. Ovaj je dizajn dobar jer vam omogućuje da organizirate posebne kutije za posteljinu ili pohranu ispod kauča. Ovisno o načinu sklapanja kauča, pristup takvim nišama može se implementirati u obliku ladica i odozgo ili sa strane.

Proizvodinjem potrebnih crteža na prethodno obavljenim izračunima, moguće je započeti treći dio - izbor građevinskog materijala za proizvodnju kauča za lođu s vlastitim rukama i stjecanjem IT-a i drugih elemenata za ugradnju.

Materijali za rad

Kauč ​​na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

Improvizirani kauč ove vrste može dobro uklopiti ne samo u unutrašnjosti vašeg balkona, već je također u mogućnosti ukrasiti bilo koji drugi kutak.

Za proizvodnju tapeciranog namještaja sigurno ćete trebati:

  1. Nekoliko barova od punog drva. Potrebni su za proizvodnju okvira nosača, koji će se osloniti na ostatak dizajna. Brussia bi trebala biti bez ikakvih nedostataka, glatkih i kvalitetnih.
  2. Materijali za preradu drva. Nije tajna da goli drvo izgleda pomalo proračun. No, korištenje morili, boje ili laka za drvo ne samo da štiti okvir od brzog uništenja, nego i da joj je privlačan i moderan izgled.
  3. Zatvarači za okvir. Budući da već imate crtež buduće kauče u vašim rukama, možete izračunati koja mjesta će biti pričvršćivači. A ako ne možete odlučiti što se točno može priključiti na dizajn, prodavatelj ili građevinski forum će vam pomoći.
  4. Materijal za punjenje sjedala, leđa i bočnih valjaka, ako je takav dao crtež. U pravilu, to je pjena ili sintepon.
  5. Prikladna tkanina za presvlake kauča i zatvarača, ako se planira biti redoviti presvlake.
  6. Posebna čičak traka za pričvršćivanje mekog sjedala s leđima.
  7. Ljepilo "trenutak" za pričvršćivanje sinteze i pjene gume.
  8. Šperploča za organizaciju kauča.

Članak o temi: Kamen u hodniku: Načini završetka fotografija

Osim toga, potrebni su alati:

  • Stajalica za tapecirani namještaj;
  • čekić;
  • kliješta;
  • vidio ili hack;
  • ljepilo.

Osim potrebnih građevinskih materijala i alata, trebat će vam vrijeme i strpljenje.

Radite na proizvodnji

Kauč ​​na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

Okretanje balkona u stambenim prostorima uopće nije izvan skladištenja stvari u ovom kutu. Umjesto kartonskih kutija, možete koristiti kauč.

Nakon izrade crteža, morate odrezati traku i prikupiti (copold) okvir kauča. Da bi proizvod osvijetlio maksimalno razdoblje, potrebno je pažljivo ojačati sve zglobove Bruseva. Osim samog korištenja same čvora, preporučuje ih da ih kušate ljepilom.

Sada idite na proizvodnju meke kauče i sjedenje. Ovdje je glavna vrijednost kut nagiba. Potrebno je vrlo pažljivo razmisliti kako vam je potrebno - oblik leđa ovisit će o tome i njegov dizajn. U pravilu, mekani materijal - pjenaste gume, sintheps - pričvršćen na ljepilo šperploča ili poseban klamerica, nakon čega je leđa čvrsto prekriven tkaninom.

Soft sjedala su također montirana vlastitim rukama - uz pomoć ljepila i namještaja. Prilikom spajanja mekog sjedala, često se koristi poseban čičak, držeći ta dva elementa tapeciranog namještaja pored druge. Ostaci tkanine mogu se koristiti za proizvodnju kauča jastuka, koji daju udobnost i toplo na vaše nove stambene površine. Ako u početku napravite kauč, portici se mogu ušivati ​​iz iste tkanine kao i presvlake.

Proizvodnja kauča s vlastitim rukama za balkon ili loggiju nije teška stvar i teška, ali u potpunosti i potpuno - barem da kauč neće biti vanzemaljski objekt na balkonu, ali će se skladno uklopiti u situaciju ,

Kauč ​​na balkon s vlastitim rukama (fotografija)

Kauč ​​na balkon s vlastitim rukama (fotografija)

Kauč ​​na balkon s vlastitim rukama (fotografija)

Kauč ​​na balkon s vlastitim rukama (fotografija)

Kauč ​​na balkon s vlastitim rukama (fotografija)

Kauč ​​na balkon s vlastitim rukama (fotografija)

Čitaj više